REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ dramatišku stiliumi patyrė šeštą iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje. Lietuvos čempionus išvykoje į Maskvą pražudė paskutinę pratęsimo sekundę pataikytas fantastinis Mike'o Jameso tritaškis, nulėmęs CSKA pergalę.

Kauno „Žalgiris“ dramatišku stiliumi patyrė šeštą iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje. Lietuvos čempionus išvykoje į Maskvą pražudė paskutinę pratęsimo sekundę pataikytas fantastinis Mike'o Jameso tritaškis, nulėmęs CSKA pergalę.

REKLAMA

Po atkaklios kovos ir dramatiško pralaimėjimo 82:85 Šarūnas Jasikevičius gyrė savo žaidėjus ir tikino, kad rungtynėmis galima džiaugtis.

„Tie pralaimėjimai ir pergalės ne visą laiką viską atspindi. Manau, kad tikrai galime džiaugtis šios dienos rungtynėmis – daug dalykų padarėme gerai. Aišku, tai yra labai skausminga, kai pralaimi tokiu stiliumi po pratęsimo, paskutiniu metimu. Kovojome iki pat galo prieš labai gerą komandą. Turėjome savo šansų, jų neišnaudojome.

Mano manymu, blogai sužaidėme antrą kėlinį, kai CSKA klubo labiausiai pažeidžiamas. Padarėme aibę taktinių klaidų, kur pataikius galima nueiti gerokai virš 10 taškų. Tuo metu kontroliavome rungtynes. Nieko nepataikėme, davėme daug taškų už dyką, kai kuriose detalėse palikome labai daug taškų. Antra pusė buvo labai graži: CSKA pataikė daug sunkių metimų ir mes. Žymiai mažiau praleidome kvailų dalykų. Reikia juos mažinti, jeigu norime kovoti.

REKLAMA
REKLAMA

Esu patenkintas žaidėjais. Man svarbiausia buvo, kad po tiek pralaimėjimų jie čia atvažiavo laimėti ir tikrai tas matėsi. Man tai buvo svarbiausia. Jie atvažiavo laimėti ir tuo tikėjo. Einame toliau“, – pasakojo strategas.

REKLAMA

Ar buvo galima išvengti kažkaip to M. Jameso metimo?

Tai paprastas metimas. Man tas metimas neįdomus, prieš tai buvo 45 minutės, kada turi spręsti reikalus.

Kokie buvo didžiausi postūmiai nuo paskutinių rungtynių?

Kažką pataikėme... Antroje pusėje – ypač. Mūsų žaidimas nėra blogas, pirmoje pusėje buvo daug laisvų metimų, bet 0/8.. Padarėme aibę taktinių klaidų, dar nepataikome.. Pirmoje pusėje galėjome dar labiau pažeisti komandą, kuri šiuo metu nėra geriausios formos ir atrodė kažkiek nervuoti. Man svarbiausia buvo, kad žaidėjai išėjo ne pasižiūrėti kas čia bus, o kad eitų varžytis su savo tiesioginiu varžovu ir komanda bei bandytų laimėti.

REKLAMA
REKLAMA

Labai agresyviai išėjote nuo pirmos minutės, atakavote pirmose atakų fazėse. Toks žaidimo planas?

 Nesinori daužyti galvos į sieną, jeigu nekrenta tritaškiai – bandai rasti kitokių sprendimų, greitas puolimas, daugiau centravimo.. Nesinori užlipti ant to pačio grėblio. Krepšinis susideda iš kamuolio judėjimo ir nors mes jį gerai judiname, bet pirmoje pusėje vėl – 0/8. Tikrai skausminga, bet be šių metimų, kurių mes negalime kontroliuoti, buvo labai daug ir taktinių klaidų, po kurių CSKA atsigavo.

Kai varžovai laimi po tokių metimų, ar galime sakyti, kad „Žalgiriui“ ir sėkmės trūksta?

Jūs kalbėkite tai, ką jūs norite, aš netikiu sėkme.

Pirmą kartą starto sudėtyje žaidė ir J.Landale‘as, ir Z.LeDay. Esate patenkintas tuo, kaip jie žaidė dvikovose po krepšiais?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo gerai. Paulius kažkiek jaučia kojos skausmus, labai gerai įėjo Gebenas. Bandėme atakuoti kaikuriuos žaidėjus, norėjome žaisti greičiau ir vyrai tą puikiai treniravosi. Tiek J.Landale‘as ir Z.LeDay yra greičiausi mūsų aukštaūgiai, tai tokia ta idėja ir buvo.

T.Walkupas patempė „Žalgirį“ ketvirtame kėlinyje. Kiek jis šiandien buvo tas lyderis, kurio norisi?

Žaidė solidžiai. Jis gali žaisti rungtynes geriau ar blogiau, bet jis viską supranta – su juo labai mažai taktinių klaidų, jis viską išpildo, su juo komanda gerai funkcionuoja, o jeigu dar jis pataiko tris tritaškius.. Man tas jo metimas tikrai gražėja, tegu tobulėja, jis tikrai daug dirba ir tegu tik meta.

REKLAMA

Toks M.Gebeno pasirodymas yra paraiška ateičiai, ar čia tiesiog toks varžovas buvo?

Man nėra čia jokių paraiškų, ateina sekančios rungtynės ir joms ruošiesi – analizuoji, ką darai blogai, ką gerai, o naujos rungtynės prasideda nuo nulio. Mes juo tikrai tikime.

Kuo paaiškinti, kad prieš favoritus „Žalgiris“ tikrai geriau žaidžia?

Nežinau, galbūt taip sukrenta. Man neįdomu, ateina rungtynės ir mes joms ruošiamės. Kai kurių dalykų negalime kontroliuoti – varžovo, kaip jis žaidžia, negalime kontroliuoti metimų, kurie neįkrenta metant laisviems. Kol mes susikuriame tuos metimus, mes nieko nekeisime sistemoje. Jeigu sugrįžti į tas visas pralaimėjimų istorijas, tai lygiai tie patys komentarai buvo – jeigu žaidėjai pataiko, tai „Žalgiris“ disciplinuota komanda, jeigu nepataiko – tai treneris per daug disciplinos duoda. Nieko nepakeisi. 

REKLAMA

Tai ilgiausia pralaimėjimų serija jūsų karjeroje „Žalgiryje“. Ar nesikeičia bendravimas su žaidėjais?

Toks pats bendravimas. Treneris reikalauja kiekvieną dieną – jie mato mane tokį patį per treniruotes, rungtynes ir peržiūras. Tai negali keistis, nes turi būti nusistovėjusi tvarka ir gali keistis tik kažkokios detalės, bet visumoje viskas turi būti taip pat ir bus taip pat.

***

Kauno komanda vertėsi be vieno savo lyderių, Mariaus Grigonio. Žalgiriečiui dėl pėdos traumos buvo atlikta operacija, be krepšinio jis praleis apie tris mėnesius.

Šiuolaikinėje Eurolygoje nuo 2000 metų „Žalgiris“ su CSKA varžėsi 24 kartus. Žalgiriečiai šventė tik tris pergales. Maskvoje Lietuvos čempionai netriumfavo nė karto. 

Po šio pralaimėjimo Lietuvos čempionai lieka priešpaskutinėje Eurolygos turnyro vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų