REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saudo Arabijoje vykstančiame Dakaro ralyje penktadienį sportininkai įveikė šeštąjį etapą. Tai buvo paskutinis etapas prieš šeštadienį laukiančią poilsio dieną.

Saudo Arabijoje vykstančiame Dakaro ralyje penktadienį sportininkai įveikė šeštąjį etapą. Tai buvo paskutinis etapas prieš šeštadienį laukiančią poilsio dieną.

REKLAMA

Greičiausias penktadienį buvo prancūzas Stephane‘as Peterhanselis („Mini“, 4:27:17). Ispanas Carlosas Sainzas („Mini“) jam pralaimėjo tik 1 min. 35 sek., o katarietis Nasseras Al-Attiyah („Toyota“) atsiliko 3 min. 22 sek. Benediktas Vanagas etapą baigė 17-as (4:59:07), Vaidotas Žala – 18-as (5:00:15), o Antanas Juknevičius – 27-as (5:25:18).

Gintas Petrus dar važiuoja trasoje, o Edvino Juškausko ralis baigėsi po to, kai sudegė automobilio variklis. Po finišo V.Žala ir jo šturmanas Saulius Jurgelėnas svajojo apie laisvą dieną bei papasakojo, kokių turėjo sudėtingų nuotykių penktadienį.

„Turėjome du stiprius incidentus: vienas – toks balvonas nesitraukė, bandžiau lenkti ir pagavome smėlio kupstą. Vienas ratas truputį nusimontavo, kitą pasikeitėme, pabėgo suvedimas. Lėkėme per kopas, pabėgo pasitikėjimas, bet važiavome ir netoli finišo buvo kanojas toks lygus, lygus, važiavome visu greičiu ir kažkokia nepažymėta duobė – kaip kalėme, atrodė, kad subyrės stuburai. Visi amortizatoriai iki atramų sulindo.. Žiauriai kalėme, tai Sauliukas manęs šiandien nepaglostys. Jam stuburas byra, man po to smūgio kaklas atsijungė. Žiauri dienelė“, – sakė V.Žala. „Vakar turbūt amortizatoriai pakaito ir tas tepalas užvirė, tai šiandien labai pramušinėjo, labai daužėmės, todėl Saulius labai pyko ant manęs. Matau, kad mechanikams bus reikalų, nes jau dabar ratai išsiskėtė. Eina peklon, taip kalėme...“.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistui priminus, kad rytoj V.Žalos laukia laisva diena ir galimybė pailsėti, lenktynininkas per daug nedžiūgavo: „Čia bus kaip po gero sporto, visas džiugesys ateis rytoj..“.

REKLAMA

S. Jurgelėnas šiek tiek papasakojo apie patį greičio ruožą bei teigė, kad tikrai nenorėtų dabar važiuoti dar vieno etapo.

„Greičio ruožas smėlinis, labai keičiasi dinamika, pavažiuoji labai greitai 150-160 km/h ir tada įmeta į kopas. Išvažiuoji iš jų, keli kilometrai tiesiai ir tada pavojingi mėtymai. Greitas ruožas drąsuoliams, o norint važiuoti vidutiniu ir gražiu tempu – smagus greičio ruožas. Aišku, kai beveik 500 km tų kopų ir smėlio, tai dabar nesu toje būklėje, kad galėčiau pasakyti, jog galiu dar vieną greičio ruožą įveikti. Jeigu labai reikėtų, galėčiau, bet tikrai nenoriu“, – sakė S.Jurgelėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų