REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau artėjantį sekmadienio ankstyvą rytą (apie 5:30 val. Lietuvos laiku) Niujorko „Madison Square“ garden arenoje įvyks ilgai laukta dvikova dėl WBO pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržo tarp 31-erių metų lietuvio Egidijaus Kavaliausko ir dabartinio čempiono 32-ejų metų amerikiečio Terence‘o Crawfordo.

Jau artėjantį sekmadienio ankstyvą rytą (apie 5:30 val. Lietuvos laiku) Niujorko „Madison Square“ garden arenoje įvyks ilgai laukta dvikova dėl WBO pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržo tarp 31-erių metų lietuvio Egidijaus Kavaliausko ir dabartinio čempiono 32-ejų metų amerikiečio Terence‘o Crawfordo.

REKLAMA

Prieš šią kovą ryškiu favoritu laikomas T.Crawfordas, tačiau nemažai ekspertų pažymi, kad jis laimės užtikrintai tik tuomet, jeigu per daug nenuvertins E.Kavaliausko ir bus visą kovą susitelkęs.

T.Crawfordas iš paskutinių dešimt savo kovų net devynias laimėjo anksčiau laiko, jis 2018 birželį techniniu nokautu nugalėjo Jeffą Horną, du kartus apgynė WBO pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržą – 2018 spalį techniniu nokautu nugalėjo Jose Benavidezą, o šių metų balandį šeštame raunde techniniu nokautu įveikė Amirą Khaną.

Lietuvis paskutinį kartą kovojo kovo mėnesį ir tada kova su Ray Robinsonu baigėsi lygiosiomis.

E.Kavaliausko ir T.Crawfordo kovą JAV transliuos ESPN televizija, tačiau tai nebus „pay-per-view“ įvykis, todėl tikimąsi, kad tai padės sudominti JAV bokso aistruolius, kurie gana vangiai perka bilietus į šį bokso vakarą.

REKLAMA
REKLAMA

ESPN bokso ekspertai pateikė savo prognozes būsimai kovai ir visi vieningai matė T.Crawfordo pergalę. Tik vienas iš ekspertų prognozavo, kad šiai kovai reikės visų 12 raundų, tuo tarpu kiti devyni matė T.Crawfordo pergalę anksčiau laiko.

REKLAMA

Danas Rafaelis (ESPN.com) – T.Crawfordo pergalė nokautu

T.Crawfordas yra absoliučios svorio kategorijos elitinis kovotojas, o E.Kavaliauskas toks nėra. Lietuvis parodys gerą kovą, tačiau nemanau, kad to užteks. T.Crawfordas yra daug pranašesnis, yra kur kas greitesnis ir turi gerą jėgą. Jis viską sujungs į vieną, dominuos ir sustabdys E.Kavaliauską antroje kovos pusėje.

Timothy Bradley jaunesnysis (ESPN bokso analitikas ir buvęs čempionas) – T.Crawfordo pergalė nokautu

T.Crawfordas ringo išore boksuosis prieš E.Kavaliauską ir daug judės bei jį nokautuos dar prieš 12-ąjį raundą.

REKLAMA
REKLAMA

Nickas Parkinsonas (ESPN Didžioji Birtanija) – T.Crawfordo pergalė techniniu nokautu

T.Crawfordo tikslumas ir technika leis patogiai išsaugoti WBO čempiono diržą. Būtų staigmena, jeigu T.Crawfordas pirmą kartą per trejus su pusę metu nelaimėtų anksčiau laiko. Manau, kad T.Crawfordas laimės maždaug kovos viduryje.

Teddy Atlasas (ESPN bokso analitikas) – T.Crawfordo pergalė nokautu

E.Kavaliauskas yra labai stiprus ir fiziškas, tačiau jis yra vienos krypties kovotojas, o tai leis T.Crawfordui kontroliuoti atstumą. T.Crawfordas gerai judės ir išvengs E.Kavaliausko jėgos bei sustabdys jį penktame raunde.

Nigelis Collinsas (ESPN.com) – T.Crawfordo pergalė nokautu

E.Kavaliauskas yra iššokęs aukščiau bambos. Jam pasisekė, kad jo kova prieš Ray Robiunsoną baigėsi lygiosiomis. T.Crawfordas keletą raundų studijuos varžovą ir tada imsis savo darbo bei sustabdys lietuvį kovos viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Steve‘as Kimas (ESPN.com) – T.Crawfordo pergalė nokautu

E.Kavaliauskas yra solidus, bet T.Crawfordas gerokai jį lenkia. Čempionas lėtai įsibėgės ir vėliau jį sustabdys.

E.Kavaliauskas ir T.Crawfordas svėrimuose paskutinį kartą susitiko prieš kovą - http://www.sportas.lt/galerijos/30715/511467/e-kavaliauskas-ir-t-crawfordas-sverimuose-paskutini-karta-susitiko-pries-kova

Ericas Raskinas („Showtime boxing“) – T.Crawfordo pergalė nokautu

Neturiu nieko asmeniško prieš E.Kavaliauską, tačiau šių boksininkų reitingas visiškai nesutampa. E.Kavaliauskas neįveikė nieko, kad būtų vertas pirmojo reitingo ir jis nėra net arti T.Crawfordo lygio. Čempionas užbaigs kovą tada, kada norės ir tai bus maždaug penktas raundas.

REKLAMA

Charlesas Moynihanas (ESPN prodiuseris) – T.Crawfordo pergalė nokautu

T.Crawfordas išvalė 140 svarų divizioną ir dabar padarys tą patį 147 svarų kategorijoje. Tai bus lengvas darbas ir jis laimės penktame raunde nokautu.

Salvadoras Rodriguezas (ESPNdeportes.com) – T.Crawfordo pergalė vieningu teisėjų sprendimu

Kova bus įdomi, nes E.Kavaliauskas yra vienas iš stipriausių varžovų, kuriuos T.Crawfordas yra turėjęs. Visgi čempiono kokybė yra neabejotina ir jam tai leis švęsti pergalę vieningu teisėjų sprendimu.

Bernardo Pilatti (bokso analitikas) – T.Crawfordo pergalė nokautu

T.Crawfordas neturės jokių problemų prieš E.Kavaliauską, nors lietuvis yra pavojingas dėl savo jėgos. E.Kavaliauskas gerai naudoja „jab‘us“ ir tai yra jo būdas laimėti. Jo problema yra gynyba, jis taip pat lėtesnis už T.Crawfordą ir tai privers jį sumokėti. T.Crawfordo greitis ir jėga pranoks E.Kavaliauską ir ši kova neturėtų trukti daugiau nei šešis raundus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų