REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūpoldinge (Vokietija) vykstančiame penktajame pasaulio biatlono taurės etape istorinį pasirodymą surengė Lietuvos vyrų rinktinė.

Rūpoldinge (Vokietija) vykstančiame penktajame pasaulio biatlono taurės etape istorinį pasirodymą surengė Lietuvos vyrų rinktinė.

REKLAMA

Estafetėje 4x7,5 km Lietuvos rinktinė buvo viena iš geriausiai šaudžiusių komandų. Mūsiškiai, išvengė baudos ratų, panaudojo 6 papildomus šovinius ir užėmė 14-ą vietą. Tai – geriausias lietuvių rezultatas pasaulio taurės etapuose per visą istoriją. Anksčiau lietuviai du kartus buvo 15-i. Tokias vietas jie užėmė 1992-1993 m. ir 1994-1995 m. sezono lenktynėse.

Karolis Dombrovskis pirmajame etape panaudojo 1 papildomą šovinį ir lyderiams prarado 1 min. 5.7 sek. Panašiai pralaimėjo ir Vytautas Strolia, numušęs visus 10 taikinių be papildomų šovinių. Linas Banys prarado 2 min. 21 sek., bet neblogai tvarkėsi su įtampa, panaudojęs 3 papildomus šovinius. Paskutiniame etape Tomas Kaukėnas panaudojo 2 papildomus šovinius ir prarado 1 min. 6.6 sek. Lietuviai už nugaros paliko 12 komandų.

Lietuvos rinktinė 5 min. 37.6 sek. pralaimėjo nugalėtojams prancūzams. Emilienas Jacquelinas, Martinas Fourcade‘as, Simonas Desthieux ir Quentinas Fillonas Maillet šaudė taip pat kaip lietuviai (0 baudos ratų + 6 papildomi šoviniai), o trasą įveikė per 1 val. 18 min. 11.2 sek. Antri buvo norvegai (+1:12.2 min., 0+10), o treti – austrai (+1:24.3, 0+4).

Pasaulio taurės etapas baigsis sekmadienį, kai persekiojimo lenktynės lauks tiek moterų, tiek vyrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų