REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ dvigubą savaitę Eurolygoje užbaigs rungtynėmis Atėnuose. Trečiadienį Belgrade vietos „Crvena Zvezda“ įveikę, o penktadienį su „Panathinaikos“ kovosiantys žalgiriečiai bandys į savo sąskaitą įsirašyti septintą pergalę šiame sezone.

Kauno „Žalgiris“ dvigubą savaitę Eurolygoje užbaigs rungtynėmis Atėnuose. Trečiadienį Belgrade vietos „Crvena Zvezda“ įveikę, o penktadienį su „Panathinaikos“ kovosiantys žalgiriečiai bandys į savo sąskaitą įsirašyti septintą pergalę šiame sezone.

REKLAMA

Prieš būsimas rungtynes „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius kalbėjo apie pasikeitusį „Panathinaikos“ žaidimą, sudėliojo pagrindinius akcentus bei kalbėjo apie Luko Lekavičiaus emocijas sugrįžus į Atėnus, kur žaidė praėjusius du sezonus.

„Rungtynės bus kitokios nei Belgrade. „Panathinaikos“ yra daug talentingesnė, bet ne tiek fiziška, nors vakar prieš „Bayern“ perlaužė rungtynes savo fiziškumu. Jų puolimas yra vienas geriausių Europoje ir tuos skaičius reikia sumažinti, nuimti greitą puolimą, atkovotus kamuolius. Prieš 3-4 savaites jie pakeitė savo idėją, žaidžia aukštesniu penketu, nes turėdavo problemų su atkovotais kamuoliais. Dabar įspūdingai dominuoja po krepšiais, o taip pat pagerėjo Papagiainio žaidimas, kuris buvo didžiulis faktorius su 4 blokais ir 3-4 pakeistais metimais. Laukia didelis darbas ir reikia užmiršti vakar dienos rezultatą ir reikia kaip greičiau suprasti varžovą ir kaip mes galime laimėti rungtynes“, – sakė Š. Jasikevičius.

Pirmoje kovoje N. Calathesas iššovė. Ar kažką keisite gynyboje prieš jį?

Bus kažkas panašaus. Nebuvo taip, kaip visi bando pabrėžti. Kažkokius dalykus atiduodame, bet ne taip, kaip buvo rašyta. Lieka daug panašių akcentų kaip ir Belgrade, labai daug panašių žaidėjų kai kuriose situacijose. Svarbiausia suprasti, kokio tai stiliaus žaidėjai ir ką mes bandome pasiekti.

REKLAMA
REKLAMA

Fredette‘o vaidmuo pasikeitė, kai atėjo jam artimesnis treneris?

Gal keičiasi ne tiek vaidmuo, kiek žmogus pripranta prie Eurolygos krepšinio ir supranta, kas čia vyksta. Per kelias savaites labiau pasikeitė Mitoglou ir Papagiannio rolė, jų penketas tapo aukštesnis ir jie išsprendė problemą dėl atkovotų kamuolių. Akcentai tie patys – neduoti lengvų taškų ir priversti dirbti bei suprasti, kaip tie lengvi taškai ateina.

REKLAMA

Atsakysite taip pat aukšta sudėtimi?

Bus visokių variantų. Išsimėginsime kai kuriuos dalykus treniruotėse, bet visą laiką per žaidybinį planą norisi išgauti kažkur pranašumą ir bandysime tai perteikti.

Ar L. Lekavičiui gali būti didesnė motyvaciją grįžus į šią areną?

Nemanau. Tai gali būti ir geras dalykas, ir blogas. Tiek Lukas, tiek Zachas turi susitaikyti su tais sugrįžimais į arenas, kur patys žaidė ar kur žaidė prieš savo didžiausius varžovus. Jiems tai reikia paversti eilinėmis rungtynėmis.

Ar žinant Luko charakterį, jis lengvai susitvarko su tuo? Nes jis yra šaltesnis žmogus.

Nežinau. Jeigu žmogus išorėje atrodo šaltas, tai nebūtinai jis viduje yra šaltas. Į žmogaus dvasią ir vidų neįlįsi ir nežinosi – sunku jam ar nesunku. Lukas žaidžia puikią atkarpą ir turi būti pasiruošęs, kad „Panathinaikos“ į jį kreips daug dėmesio. Iš kitos pusės – jis jau ne mažas vaikas. Tikiuosi, kad jis, K.C.Riversas ir Zachas ar kiti susitvarkys su emocijomis.

Pirmą kartą dvejos išvykos rungtynės. Ar jaučiasi energijos stygius?

Vakar žaidėme, šiandien net nesitreniravome, ilsėjomės. Man atrodo, kad yra pilna laiko pailsėti, kelionė nebuvo tolima ir jau trečią valandą lovose gulėjome. Treniruotė vėlyva, todėl poilsio buvo aibės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų