REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

20 įvarčių per sezoną A lygoje įmušęs Teremas Moffi palieka „Riterius“ ir iškeliauja į Belgijos aukščiausioje lygoje žaidžiantį „Kortrijk“ klubą. Pastarasis perpirko ilgalaikę puolėjo sutartį, o pats T. Moffi šiandien atvyko atsisveikinti su dabar jau buvusiais komandos draugais.

20 įvarčių per sezoną A lygoje įmušęs Teremas Moffi palieka „Riterius“ ir iškeliauja į Belgijos aukščiausioje lygoje žaidžiantį „Kortrijk“ klubą. Pastarasis perpirko ilgalaikę puolėjo sutartį, o pats T. Moffi šiandien atvyko atsisveikinti su dabar jau buvusiais komandos draugais.

REKLAMA

„Jausmas – labai dvejopas. Viena vertus, džiugu, kad buvau įvertintas ir išvykstu į stipresnę lygą, kita vertus.. labai gaila palikti šiuos vaikinus. Kartu su jais aš praleidau puikius metus, o jie pasistengė, kad man čia nieko netrūktų“, – oficialiai svetainei sakė T. Moffi.

Vienas rezultatyviausių praėjusio čempionato A lygos žaidėjų iškart po sezono išvyko į Belgijos „Mouscron“ klubo peržiūrą, kurios metu per dvejas draugiškas rungtynes pasižymėjo šešiais (!) įvarčiais. Vis tik, galiausiai susiklostė taip, kad T. Moffi karjerą tęs ne dešimtą vietą užimančiame „Mouscron“ klube, o dviem laipteliais žemiau esančioje „Kortrijk“ ekipoje.

Į Lietuvą nigerietis atvyko po ilgos pauzės be žaidimo. Pati pradžia „Riterių“ komandoje taip pat buvo gana sunki, tačiau bėgant laikui, futbolininkas įsibėgėjo ir tuomet jį sustabdyti jau nebuvo taip lengva.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad draugiškose rungtynėse prieš sezoną neradau savęs, tačiau viskas į savo vietas stojo pirmose sezono rungtynėse prieš „Sūduvą“. Taip, tuomet mes pralaimėjome, o aš neišnaudojau keturių progų, tačiau tai buvo pirmas kartas, kai pajutau, kad galiu būti naudingas komandai. Sakiau sau: Moffi, tu parodei, kad gali, daryk tą patį ir toliau.

REKLAMA

Vėlesni įvykiai parodė, kad tikrai galiu (šypsosi). Tiek mano 20 įvarčių, tiek komandos užimta trečia vieta yra geri rezultatai, todėl prabėgusius metus aš vertinu itin pozityviai“, – sakė T. Moffi.

– Teremai, gali išskirti sunkiausią momentą per tuos metus?

– Išskirčiau du dalykus. Pirma – mano neišnaudota proga pirmųjų rungtynių su Farerų salų komanda pabaigoje. Aš iki šiol matau tą vaizdą, kai riedantis kamuolys pataiko į virpstą. Aišku, niekas nežino, kaip būtų buvę, bet esu tikras, kad jei Vilniuje būtumėm laimėję, atsakomosiose rungtynėse varžovai būtų buvę priversti žaisti kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas dalykas – mano gauta raudona kortelė prieš „Kauno Žalgirį“. Toks jausmas, kad tame epizode buvau net ne aš. Po šio epizodo ėjau į rūbinę ir klausiau: Moffi, ką tu padarei?

– Priminsiu, kad diskvalifikacijos periodu teko pažaisti ir B komandos sudėtyje...

– O, taip (šypsosi). Buvo tikrai nelengva, tačiau galiausiai aš mėgavausi tuo, kad galėjau žaisti.

Su kokiomis nuotaikomis išvykai į Belgiją?

– Aš turėjau vieną tikslą – parodyti, ką moku. Išvykau be jokios įtampos, be jokių pašalinių minčių ir, manau, man tai padėjo susikoncentruoti į pagrindinį dalyką – žaidimą.

***

Per 21 rungtynes „Kortrijk“ klubas Belgijos čempionate yra surinkęs 22 taškus. T. Moffi naujajame klube gali debiutuoti jau sausio 18 dieną svečių rungtynėse su turnyro lentelės kaimyne „St.Truiden“ ekipa.

„Riteriams“ T. Moffi tapo ketvirtuoju klubo žaidėju, klube stipriai pasikėlusiu vertę ir išvykusiu į gerokai stipresnį čempionatą. Per penkerius metus iš Riterių sistemos į JAV išvyko Davidas Aršakianas, į Makedoniją – Maksimas Maksimovas, į Čekiją – Oscaras Dorley.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų