REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ (6/14) nesugebėjo iškovoti antrosios pergalės dvigubos Eurolygos savaitės metu. Iš Belgrado su pergale į Atėnus atvykę žalgiriečiai ilgai pirmavo, tačiau galiausiai po įtemptos ir atkaklios kovos turėjo pripažinti „Panathinaikos“ (12/8) pranašumą rezultatu 94:96 (27:18, 22:28, 17:25, 28:25).

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ (6/14) nesugebėjo iškovoti antrosios pergalės dvigubos Eurolygos savaitės metu. Iš Belgrado su pergale į Atėnus atvykę žalgiriečiai ilgai pirmavo, tačiau galiausiai po įtemptos ir atkaklios kovos turėjo pripažinti „Panathinaikos“ (12/8) pranašumą rezultatu 94:96 (27:18, 22:28, 17:25, 28:25).

REKLAMA

Kauno komandoje šeši krepšininkai įmetė mažiausiai 10 taškų, o rezultatyviausi buvo po 16 surinkę Thomasas Walkupas ir Lukas Lekavičius.

„Žalgiris“ pataikė 64,7 proc. dvitaškių, 45,5 proc. tritaškių ir 87 proc. baudų metimų.

Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius kalbėjo apie jaunų žaidėjų nesugebėjimą įsisavinti detales, žiaurius pralaimėjimus, emocines L.Lekavičiaus rungtynes ir gražesnį puolimą.

„96 taškai išvykoje yra per daug. Nežinau ką mums reikėtų padaryti, kad laimėtume, kai praleidžiame tiek taškų. Nesame tokio lygio komanda ir sistema, kad taip būtų galima žaisti. Tai buvo akcentuota ir prieš rungtynes, per pertrauką, per minutes pertraukėles, bet nesugebėjome. Kažkur „Panathinaikos“ tikrai sužaidė labai geras rungtynes puolime ir reikia nukelti prieš juos kepurę, bet mes negalime laimėti su tokiais skaičiais“, – sakė Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune pralaimėjote vienu tašku, dabar dviem. Kurių rungtynių kokybė buvo geresnė?

Kaune gynyboje buvo kažkiek geriau, bet puolimas buvo tragiškas, nes buvome toje atkarpoje, kai nieko nepataikėme. Dabar puolime kai kuriuose momentuose atrodėme fantastiškai – kamuolys judėjo. Mes nepilnai viską supratome, bet grįžtame prie to pačio – mes organizacija, kuri verčiame tuos jaunus vaikučius išvykoje nugalėti „Real“ ar „Panathinaikos“ komandas.

REKLAMA

Bet šitu stiliumi mes neturėsime gero pergalių ir pralaimėjimų procento. Kalbame apie vieną tašką Kaune, apie du taškus Atėnuose, bet tai yra aibė nepadarytų detalių, baudų ir t.t. Vėl sugrįžtame prie to pačio, kad mūsų geriausias žaidėjas yra žmogus, kuris visas rungtynes turi problemą su baudomis. Jis supranta kas yra būti „Žalgirio“ dalimi ir kaip kiekvieną savaitę iš tavęs reikalauja perlipti per save. Jis ir naudingiausias, ir sugrįžta, ir turi antrą pusę.. Kalbu apie Walkupą. Kiti galbūt nenorėdami pasisaugoja, pagalvoja.. Kiek jau rungtynių pralaimėta vienu ar dviem taškais. Tai yra absoliučios detalės ir tas detales mums sunku įsisavinti būnant jauniems.

REKLAMA
REKLAMA

Tų detalių įsisavinimo progrese, kurioje vietoje yra „Žalgiris“?

Lėčiau nei visais mano metais „Žalgiryje“. Žmonės tikrai tobulėja, tas pats žaidimas tikrai gražiau žiūrisi, nes mes pataikome. Bet taškas ten, taškas ten.. Kažkiek žiauru.

Kas nutiko gynybai antrame kėlinyje?

Kai kuriuose dalykuose jie tikrai gerai žaidė, nenorėjome užlipti ant to pačio grėblio kaip ir Kaune. Norėjome išimti Calathesą, kuris tikrai sužaidė geras rungtynes. Man nepatiko, kad nepaėmėme 4-5 kamuolių, kurie atrodė, kad jau yra mūsų rankose. Vėlgi, tai yra tas jaunatviškumas. Kažkiek progresuojame, bet dėl detalių vykdymo mes tai darome lėčiausiai per visus šiuos metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ šį kartą mažiausiai kamuolių sugriebė puolime. Ar tai buvo akcentuota, kad stabdyti greitą jų žaidimą?

Tas buvo akcentuota. Jie turėjo Papagiannį, o kaip ir sakiau prieš rungtynes, „Panathinaikos“ dabar labai akcentuoja kovą dėl kamuolių. Mes bandėme ištraukti Papagiannį ir tas labai gerai gavosi. Jeigu paimtume pirmą kėlinį, jis labai greitai buvo pasodintas. Visgi reikia įbėgti į baudos aikštelę ir bandyti kovoti iš išorės. Žiūrint į statistiką, vėl viską nulėmė detalės. Deja, viena ar dviem tomis detalėmis praleidome daugiau ir taip gavosi. Žaidėjams pasakiau, kad momentais žiūrimės labai neblogai, bet šiame klube reikalaujame nugalėti ir „Real“ išvykoje, ir „Panathinaikos“.

REKLAMA

L.Lekavičius pirmoje pusėje 12 taškų pelnė, bet vėliau sustojo ir jūs jį išėmėte. Jis buvo „išjungtas“ antroje pusėje?

Skaičiai būna apgaulingi, manau, kad jis žaidė solidžiau tą atkarpą. Dabar jis yra tokios geros formos, kad jam prieš tokius žmones kaip Fedette‘ą ir Papagiannį, tai Lukui nėra sunku primesti taškų. Visgi jeigu kalbame apie kitus dalykus, jis ne taip gerai žaidė ir tai turime pripažinti. Taip pat turime pripažinti, kad tai jam pirmas sugrįžimas į savo užsienio komandą. Jis nelabai gerai žaidė ir su „Panathinaikos“ sugrįžęs į Kauną. Gyveni ir mokaisi, bet šiaip tai.. Esu daug tų rungtynių žaidęs ir tai yra nelengva ir galbūt iš Luko gavome net daugiau nei tikėjomės, nes tai jam buvo emocinės rungtynės.

REKLAMA

Kaip į šią areną sekėsi sugrįžti LeDay ir Riversui?

Kaip ir visai komandai – gerai puolime, prastai gynyboje.

Pirma dviguba savaitė išvykoje. Kažką naujo apie komandą sužinojote?

Ne. Jeigu per penkis mėnesius apie juos nesužinojau, tai turbūt jau ir nesužinosiu. Jaunatviškumas.. Esu patenkintas atsinešimu ir tuo noru, bet geriau kartais bėgti mažiau, bet anksčiau pradėti.

„Panathinaikos“ turi daug ginklų ir kartais reikia rinktis kur sutelkti dėmesį. Ar Thomasas buvo tarp tų akcentų?

Nebuvo. Bet manau, kad Nigelis labai gerai tvarkėsi su juo pirminėse situacijose. Jis sumetė daug iš pagalbų, pelnė taškus po atkovotų kamuolių ar pusiau greitame puolime.. Atrodė, kad Nigelis gerai tvarkėsi, bet žiūri į Thomaso skaičius – jie taip pat geri. Bet „Panathinaikos“ skaičiai puolime yra visus metus gerus. Tai tikrai nuostabiai puolanti komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų