REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londone (Anglija) tęsiasi svarbiausias metų smiginio renginys – PDC pasaulio čempionatas. Jame dalyvauja ir geriausias Lietuvos smiginio žaidėjas 43-ejų metų Darius Labanauskas, užimantis 82-ą vietą pasaulio reitinge (PDC-82).

Londone (Anglija) tęsiasi svarbiausias metų smiginio renginys – PDC pasaulio čempionatas. Jame dalyvauja ir geriausias Lietuvos smiginio žaidėjas 43-ejų metų Darius Labanauskas, užimantis 82-ą vietą pasaulio reitinge (PDC-82).

REKLAMA

Antrajame rate lietuvio laukė vienas pajėgiausių planetos žaidėjų – 49-erių metų anglas Ianas White‘as (PDC-9). Nepaisant to, lietuvis nepabūgo pajėgaus varžovo ir nugalėjo 9-ą vietą pasaulio reitinge užimantį žaidėją rezultatu 3:1! D.Labanausko galimybes laimėti lažybininkai vertino vos 18 proc.

D.Labanauskas iškovojo teisę pirmasis atlikti savo metimus ir tai jam padėjo pirmajame sete. Lietuvis laimėjo visus tris legus, kai pirmasis pradėjo mėtyti strėlytes. Lietuvio taškų vidurkis buvo mažas (83,7) ir jis realizavo tik 3 iš 11 progų vienu metimu baigti legus, bet ir to užteko pergalei pirmajame sete.

Antrajame sete I.White‘as pakėlė savo žaidimą į kitą lygį. Jo vidurkis viršijo 101, anglas laimėjo visus tris legus ir išlygino setų rezultatą. Trečiajame lege jis netgi kėsinosi į tobulą pasirodymą, kai du kartus iš eilės surinko po 180 tšk. Visgi, 9 strėlytėmis laimėti to lego jam nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Itin dramatiškas buvo trečiasis setas. D.Labanauskas pralaimėjo du legus, kai pirmas atliko metimus, bet tos pačios problemos ištiko ir I.White‘ą. Prireikė penktojo lego, kuriame D.Labanauskas atlaikė varžovo spaudimą, vienu metimu pataikė į „dvigubą 20“ ir išplėšė pergalę sete.

REKLAMA

Ketvirtajame sete D.Labanauskas žaidė fantastiškai. Jis greitai laimėjo legą, kai pirmasis mėtė I.White‘as, ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Anglas ėmė vis dažniau klysti, o D.Labanauskas dar kartą pataikė į „dvigubą 20“ ir sukūrė vieną didžiausių čempionato sensacijų.

I.White‘as turėjo geresnį trijų strėlyčių taškų vidurkį (100,79 prieš 96,36), daugiau kartų surinko maksimumą (8 prieš 3) ir geriau realizavo progas metimu užbaigti legus (8 iš 14 prieš 8 iš 22), bet viso to jam buvo per maža.

Šiemet D.Labanauskas ir I.White‘as jau buvo susitikę „Players Championship 21“ turnyro aštuntfinalyje. Tada pergalę šventė anglas (6:3), kuris buvo laikomas ir sekmadienio mačo favoritu. D.Labanauskui pergalė leido pakartoti geriausią rezultatą Lietuvos smiginio istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

I.White‘as geriausiai pasirodė 2014 m. pasaulio čempionate, kai pasiekė ketvirtfinalį. D.Labanauskas pelnė 25 tūkst. svarų sterlingų (30 tūkst. eurų), o savo varžovą trečiajame rate sužinos kiek vėliau. Lietuvis trečiojo rato mačą turėtų žaisti gruodžio 22 d. I.White'ui atiteko 15 tūkst. svarų sterlingų (18 tūkst. eurų).

D.Labanauskas pirmajame rate 3:0 nugalėjo anglą Matthew Edgarą (PDC-66). Tuo tarpu I.White‘as pagal reitingą iš karto pateko į antrąjį ratą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų