REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšininkas Ignas Brazdeikis Lietuvos Prezidentūrai oficialiai įteikė visus reikalingus dokumentus ir sieks mūsų šalies pilietybės. Ją išimties tvarka jam gali suteikti Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, praneša Lietuvos krepšinio federacija.

Krepšininkas Ignas Brazdeikis Lietuvos Prezidentūrai oficialiai įteikė visus reikalingus dokumentus ir sieks mūsų šalies pilietybės. Ją išimties tvarka jam gali suteikti Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, praneša Lietuvos krepšinio federacija.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad pateikiau visus dokumentus, skirtus Lietuvos pilietybei atkurti. Mano svajonė visada būdavo žaisti už Lietuvą, nes tai yra mano gimtinė. Aš ne tik čia gimiau, bet ir visa mano šeima yra iš Lietuvos ir mano gimtoji kalba yra lietuvių. Galėjau būti iškeltas į bet kurį pasaulio kampelį, bet širdyje aš esu lietuvis. Man tai reikštų labai daug, jeigu kartu su savo tautiečiais galėčiau žaisti už šalį ir demonstruoti Lietuvos vėliavą“, – teigė Ignas Brazdeikis.

Lietuvos Respublikos Prezidentas, vadovaudamasis pilietybės įstatymu, gali išimties tvarka suteikti Lietuvos Respublikos pilietybę ypatingų nuopelnų Lietuvos valstybei turintiems kitų valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šį įstatymą ypatingais nuopelnais Lietuvos valstybei laikoma užsienio valstybės piliečio ar asmens be pilietybės veikla, kuria asmuo ypač reikšmingai prisideda prie Lietuvos Respublikos valstybingumo stiprinimo, Lietuvos Respublikos galios ir jos autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo.

REKLAMA

Taip pat pagal šį įstatymą laikoma, kad asmuo integravosi į Lietuvos visuomenę, jeigu jis nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje ir sugeba bendrauti lietuvių kalba, o jeigu nuolat negyvena Lietuvos Respublikoje, – sugeba bendrauti lietuvių kalba ir yra kitų akivaizdžių įrodymų, patvirtinančių, kad asmuo yra integravęsis į Lietuvos visuomenę.

Lietuvos krepšinio federacija padėjo krepšininkui sutvarkyti reikiamus dokumentus ir parašė rekomendaciją Prezidentūrai.

„Ignas jau ir dabar turi išskirtinius pasiekimus, kuriais garsina Lietuvą. Pirmais metais atstovaudamas vieną iš geriausių NCAA Mičigano universitetų, tapo pirmuoju lietuviu, kuris buvo išrinktas metų naujoku („Big Ten Freshman of the Year“). Jis taip pat yra vienas iš jauniausių lietuvių, kuris pateko į NBA ir yra vienas iš trijų lietuvių rungtyniaujančių stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Jis pats ir užsienio žiniasklaida dažnai akcentuoja kilmę ir net Lietuvą, kaip gimtąjį šalį.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų nuomone, nuo Igno nepriklausę veiksniai, kai vos trijų metų vaikas su tėvais išvyko iš Lietuvos, neturėtų užkirsti kelio dabartiniam Igno norui teisėtai atstovauti Lietuvai. Esame konsultavęsi tiek su Kanados krepšinio federacija, tiek su FIBA, dėl Igno galimo atstovavimo Lietuvos rinktinei, tam jokių kliūčių nebūtų. Dėl noro atstovauti Lietuvai, Ignas praėjusią vasarą atsisakė kvietimo prisijungti prie Kanados rinktinės ir dalyvauti pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje.

Džiaugiamės, kad Ignas pateikė savo prašymą dėl pilietybės ir tikimės palankaus Prezidento sprendimo“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Puikiai lietuviškai suprantantis Ignas Brazdeikis NCAA čempionate atstovavo Mičigano universitetui. 201 cm ūgio puolėjas rinkdavo 14,8 taško, atkovodavo 5,4 kamuolio ir atlikdavo 0,8 rezultatyvaus perdavimo. Šiuo metu krepšininkas NBA atstovauja Niujorko „Knicks“ ekipai, bet daugiau rungtyniauja NBA G lygoje, kur yra vienas iš Vestčesterio „Knicks“ lyderių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų