REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 17 d. įvyko paskutinis šiemet Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto narių posėdis, kuriame patvirtinti aukščiausių lygų čempionatų rezultatai, aptartas nacionalinės vyrų rinktinės pasirodymas EURO2020 atrankoje, A lygos aktualijos bei kiti svarbūs futbolo klausimai.

Gruodžio 17 d. įvyko paskutinis šiemet Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto narių posėdis, kuriame patvirtinti aukščiausių lygų čempionatų rezultatai, aptartas nacionalinės vyrų rinktinės pasirodymas EURO2020 atrankoje, A lygos aktualijos bei kiti svarbūs futbolo klausimai.

REKLAMA

Vykdomasis komitetas patvirtino A lygos ir I lygos čempionatų turnyrinę lentelę, korektiškiausia A lygos komanda tapo Marijampolės „Sūduva“, o šios lygos rezultatyviausiu žaidėju tapo FK Žalgirio žaidėjas Tomislav Kiš. LFF I lygos pirmenybių korektiškiausia komanda patvirtinta FK Minija, o rezultatyviausiu lygos žaidėju – Balanta Caracas Jose Luis (FK Dainava). Posėdžio metu be kita ko paskelbta, kad Supertaurės rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ komandų įvyks vasario 29 d. Vilniuje, Sportimos arenoje.

Posėdyje taip pat patvirtintas Lietuvos moterų salės futbolo rinktinės vyr. treneris – juo tapo Donatas Gražulis, nuo 2019 m. einantis Nacionalinės Futsal rinktinės vyriausiojo trenerio asistento pareigas, taip pat treniruojantis VDA salės futbolo komandą. VK nariai už šią kandidatūrą balsavo vienbalsiai.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai ketverių metų kadencijai patvirtinti LFF Licencijavimo komiteto ir Apeliacinio licencijavimo komiteto nariai. LFF Licencijavimo komitetui pirmininkaus Alvydas Viršilas, nariais dirbs Vytas Jančiauskas, Birutė Petrauskienė, Tomas Drukteinis ir Antanas Popiera. Tuo tarpu Apeliaciniame licencijavimo komitete darbuosis komiteto pirmininkas Gytis Gaurilčikas, Donaldas Urniežius, Justina Lavrenovaitė-Perez, Darius Pinkevičius ir Marytė Radavičienė.

REKLAMA

Vykdomojo komiteto nariai, ilgai svarstę biudžetinių sporto mokyklų ir joms atstovaujančių komandų galimą dalyvavimą Elitinėje jaunių lygos čempionate, šį sprendimą atidėjo. LFF Nepaprastųjų atvejų komitetas yra nusprendęs, jog nuo 2020 m. sezono Elitinės jaunių lygos futbolo čempionate negalės dalyvauti tokios organizacijos, kurių steigėju ir dalyviu yra tik savivaldybė arba valstybė, arba tik jų įsteigtas juridinis asmuo.

Nors savivaldybėms buvo duota pakankamai laiko pertvarkyti tokias įstaigas, deja ne visos jos tai įgyvendino. Tuo tarpu kai kurių šių organizacijų komandos iškovojo teisę dalyvauti Elitinės jaunių lygos futbolo čempionate. Siekiant, kad nenukentėtų futbolą žaidžiantys jaunieji sportininkai, VK nariai atidėjo sprendimo priėmimą iki kito posėdžio, o federacija drauge su savivaldybėmis bandys rasti šios problemos sprendimą. „Kalbėsimės su visomis savivaldybėmis, kad kuo greičiau būtų rasti ir priimti futbolo vystymui reikalingi sprendimai bei nenukentėtų futbolą žaidžiantys vaikai“, - teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Posėdžio metu A lygos prezidentas Vidmantas Murauskas apžvelgė praėjusį sezoną ir komiteto nariams pristatė pasirengimą artėjančiam 2020 m. A lygos čempionatui. Prezidentas informavo, kad A lygoje dalyvaujantys ir besirengiantys dalyvauti klubai nuolat bendrauja tarpusavyje, drauge spręsdami kylančius iššūkius. Pasak V. Murausko, klubų vadovai nusiteikę optimistiškai tiek kalbant apie lygai reikalingos infrastruktūros užtikrinimą, tiek apie klubų formuojamus biudžetus.

Apsvarstę Vilniaus regiono futbolo sąjungos siūlymą organizuoti Lietuvos U19 Futsal pirmenybes, komiteto nariai pasveikino šią iniciatyvą, padėsiančią populiarinti mūsų šalyje dar naują sporto šaką ir nutarė sudaryti darbo grupę, kuri pateiks pasiūlymus dėl tokių pirmenybių organizavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug dėmesio skirta visiems itin aktualiam vaikų ir jaunių futbolo plėtojimo ir vystymo klausimui. Kadangi  Lietuvos vaikų ir jaunimo futbolo asociacija (LVJFA) neužtikrino tinkamo Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo plėtojimo ir vystymo, šios organizacijos narystė šiuo metu yra sustabdyta, nutrauktos bendradarbiavimo ir paramos sutartys tarp LFF ir LVJFA, asociacija dabartiniu metu veiklos, susijusios su vaikų ir jaunių futbolu nevykdo. Kyla reali grėsmė, kad dėl LVJFA nemokumo jos tolesnė veikla nebus vykdoma, o vaikų ir jaunių futbolo plėtojimas ir vystymas yra vienas svarbiausių LFF veiklos prioritetų, todėl federacijos vykdomasis komitetas nutarė sudaryti darbo grupę, kuri apsvarstys naujos, vaikų ir jaunimo futbolu besirūpinančios, asociacijos kūrimą. Taip pat siūlyta, kad šioje asociacijoje galėtų dalyvauti tik su „Anderlecht“ futbolininkų rengimo programa dirbančios akademijos.

Posėdžio metu Nacionalinės vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Urbonas vykdomojo komiteto nariams pristatė rinktinės žaidimo ataskaitą, diskutavo apie rinktinės ateities planus ir tikslus.

Kitas LFF Vykdomojo komiteto posėdis numatomas kitų metų sausį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų