REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiąsias metų šventes jaunieji talentai sutiko liedami prakaitą krepšinio salėje. Druskininkuose savaitgalį vyko antroji šio sezono „Talentų kartos“ projekto stovykla.

Didžiąsias metų šventes jaunieji talentai sutiko liedami prakaitą krepšinio salėje. Druskininkuose savaitgalį vyko antroji šio sezono „Talentų kartos“ projekto stovykla.

REKLAMA

Merginos ir vaikinai patirties sėmėsi iš Viliaus Stanišausko, Stepono Kairio, Edvino Justos, Dariaus Sirtauto, Sauliaus Kuzminsko ir kitų trenerių.

„Nuotaika darbinga, jaunimėlis stengiasi priimti visą informaciją, kurią mes jiems bandome perteikti. Tikiuosi jie iš visų trenerių pasisems gerų patarimų, gerų žinių ir eis į priekį. Dirbti dar reikia labai daug. Dabar tas paauglystės metas, būna kiti dalykai gavoje, tas susikaupimas kartais stringa, bet kai kelis kartus pakartoji jei tai padaro. Norėčiau jiems palinkėti nepamiršti, apie ką šiandien kalbėjome, dirbome ir visa tai perteiktų likusiame sezone ir įrodinėtų ką išmoko savo komandose“, – sakė Saulius Kuzminskas.

Projekto stovykloje viešėjęs nusipelnęs treneris Steponas Kairys sakė, kad vaikinai labai motyvuoti ir buvo smagu su jais dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikinai yra labai motyvuoti, parodė didelią koncentraciją ir buvo labai lengva dirbti. Dirbome ties įgūdžiais ir manau, kad mums pavyko kažką nuveikti per dvi treniruotes. Mano supratimu šiame amžiuje svarbiausia įdiegti įgūdžius, šį kartą mes pasirinkome žaidimą per vidurį, dirbome ties padėties užsiėmimu dideliems, ties centro judesiais, aikštelės matymu, gynybos skaitymu ir priėmimu gerų sprendimų.

REKLAMA

Labai norėtųsi ir toliau dirbti su jais, su tokiais talentingais vaikais, nes paprastai aš stovyklose dirbu su įvairaus lygio vaikais. Yra žymiai sudėtingiau, daugiau kantrybės reikia, daugiau kartojimo“, – teigė S.Kairys.

Projekto dalyviai po treniruočių dalyvavo viktorinose ir stiprinosi projekto draugo, prekybos centro „LIDL“, dovanomis – „Čempionų užkandžiais“.

Projekto metu bus surengtos penkios stovyklos įvairiuose Lietuvos miestuose, merginų rinktinė dalyvaus EYBL čempionate, o vaikinų komanda varžysis specialiame Kalėdiniame turnyre Lietuvoje. Tradiciškai projektą vainikuos tarptautinis Ramūno Šiškausko vardo turnyras, kuris birželio 19-21 dienomis vyks Druskininkuose.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų