REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

KMT ketvirtfinalis: Utenoje „Ryto“ laukia amžinas varžovas

Šiandien vakare Vilniaus „Rytas“ pradeda kovas 2019-2020 m. sezono Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Titulą ginantiems vilniečiams varžybų ketvirtfinalyje jau ketvirtus metus iš eilės teks galynėtis su Utenos „Juventus“ komanda.

Šiandien vakare Vilniaus „Rytas“ pradeda kovas 2019-2020 m. sezono Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Titulą ginantiems vilniečiams varžybų ketvirtfinalyje jau ketvirtus metus iš eilės teks galynėtis su Utenos „Juventus“ komanda.

REKLAMA

Vasarą iš Utenos į Vilniaus komandos stovyklą persikėlęs Dovis Bičkauskis sako, jog taurės susitikimai iš esmės skiriasi nuo reguliariojo sezono mačų.

„Taurės susitikimuose tu negali nė minutei prarasti koncentracijos, nes gali būti greitai ir skaudžiai nubaustas. Turėsime tik dviejų rungtynių seriją, esu tikras, kad Utenos krepšininkai žais su dviguba energija, darys viską, kad iškovotų bilietą į finalo ketvertą Klaipėdoje. Galbūt kas nors šioje serijoje mums klijuoja favoritų etiketę, tačiau tokiose serijose komandų vietos turnyro lentelėje turi labai nedaug reikšmės“, – sako D. Bičkauskis.

Paklaustas koks yra vilniečių raktas į pergalę, krepšininkas dar kartą pamini šimtaprocentinį susikaupimą.

„Utenos komanda jau daug metų žaidžia panašų krepšinį. Čia žaidėjams, ypač lyderiams, suteikiama daug laisvės. Turime būti fiziški, neleisti jiems įsibėgėti, pajusti metimų. Tai yra vienintelis kelias į pergalę šios dienos susitikime ir visoje serijoje“, – mano „Ryto“ įžaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Utenos krepšininkai pasirodymą šių metų Citadele KMT varžybose pradėjo du kartus sutriuškindami NKL rungtyniaujančią Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipą. Marijampolėje vykusį susitikimą Žydrūno Urbono kariauna laimėjo 103:67, o namie aukštaičiai buvo pajėgesni 93:57. Šiuose susitikimuose dviženklį taškų vidurkį fiksavo Bryantas Crawfordas, Gytis Radzevičius, Arnas Beručka ir Vytautas Šulskis, o dar 5 „Juventus“ žaidėjų taškų vidurkis siekė bent 8 taškus.

REKLAMA

Susitikimuose prieš Marijampolės komandą vidutiniškai po 98 taškus per susitikimą pelnę uteniškiai kol kas yra rezultatyviausia šio sezono Citadele KMT turnyro komanda, o 103 per vienerias rungtynes pelnyti taškai yra antras rezultatyviausias visų laikų komandinis pasirodymas KMT turnyre.

Praėjusiais metais KMT ketvirtfinalio tarp „Ryto“ ir „Juventus“ likimas sprendėsi paskutinėmis antrųjų serijos rungtynių minutėmis. Vilniuje sužaistame pirmame susitikime šeimininkai įgijo trapią 2 taškų persvarą (87:85), tačiau po trijų antrosios dvikovos kėlinių Utenos komanda dar buvo priekyje 3 taškais. Visgi ketvirtąjį kėlinuką vilniečiai laimėjo 27:13, o šis spurtas atvėrė „Rytui“ duris į triumfu pasibaigusį KMT finalo ketvertą.

Šiame „Betsafe-LKL“ čempionate „Ryto“ ir „Juventus“ keliai kol kas buvo susikirtę tik kartą. Vilniuje šeimininkai iškovojo užtikrintą pergalę 86:65. Komandinis „Ryto“ žaidimas uteniškiams tapo neįmenama mįsle: net 6 Vilniaus komandos krepšininkai tame susitikime pelnė 10 ir daugiau taškų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų