REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas žaidžia geriausią karjeros krepšinį ir daugiau žmonių turėtų kalbėti apie tai, įsitikinęs Memfio „Grizzlies“ pasirodymus stebintis ir analizuojantis grizzlybearblues.com žurnalistas Jackas Noonanas.

Jonas Valančiūnas žaidžia geriausią karjeros krepšinį ir daugiau žmonių turėtų kalbėti apie tai, įsitikinęs Memfio „Grizzlies“ pasirodymus stebintis ir analizuojantis grizzlybearblues.com žurnalistas Jackas Noonanas.

REKLAMA

„Grizzlies“ praėjusią naktį sutriuškino „Warrios“ krepšininkus, įsirašė penktą pergalę iš eilės ir įsitaisė aštuntoje Vakarų konferencijos vietoje.

Prieš sezoną niekas nesitikėjo tokios Memfio klubo sėkmės. Ekipos veidą sudaro jaunieji Ja Mroantas ir Jarenas Jacksonas Jr., kurie palaipsniu tampa žvaigždėmis, bet prie sėkmės itin stipriai prisideda ir likę žaidėjai. Pagrindinis jų, nusipelnantis daugiausiai pagarbos – J. Valančiūnas, rašo J. Noonanas.

„JV šių dienų NBA turi nišinį vaidmenį. Jis yra vienas tų senųjų vyrukų, kurie pinigus gauna už kietą krepšinį ir kiekvieną nusiimtą kamuolį, kurio jis nusipelno. Jonas puikiai įsipaišo į „Grizzlies“ rotaciją. J. Jacksonas Jr. priekinėje linijoje yra pagrindinė žvaigždė, bet jis nėra didelis į kovą dėl kamuolių orientuotas žaidėjas. Jis mėgsta išplėsti aikštę, mesti tritaškius. Antrasis vidurio puolėjas Brandonas Clarke’as yra jaunas, labiau atletiškas ir bėgantis žaidėjas, galintis žaisti didesniu tempu nei JV. Jacksonas ir Clarke’as yra ganėtinai panašūs, todėl Valančiūnas atrado savo vietą ir tiesiog spindi“, – rašoma puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną lietuvis pelno po 15,1 taško, atkovoja 9,9 kamuolio bei atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus. Visi šie skaičiai yra geriausi per aštuonerius metus trunkančią karjerą NBA.

REKLAMA

JV šį sezoną demonstruoja, kad žymiai geriau mato aikštę ir dalina perdavimus situacijose, kuriose anksčiau vengdavo tą daryti.

27-erių centras kartu fiksuoja geriausią pataikymą iš toli – išmeta po 1,5 tritaškio per rungtynes ir tą daro 44,6 proc. tikslumu. Tai padeda išplėsti aikštę ir varžovų centrai visiškai ramiai negali palikti lietuvio, o tai atveria baudos aikštelėje daugiau erdvių „Grizzlies“ gynėjams, kertantiems po krepšiu.

Per pastarąsias 11 rungtynių, iš kurių „Grizzlies“ laimėjo 8, J. Valančiūnas dar labiau išaugino asmeniniu skaičius – 18,2 taško, 10,1 atkovoto kamuolio ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kol jaunasis „Grizzlies“ duetas nuolat patenka į žiniasklaidos antraštes, būtent tokie žaidėjai kaip JV padeda klubui išlikti stabiliam, pastebi J. Noonanas.

„Galbūt jis nekuria įspūdingų dėjimų ar perdavimų, bet Jonas atlieka paprastus dalykus teisingai kiekvienose rungtynėse ir tai nusipelno pripažinimo. „Grizzlies“ dabar atrodo kaip atkrintamųjų ekipa – telieka stebėti, kaip šiai seksis progresuoti, o lietuvis bus viena svarbiausių šio proceso dalių“, – mano apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų