REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jis grįžta namo! Futbolas grįžta namo!”, – ši sparnuota frazė iš dainos „Trys liūtai” kiekvieno futbolo mylėtojo galvoje skamba dar nuo 1996-ųjų. „Trys liūtai” – Anglijos futbolo simbolis, o „namai”, žinoma, pati Anglija. Tą pačią dainą prisiminsime ir 2020-ųjų vasarą, kai Europos futbolo čempionatas finišuos Londono Vemblio stadione.

„Jis grįžta namo! Futbolas grįžta namo!”, – ši sparnuota frazė iš dainos „Trys liūtai” kiekvieno futbolo mylėtojo galvoje skamba dar nuo 1996-ųjų. „Trys liūtai” – Anglijos futbolo simbolis, o „namai”, žinoma, pati Anglija. Tą pačią dainą prisiminsime ir 2020-ųjų vasarą, kai Europos futbolo čempionatas finišuos Londono Vemblio stadione.

REKLAMA

26 stipriausios Europos futbolo rinktinės šią vasarą dėl nugalėtojų titulo susigrums jau 16 kartą istorijoje.

Šis Europos čempionatas taps rekordiniu – dar niekada jame nesivaržė tiek daug komandų, dar niekada jis nevyko tiek daug skirtingų šalių ir dar niekada jis netruko taip ilgai.

Mėnesį laiko truksiančios pirmenybės vyks net 12 skirtingų šalių.

Tai bus dvylika skirtingų miestų ir stadionų Azerbaidžane, Danijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Italijoje, Olandijoje, Airijoje, Rumunijoje, Rusijoje, Škotijoje, Ispanijoje, ir, žinoma, Anglijoje.

REKLAMA
REKLAMA

90,000 sirgalių talpinančiame Vemblio stadione liepos 12-ąją nugriaudės svarbiausios Europos čempionato rungtynės – finalas.

Nors laiko dar labai daug, naujienų portalas tv3.lt apžvelgia pirmenybėse dalyvausiančias rinktines ir išskiria 7 pagrindinius favoritus kelti trofėjų į viršų.

REKLAMA

Anglija

Anglijos futbolo rinktinė paskutinį ir rimčiausią savo trofėjų iškovojo dar 1966-aisiais, kai tapo pasaulio čempione. Būtų labai simboliška pamatyti istoriškai pirmąjį anglų triumfą Europos čempionate būnant turnyro šeimininkais. Šventė netrukus persikeltu į plačias Londono gatves, todėl reginys, ko gero, būtų išties nepamirštamas.

Vis dėlto, trofėjus laimi ne namų sienos, o komanda. Komandą anglai šiam Europos čempionatui suburs itin galingą: absoliučiai visi rinktinės nariai rungtyniauja stipriausioje pasaulyje „Premier” lygoje, o tie, kurie prieš porą metų buvo vadinami jaunuoliais, dabar yra tikrai pasiruošę šturmui.

REKLAMA
REKLAMA

Marcusas Rashfordas, Harry Kane‘as, Benas Chillwelas, Trentas Alexanderis-Arnoldas, Raheemas Sterlingas, Tammy Abrahamas – šios pavardės yra tik dalis to, ką vasarą greičiausiai išvysime po Anglijos vėliava.

Anglijos rinktinę kaip turnyro favoritę mato ir lažybininkai bei ekspertai. Vis tik, privalu paminėti, kad anglams jau daugiau kaip 50 metų aukščiausio lygio turnyruose sėkmė nesišypso.

Belgija

Pagal FIFA reitingą Belgijos rinktinė yra pati geriausia komanda pasaulyje. 2018-ųjų pasaulio čempionate belgai užėmė trečią vietą, todėl tai, kad laimėti jie moka, jie jau įrodė. Belgijos rinktinei tai jau bus septintasis Europos čempionatas, bet jame triumfuoti šiai komandai dar nepavyko nė karto. Turbūt atėjo metas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Edenas Hazardas, Romelu Lukaku, Kevinas De Bruyne, Driesas Mertensas, Axelis Witselis, Janas Verthongenas – apie tokį branduoli bus „lipdoma” Belgijos rinktinė, o vien pažvelgus į šias pavardes aišku, kad tai – lyderių ir laiminčių žmonių komanda.

Lažybininkai ir ekspertai Belgijos rinktinei prognozuoja didelius šansus triumfuoti Europos čempionate. Geriau vertinama tik Anglijos rinktinė.

Prancūzija

Prancūzai į Europos čempionatą atvyks kerštingomis nuotaikomis. Tikrai retas prancūzų futbolo sirgalius spėjo pamiršti 2016-uosius, kai komanda nužygiavo iki pat finalo ir tada netikėtai 0:1 gavo antausį nuo Portugalijos.

Vis dėlto, reabilituotis pajėgi Prancūzijos rinktinė jau taip pat spėjo su kaupu – 2018-ųjų vasarą ši komanda tapo pasaulio čempione. Tuo metu tai tikrai buvo stipriausia pasaulio vienuolikė.

REKLAMA

Kylianas Mbappe, Antoine’as Griezmannas, Ngolo Kante, Paulis Pogba, Benjaminas Pavardas, Rafaelis Varane’as – šie žmonės, kaip ir pastaruosius ketverius metus, sieks atvesti Prancūzijos rinktinę į patį aukščiausią Europos futbolo tašką.

Lažybininkai ir ekspertai Prancūzijos ir Belgijos šansus triumfuoti pirmenybėse mato vienodus. Nė vienos iš šių ekipų triumfas stipriai nustebinti neturėtų.

Nyderlandai

Nyderlandams tai bus jau 11-asis Europos čempionatas. Tai viena labiausiai patyrusių, bet viena labiausiai pastaraisiais metais nuo čempionato nutolusių komandų. Dažnas futbolo sirgalius jau spėjo pasiilgti oranžinės spalvos aukščiausiame lygyje. Dabar tam bus puiki proga.

REKLAMA

Nyderlandų rinktinė 2020-ųjų čempionate bus kaip reikiant atsinaujinusi, atjaunėjusi ir dar labiau žavinti. UEFA Tautų lygoje ši komanda nukeliavo iki pat finalo, todėl akivaizdu, kad dabar juos vėl drąsiai galima priskirti Europos futbolo elitui.

Virgilas Van Dijkas, Matthijusas De Ligtas, Georginio Wijnaldumas, Frenkie De Jongas ir Memphis Depay‘us – šie puikūs futbolininkai sudarys tik dalį visos rinktinės, todėl sirgaliai iš šios komandos gali laukti gerų, kartais ir netikėtų rezultatų.

Lažybininkai olandams prognozuoja ketvirtąją vietą.

Ispanija

Apie Ispanijos futbolo rinktinės pasiekimus būtų galima kalbėti valandų valandas. Tai daugkartinė Europos ir pasaulio čempionė, tačiau visiems svarbiau, kas vyksta dabar – 2020-aisiais šios komandos į priekį nebeves legendiniai Andresas Iniesta, Xabi Alonso ar tas pats Fernando Toressas. Tai bus jaunesnė komanda, kuri tokia, kokia yra dabar, skambių pergalių dar nespėjo iškovoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jei žiūrėtume vien į sudėtį, Ispanijos rinktinei, panašu, jau dabar būtų galima kabinti bent bronzos medalius.

Ką pasako vartus ginantis Davidas De Gea, gynyboje tvirtai besitvarkantys Sergio Ramosas ir Gerrardas Pique, perdavimūs skirstantys Davidas Silva, Koke ir Isco, atakas užbaigiantys Alvaro Morata, Diego Costa ir Paco Alcaceris.

Lažybininkai ir ekspertai Ispanijos rinktinei prognozuoja penktąją vietą.

Vokietija

Skambiausi Vokietijos futbolo pasiekimai – netolimoje praeityje. Vis dėlto, tai visuomet yra bene aiškiausią braižą turinti komanda, savo strateginėmis išdaigomis galinti nugalėti bet kokį varžovą. Bus įdomu pamatyti, kokią įtaką rinktinei turės 2018-ųjų pasaulio čempionate patirtas fiasko.

REKLAMA

Privalu paminėti, kad ši komanda tikrai turi žmonių, kurie kartais rungtynių nugalėtojo klausimą gali išspręsti ir individualiai.

Tai Toni Krossas, Thomasas Mulleris, Marco Reusas, Leroy‘us Sane, Serge‘as Gnabry ir Julianas Draxleris.

Lažybininkai ir ekspertai Vokietijos kaip ryškios favoritės čempionate nemato, tačiau prognozuoja, kad ši komanda turėtų prasibrauti iki pusfinalio etapo.

Italija

Nuo didžiausios Italijos futbolo pergalės ir triumfo pasaulio čempionate prabėgo jau 14 metų. Dabar ši komanda atrodo visiškai kitaip ir netgi demonstruoja kitokį futbolą – anksčiau buvusi viena klampiausių, dabar Italijos rinktinė dažniau renkasi atviro futbolo principus. Laimėti italai moka ir tai jie įrodė atrankoje, kur užėmė pirmą vietą savo grupėje.

REKLAMA

Giorgio Chiellini, Daniele Rugani, Leonardo Bonucci, Marco Veratti, Jorginho, Andrea Bellotti, Ciro Immobile – žmonės, jau šią vasarą vesiantys Italijos rinktinę į priekį.

Italijos rinktinę priskirti prie favoritų būtų kiek naivu, bet ši komanda tikrai gali tapti čempionato „juoduoju arkliuku” ir nustebinti visą žemyną.

Pirmi kartai

Šiame Europos čempionate pirmą kartą šalies istorijoje varžysis ir Suomijos rinktinė. Skeptikus nutildžiusi ir kelis sensacingus rezultatus atrankoje pateikusi suomių nacionalinė komanda, neabejojama, bus tarp turnyro autsaiderių, bet ką jau ką, tai širdį ir atsidavimą ši komanda tikrai turi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų