REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ - Valensijos „Valencia“ (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Penktadienį vakare Kaune buvo sužaistos 13-ojo turo Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ (3-10) ir „Valencia“ (5-8) klubų. Po įtemptos kovos pergalę šventė svečiai 82:86.

26

Penktadienį vakare Kaune buvo sužaistos 13-ojo turo Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ (3-10) ir „Valencia“ (5-8) klubų. Po įtemptos kovos pergalę šventė svečiai 82:86.

REKLAMA

„Žalgiriui“ tai buvo septintasis pralaimėjimas iš eilės Eurolygoje. Kauno klubas šio sezono Eurolygoje patyrė jau dešimtąjį pralaimėjimą.

Šiose rungtynėse „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai žaidė Edgaras Ulanovas, pelnęs 16 taškų.

E. Ulanovas pataikė 2 tritaškius iš 7, 4 dvitaškius iš 5 ir 2 baudos metimus iš 3. Puolėjas taip pat atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 11 naudingumo balų.

Naudingiausiai kauniečių gretose pasirodė Thomas Walkupas ir Lukas Lekavičius, kurių sąskaitoje po 15 naudingumo balų.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis abi komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, tačiau sužaidus daugiau nei 4 minutes, Valensijos krepšininkai pirmavo 12:7. Tokį patį skirtumą Ispanijos klubas išlaikė ir dar po kelių minučių, tačiau Zacho LeDay taiklių dvitaškių pagalba kompensavus nepataikytus tritaškius, likus žaisti kiek daugiau nei minutei iki kėlinio pabaigos, kauniečiai jau buvo priekyje 17:16. Paskutinėmis ketvirčio akimirkomis Jockas Landale‘as dvitaškiu išplėšė „Žalgirio“ pergalę pirmajame kėlinyje – 21:19.

REKLAMA
REKLAMA

Nors antrojo kėlinio pradžioje pirmieji pasižymėjo svečiai, tačiau Luko Lekavičiaus blykstelėjimas pirmoje kėlinio pusėje leido kauniečiams susikurti tuo metu didžiausią persvarą rungtynėse – 32:25.

REKLAMA

„Žalgiriui“ ir toliau nekrito tritaškiai ir tik antroje kėlinio pusėje Thomas Walkupas, pataikydamas antrąjį kauniečių tritaškį rungtynėse išvedė komandą į priekį 44:40.

Paskutinėmis kėlinio sekundėmis Valensijos krepšininkai pelnė dvitaškį, tačiau čia pat, po pražangos gynyboje, J. Landale'as sumetė abu baudų metimus ir komandos į didžiąją pertrauką išėjo švieslentei rodant rezultatą 48:47.

Iki didžiosios pertraukos „Žalgiris“ pavydėtinai atakavo iš vidutinio nuotolio – tikslą pasiekė net 18 iš 21 metimų. Tiesa, kauniečiai iš trijų taškų zonos pataikė tik porą metimų iš 9.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis kėlinys ir vėl prasidėjo permainingai. Komandos ir toliau rungtyniavo taškas į tašką ir sužaidus kiek daugiau nei 3 minutes, rezultatas buvo lygus 53:53.

Sužaidus daugiau nei pusę kėlinio, komandos kartu tebuvo pelniusios vos 13 taškų.

Kauniečiai ir toliau iš toli svaidė pro šalį, o „Valencia“ kėlinio pabaigoje pažadino savo toliašaudę artileriją, susmeigė tris tritaškius iš eilės ir kėlinį pabaigė tuo metu rekordiniu pranašumu 57:64.

Paskutinį ketvirtį „Žalgiris“ ir vėl pradėjo nerezultatyviai, o Ispanijos klubas į tai atsakęs keturiais taškais be atsako, įsiveržė į priekį jau dviženkliu taškų skirtumu – 57:68.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kėlinio viduryje kauniečiai lyg ir buvo atradę šiokių tokių rezervų savo snaiperių gretose ir po vieną tolimą metimą susmeigę A. Milaknis su KC Riversu, šiek tiek pakėlė arenos nuotaiką - 64:72.

Likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutėms, varžovų puolėjas Maurice‘as Ndouras buvo nubaustas paprasta ir kartu technine pražanga, tačiau šios progos kauniečiai neišnaudojo ir rezultatas liko 68:75.

Nors kauniečiai dar bandė kabintis į rungtynes, tačiau svečiai išlaikė savo persvarą ir šventė pergalę rezultatu 86:82.

Svečių komandoje rezultatyviausias buvo Louisas Labeyrie, kuris surinko 22 taškus.

Kitas rungtynes Eurolygoje Kauno klubas žais kitą savaitę, antradienį, namuose prieš žvėrišką formą demonstruojančius turnyro lyderius Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

„Žalgiris“: E. Ulanovas 16, Th. Walkupas 15, J. Landale‘as 12, Z. LeDay‘us 10, A. Milaknis 9.

Valencia“: L. Labeyrie 22, Quino Colomas 12, Maurice‘as Ndouras 9.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų