REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą bandys iškovoti antrąją pergalę iš eilės Eurolygoje. Jie namie priims puikiai šį sezoną žaidžiantį Tel Avivo „Maccabi“ klubą. Tai bus paskutinė „Žalgirio“ dvikova pirmajame rate.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą bandys iškovoti antrąją pergalę iš eilės Eurolygoje. Jie namie priims puikiai šį sezoną žaidžiantį Tel Avivo „Maccabi“ klubą. Tai bus paskutinė „Žalgirio“ dvikova pirmajame rate.

REKLAMA

Izraelio ekipa užima ketvirtąją vietą – 11 pergalių, 5 pralaimėjimai. Žalgiriečiai po pergalės prieš Miuncheno „Bayern“ pakilo į 17-ąją poziciją . Jie laimėjo keturis kartus iš 16 bandymų.

Dėl traumų aikštėje šiandien nepasirodys nemažai abiejų ekipų krepšininkų. „Žalgiriui“ negalės padėti Marius Grigonis, nežinia, ar rungtyniaus Edgaras Ulanovas, Jockas Landale'as.

„Maccabi“ gretose susižeidę svarbūs priekinės linijos žaidėjai – Tarikas Blackas ir Omri Casspi. Iš rikiuotės iškritę ir gynėjai – buvęs žalgirietis Nate'as Woltersas, taip pat Johnas DiBartolomeo. Praėjusiose Izraelio čempionato rungtynėse nepasirodė ir įžaidėjas Scottie Wilbekinas bei vidurio puolėjas Othello Hunteris.

REKLAMA
REKLAMA

„Maccabi“ neseniai pasirašė sutartis su dviem amerikiečiais – aukštaūgiu Jaylenu Reynoldsu ir gynėju Aaronu Jacksonu. Pirmasis šį sezoną žaidė NBA dukterinėje lygoje ir Kinijos pirmenybėse. Antrasis irgi rungtyniavo pastarojoje šalyje. A. Jacksonas yra 2016 metų Eurolygos čempionas su Maskvos CSKA.

REKLAMA

Tel Avivo klubas lenkia kauniečius pagal daugumą statistikos komponentų. „Maccabi“ vidutiniškai pelno 85,7 taško. Tai trečias rezultatas turnyre. Žalgiriečiai įmeta 75,9. Izraelio čempionai praleidžia 76,4 taško ir užima antrąją vietą. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai leidžia varžovams surinkti 77,2 taško.

„Maccabi“ yra trečias lygoje pagal atkovotus kamuolius (vid. 36,5). „Žalgirio“ krepšininkai sugriebia po 33,3. Tel Avivo klubo žaidėjai perima daugiausia kamuolių (vid. 8,5). Kauniečiai pavagia iš oponentų tik po 5,6.

„Maccabi“ krepšininkai taikliau už Lietuvos čempionus meta ir dvitaškius (56,5 ir 51,8 proc.) bei tritaškius (37,4 ir 32,2 proc.). Pagal dvitaškių taiklumą Izraelio ekipa rikiuojasi antra.

REKLAMA
REKLAMA

Arenos šeimininkai tiksliau už varžovus atakuoja nuo baudų metimų linijos (83,5 ir 74,1 proc.), išprovokuoja daugiau pražangų (21,8 ir 19,9).

Izraelio komandoje rezultatyviausiai žaidžia Scottie Wilbekinas. Jis pelno 16,3 taško, be to, atlieka 3,1 rezultatyvaus perdavimo, surenka 16,8 naudingumo balo.

„Maccabi“ įspūdingai organizuoja greitąjį puolimą, surenka daug lengvų taškų. Tai komanda, turinti tvirtą charakterį, nes nemažai mačų laimėjo ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Varžovai šį sezoną labai gerai ginasi. Turime būti pasirengę negražioms rungtynėms“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“, „TV3 Sport“ ir „TV3 Sport 2“ kanalai iš viso ketvirtadienį bei penktadienį parodys septynerias 17-ojo turo rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Transliacijų tvarkaraštis:

Sausio 2 d.

19.45 val. „Žalgiris“ - „Maccabi“ („Go3“, „TV3 Sport“),

20.45 val. „Olympiacos“ - „Fenerbahce“ („Go3“),

22.00 val. „Baskonia“ - „Barcelona“ („Go3“, „TV3 Sport“);

Sausio 3 d.

18.45 val. CSKA - „Panathinaikos“ („Go3“, „TV3 Sport“),

19.15 val. „Anadolu Efes“ - „Chimki“ („Go3“, „TV3 Sport 2“),

21.30 val. ASVEL - „Real“ („Go3“, „TV3 Sport“),

21.45 val. „Valencia“ - ALBA („Go3“, „TV3 Sport 2“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų