REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpusėjo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezonas. 30 komandų jau sužaidė po 40 rungtynių, aistros kitapus Atlanto nuo šiol imsi virti tik dar labiau, tačiau ir pirmoji sezono pusė gerbėjams padovanojo įspūdingą reginį.

Įpusėjo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezonas. 30 komandų jau sužaidė po 40 rungtynių, aistros kitapus Atlanto nuo šiol imsi virti tik dar labiau, tačiau ir pirmoji sezono pusė gerbėjams padovanojo įspūdingą reginį.

REKLAMA

Dar vasarą šis, 2019-2020 metų sezonas, sirgalių ir ekspertų buvo vadinamas vienu įdomiausių ir sunkiausiai nuspėjamų istorijoje – mat tarpsezonio metu tarp komandų įvyko beveik 3 mlrd. JAV dolerių vertės permainos, o keli klubai pasikeitė neatpažįstamai.

Naujienų portalas tv3.lt apžvelgia pusę prabėgusio NBA sezono ir renka komandas, kurios stebino bei nuvylė labiausiai.

NBA lygoje rungtyniauja du lietuviai – Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

Domantas Sabonis

Ko gero, didžiausiu šio sezono malonumu krepšinio sirgaliams iš Lietuvos tapo Domanto Sabonio žaidimas. 23-ejų krepšininkas net ne po truputį, o sparčiais žingsniais tampa Indianos „Pacers“ komandos lyderiu ir žmogumi, nuo kurio pasirodymo dažnu atveju priklauso ir ekipos sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Sabonis dar niekada karjeroje nežaidė tiek daug – šį sezoną aikštelėje centras praleidžia vidutiniškai po 34 minutes. Per daugiau nei pusvalandį aikštelėje D. Sabonis fiksuoja ir geriausius statistinius rodiklius savo karjeroje – jis renka po 17,8 taško ir atkovoja po 13,1 kamuolio.

REKLAMA

13,1 atkovoto kamuolio vidurkis yra TOP 5 rezultatas visoje NBA lygoje. Taip pat šio sezono metu D. Sabonis pagerino atkovotų kamuolių rekordą, kuomet vienos dvikovos metu kamuolį sugriebė net 22 kartus.

Geriausiai Domanto sezoną apibūdina ne skaičiai, o patys sirgaliai. Lietuvis sparčiai renka gerbėjų balsus ir artėja link vasario mėnesį vyksiančių „Visų žvaigždžių“ rungtynių. Lietuvio tokiose rungtynėse nebuvo nuo Žydrūno Ilgausko laikų.

Jonas Valančiūnas

Banguojantį sezoną išgyvenantis J. Valančiūnas pastaruoju metu, gruodžio ir sausio mėnesiais, demonstruoja bene geriausią krepšinį savo karjeroje.

REKLAMA
REKLAMA

27-erių centras sezono pradžioje nesulaukė daug pasitikėjimo iš Memfio „Grizzlies“ trenerio, tačiau dabar, ne kartą kaip reikiant driokstelėjęs, aikštelėje būna vis dažniau ir ilgiau – vidutiniškai po 25 minutes.

Žaisdamas prieš Oklando „Golden State Warriors“, centras iš Lietuvos surinko 31 tašką ir atkovojo 19 kamuolių bei taip tapo geriausiu ne tik komandos ar rungtynių, bet ir visų tą naktį vykusių dvikovų žaidėju.

Maloniai stebina ir pati „Grizzlies“ komanda. Prieš sezoną, o ir jo metu, Memfio ekipa buvo tarsi „nurašyta“ Vakarų konferencijoje. Vis tik, įpusėjus sezonui „grizliai“ įsitaisė aštuntoje vietoje ir šiuo metu patektų į atkrintamąsias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausi siurprizai

Per 40 prabėgusių rungtynių NBA lygoje siurprizų tikrai netrūko. Štai paskutinėje vietoje Rytuose esanti Atlantos „Hawks“ komanda kartą išvykoje sugebėjo įveikti vienus Vakarų lyderių, Denverio „Nuggets“, taip pat Rytų dugne esanti Niujorko „Knicks“ išvykoje nugalėjo puikią formą demonstruojančius Majamio „Heat“ krepšininkus.

Tokių pavienių ir labai netikėtų pergalių NBA lygoje sirgaliai išvysta kone kiekvieną savaitę, tačiau per pusę prabėgusio sezono bene didžiausius siurprizus pateikė individualūs krepšininkų pasirodymai.

Štai Luka Dončičius šiame sezone jau spėjo užfiksuoti 9 trigubus dublius, du iš jų – peržengus 40 taškų ribą. Tarpusavio akistatoje tarp Hiustono „Rockets“ ir Atlantos „Hawks“ po trigubą dublį su 40 ir daugiau taškų pasidalijo bei NBA istoriją perrašė Jamesas Hardenas ir Trae Youngas.

REKLAMA

Beje, tas pats J. Hardenas dar pačioje sezono pradžioje sugebėjo pelnyti 60 taškų vos per 31 minutę.

Savo karjeros rezultatyvumo rekordą pagerino ir serbas Nikola Jokičius, vienos dvikovos metu pelnęs 47 taškus.

Prie didžiausių siurprizų priskirkime ir Domanto Sabonio atkovotus kamuolius. Su 13,7 vidurkiu vienu metu lietuvis buvo tarp 3 geriausių lygos krepšininkų.

Kas stebino labiausiai

Prieš sezono pradžią du Los Andželo klubai – „Lakers“ ir „Clippers“ – buvo laikomi didžiausiais favoritais šiemet triumfuoti NBA. Maloniai stebina abiejų komandų pasirodymas įpusėjus sezonui. „Lakers“ yra Vakarų konferencijos geriausia komanda, „Clippers“ įpusėjus sezonui toje pačioje konferencijoje dalijasi 2-4 vietas.

REKLAMA

Bene maloniausią įspūdi iš visų 30 komandų mums, europiečiams, turėtų palikti Dalaso „Mavericks“ pasirodymas pirmoje sezono pusėje. Luka Dončičiaus, Kristapo Porzingio ir Bobano Marjanovičiaus į priekį vedamas Dalaso klubas vienu metu buvo pasiekęs ir antrą vietą Vakaruose. „Mavericks“ išvykoje nukovė „Lakers“, „Rockets“ ir „Nuggets“, taip tarsi parodydami, kad gali varžytis su absoliučiai visomis ekipomis.

L. Dončičius bendrai jau dabar yra viena ryškiausių NBA žvaigždžių, o kelios šios lygos legendos slovėną jau vadina geriausiu visų laikų Dalaso krepšininkų.

Prie labiausiai stebinusių komandų privalu priskirti Jutos „Jazz“ – komandą, iš kurios niekas daug nesitiki, tačiau ji, į priekį vedama europiečių, šiuo metu Vakaruose užima antrąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rytų konferencijoje ryškių išsišokėliu pirmoje sezono pusėje nebuvo. Ten, kaip ir praėjusiais metais, lyderiauja Milvokio „Bucks“. Vis dėlto, maloniai stebina atsinaujinusio Majamio „Heat“ klubo žaidimas. Jimmy Butleris ir kompanija šiuo metu yra trečioje Rytų konferencijos vietoje, kai prieš sezoną toli gražu ne visi sirgaliai šią komandą būtų įvardiję tarp aštuonių stipriausių.

Kas labiausiai nuvylė

Nuvylusių komandų šiame NBA sezone yra daugiau, nei maloniai nustebinusių.

Keista įpusėjus sezonui tarp aštuonių stipriausių Vakarų ekipų nematyti dvidešimt metų ten buvusios San Antonijaus „Spurs“ komandos. DeMaro DeRozano ir LaMarcuso Aldridge‘o tempiama komanda užima devintąją vietą ir dažniau savo tiesioginiams konkurentams, tokiems, kaip „Grizzlies“ ar „Blazers“, pralaimi, nei laimi.

REKLAMA

Siaubingai atrodo ir vasarą dažnai girdėta Naujojo Orleano „Pelicans“ komanda. Pirmąjį NBA naujokų biržos šaukimą, Zioną Williamsoną, į komandą prisikvietę „Pelicans“ vadovai savo žvaigždės debiuto taip ir nesulaukė, pati komanda pralaimi itin dažnai (15/26) ir yra priešpaskutinė Vakaruose.

Netikėtai slogiai rungtyniauja ir ryškiausias savo žvaigždes išsaugojusi bei vasarą praktiškai nesikeitusi Minesotos „Timberwolves“ komanda. Vienu metu „Timberwolves“ turėjo 10 iš eilės pralaimėjimų seriją ir panašu, kad Minesotos miestas savo komandos atkrintamosiose taip pat neturės.

Vis dėlto, didžiausiu sezono nusivylimu neabejotinai tapo daugkartiniai NBA finalų dalyviai ir buvę čempionai, Oklando „Golden State Warriors“. Oklando „kariai“ ėmė byrėti vienas po kito – ranką susilaužė Stephenas Curry, šį sezoną dėl traumos nežaidžia ir Klay‘us Thompsonas, trumpam buvo iškritęs net ir D‘Angelo Russellas. Ryškiausius lyderius praradusi Oklando komanda pagal pergalių ir pralaimėjimų santykį yra pati blogiausia NBA komanda.

REKLAMA

Ko tikėtis iš likusio sezono

Būtų itin malonu atkrintamųjų etape matyti abu lietuvius. Reikia tikėtis, kad „Grizzlies“ ir „Pacers“ išsaugos savo pozicijas iki reguliariojo sezono pabaigos, tačiau visų svarbiausia, kad nė vienas lietuvių nepatirtų rimtesnių traumų.

Reikia tikėtis ir „Spurs“ komandos sugrįžimo. Grego Popovičiaus vadovaujama kariauna, panašu, visą sezoną taip blankiai žaisti tiesiog negali, todėl labai tikėtina, kad San Antonijaus klubas vis tik ras vietą tarp aštuonių stipriausių konferencijoje.

Taip pat reiktų tikėtis, kad D. Sabonis pasirodys „Visų žvaigždžių“ rungtynėse ir jose pasirodys kaip tikra žvaigždė, o L. Dončičius tęs savo fenomenalų sezoną ir perrašys dar daugiau NBA istorijos puslapių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai gali būti, kad šiame NBA sezone bus pamuštas ir visų laikų rezultatyvumo rekordas. Per plauką nuo jo buvo atsidūrusios „Rockets“ ir „Wizards“ komandos, kartu per mačą suvertusios 317 taškų. Tai trečias rezultatas visoje istorijoje.

Kur žiūrėti

Tiesiogines NBA rungtynių transliacijas šiemet galite stebėti TV6, TV3 Sport ir TV3 Sport Plus kanaluose. Šiuose kanaluose taip pat matysite ir rungtynių pakartojimus bei apžvalgas. Svarbiausius įvykius kiekvieną rytą galite perskaityti portale tv3.lt, o gražiausius epizodus ir J. Valančiūno bei D. Sabonio žaidimus kiekvieną rytą galite matyti TV3 Sportas feisbuko puslapyje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų