REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dabar esame labai žemai”, – tokiais žodžiais trečiaidenį, pristatydamas save, prie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) oficialiai prisijungė vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Marius Stankevičius.

„Dabar esame labai žemai”, – tokiais žodžiais trečiaidenį, pristatydamas save, prie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) oficialiai prisijungė vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Marius Stankevičius.

REKLAMA

Italijoje trenerio duonos neseniai pirmą kartą paragavęs legendinis futbolininkas tapo Lietuvos U17 vaikinų rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Taip pat M. Stankevičius jungiasi ir prie vyrų rinktinės, kur dirbs Valdo Urbono asistentu. Dabar Lietuvos vyrų rinktinės trenerių štabą sudarys V. Urbonas, M. Stankevičius ir A. Skerla. 

Šią naujieną pranešęs LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius džiaugėsi galėdamas į federaciją priimti žmogų, kuris per savo karjerą yra tiek daug nuveikęs Lietuvos futbolui.

„Epitetų tikrai nereikia, tikrai visi puikiai žinome jo nuopelnus Lietuvos futbolui. Tikimės, kad prisijungęs prie kolektyvo jis prisidės savo mintimis, savo įdirbiu ir savo talentais. Labai džiaugiuosi galėdamas jums jį pristatyti”, – sakė E. Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pats M. Stankevičius apie dešimt metų dienas leidžia Italijoje, kur ne tik baigė savo profesionalo karjerą, bet ir debiutavo trenerio kėdėje. 

Pagrindinė misija čia, Lietuvoje, pasak M. Stankevičiaus, bus jaunimui įrodyti, kad jie tikrai gali žaisti futbolą

REKLAMA

„Man atrodo visi žinome, koks dabar yra Lietuvos lygis, visi žinome, ką norime nuveikti ir kur nueiti. Aš pabuvojęs nemažai šalių, todėl man atrodo jau atėjo momentas, kai galiu savo patirtį perduoti jaunąjai kartai. Būtent jos mes visi laukiame šiai dienai.

Noriu atvesti tikėjimą jaunimui, kad mes čia turime talentingų ir gerų futbolininku. Noriu, kad jie būtų kuo daugiau stebimi, kad juos pasiektų kuo teisingesnė informacija. Svarbiausia, kad jie nebijotų siekti savo tikslų gyvenime”, – kalbėjo M. Stankevičius.

Kiek jūs pats susipažinęs su Lietuvos jaunimo rinktinėmis?

Stebėjau beveik visų kartų žaidimą, todėl matau, kad yra neblogai..Žaidėjų pas mus tikrai yra, juos tereikia atrasti.

REKLAMA
REKLAMA

Buvote siejamas su „Kauno Žalgirio” klubu. Kaip dabar atrodo tas bendradarbiavimas?

Nenutrūko santykiai su jais. Mes turime pradėti nuo bendrų pajėgų, turime visi padėti vieni kitiems. Dabar esame labai žemai, todėl pradėkime kiekvienas nuo savęs, pradėkime tiesiog visi kartu nuo mūsų.

Kokie jūsų paties prioritetai pradedant šį karjeros etapą?

Viską, ką turėjome, sugriovėme. Tokia realybė. Dabar esmė yra statyti. Žymiai lengviau griauti, nei kurti. Mums šiai dienai reikalingas darbas, kuris būtų tikslingas ir turėtų savo prioritetų. Federacija eina teisingu keliu ir nori nuveikti dalykų.

O asmeninių ambicijų kokių turite?

Aš turiu ambicijas, kas be ko. Tos ambicijos turi eiti žingsnis po žingsnio, dabar turiu prioritetą įdiegti futbolą mūsų visuomenei. Mes šiai dienai gainiojam kamuolį, o ne žaidžiam futbolą. Futbolas visų, bet ne visiems. Noriu perteikti, kad būtume arčiau futbolo.

Juk gyvenate Italijoje. Kaip dabar atrodys jūsų gyvenimas?

Gyvenu Italijoje, bet darbas yra Lietuvoje, džiaugiuosi, kad galiu grįžti į gimtąją šalį. Tiek, kiek reikės, tiek būsiu Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų