REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Rungtynių akimirkos (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Vilniaus „Ryto“ (0-1) krepšininkai skaudžiu pralaimėjimu pradėjo Europos taurės „Top 16“ etapo kovas. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namie 86:91 (23:20, 16:16, 22:28, 25:27) nusileido Kazanės UNIKS (1-0) ekipai.

Vilniaus „Ryto“ (0-1) krepšininkai skaudžiu pralaimėjimu pradėjo Europos taurės „Top 16“ etapo kovas. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namie 86:91 (23:20, 16:16, 22:28, 25:27) nusileido Kazanės UNIKS (1-0) ekipai.

REKLAMA

Ketvirto kėlinio viduryje „Rytas“ dar turėjo keturių taškų pranašumą, bet dviejų minučių atkarpą pralaimėjo 0:10 ir paleido iniciatyvą iš rankų.

Antroje rungtynių pusėje Vilniaus klubas visiškai subyrėjo gynyboje prieš individualius varžovų gynėjų veiksmus ir į savo krepšį praleido net 52 taškus.

Itin skaudžiai baudė Errickas McCollumas, Jamaras Smithas ir Raymaras Morganas, kurie kartu vilniečiams atseikėjo 52 taškus.

„Žaidėjus tik galiu pagirti už atsidavimą ir kovą, tie 17 kamuolių puolime tą parodo. Bet kai žaidi su tokia komanda, kuri turi tiek talento puolime, turi rizikuoti. Blogiausia, kad pralaimėjome rungtynes todėl, kad nesugebėjome padaryti pražangų laiku. Jie yra labai talentingi puolime ir praleisdamas 91 tašką tu juos sunkiai pranoksi.

REKLAMA
REKLAMA

Supraskime, kad nėra gero pralaimėjimo. Geriau žaisti blogai, bet laimėti, ypač tokiame etape, kai yra labai mažai rungtynių. Bet negalime sakyti, kad žaidėme blogai. Tiesiog nepadarėme keletos mažų dalykų. Čia yra geros komandos ir turi išeiti susikaupęs 40 minučių. Nesame ta komanda, kuri gali atsipalaiduoti, nes iš karto būsime nubausti.“, – po mačo sakė D. Adomaitis.

REKLAMA

Itin blankias rungtynes sužaidė vienas „Ryto“ lyderių Pako Cruzas, pasižymėjęs 7 taškais (2/9 dvit., 1/2 trit., 0/1 baud.), keturiomis klaidomis ir -6 naudingumo balais.

„Jeigu norime laimėti šiame etape, mums turi praktiškai kiekvienas žaidėjas sužaisti. Jis turėjo traumą, praleido treniruočių procesą. Jis tas žaidėjas, kuris turi gerai treniruotis ir tada žaidžia. Faktas, kad jo fizinė būklė turi būti geresnė. Jis buvo raumenį pasitempęs“, – pripažino strategas.

UNIKS į „Ryto“ krepšį įskraidino 11/25 tritaškių, kai vilnieičiai iš 24 bandymų tiksliai atakavo tik 7 kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Varžovus D. Adomaitis pavadino viena geriausių šį sezoną sutiktų ekipų.

„Viena iš tų geriausių komandų. Kas liečia talentą, tai tikriausiai tikrai geriausia komanda. Jie šiandien individualiai nusprendė rungtynes. Nutraukdami derinius, sumesdami sunkius metimus. Tai jau meistriškumas“, – sakė D. Adomaitis.

Nepaisant šių skačių buvo kuo ir pasidžiaugti – kova dėl kamuolių laimėta net 36:21, o Martynas Echodas sugriebė jų net 14. D. Adomaitis liko patenkintas centro energija.

„Europos taurėje negali trūkti užsivedimo ir energijos. Jeigu tik išeisime su mažesne energija, mus pervažiuos bet kuri komanda“, – pabrėžė „Ryto“ treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų