REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek daugiau nei po pusmečio pertraukos į mišrių kovos menų (MMA) narvą grįžtantis geriausias Lietuvos kovotojas Laurynas „Kapitonas Lietuva“ Urbonavičius (12-1) tą padarys su trenksmu – prieš milžinišką auditoriją ir uždarytas aštuonkampyje narve su UFC organizacijos veteranu.

Kiek daugiau nei po pusmečio pertraukos į mišrių kovos menų (MMA) narvą grįžtantis geriausias Lietuvos kovotojas Laurynas „Kapitonas Lietuva“ Urbonavičius (12-1) tą padarys su trenksmu – prieš milžinišką auditoriją ir uždarytas aštuonkampyje narve su UFC organizacijos veteranu.

REKLAMA

Gruodžio 14 d. Dakare vyksiančiame pirmajame „Ares FC 1“ turnyre L. Urbonavičius taps pagrindinės vakaro kovos dalyviu. 31-erių lietuvio varžovas – šešeriais metais vyresnis brazilas Ildemaras Alcantara (26-13).

2013-2015 metų laikotarpiu I. Alcantara priklausė UFC organizacijai, kurioje per septynerias kovas iškovojo keturias pergales. Vėliau sekė ne tokia gera karjeros atkarpa, bet dabar brazilas ir vėl džiaugiasi sėkmingu ruožu bei skaičiuoja keturių pergalių seriją.

„Tokiame lygyje jau nėra lengvų kovų, pasivaikščiojimų. Yra tik sunkus darbas“, – tv3.lt sakė L. Urbonavičius.

Turnyrą Dakare rengia prancūzų žiniasklaidos gigantė – „Vivendi“ grupė, taip pat rengianti dviračių bei bokso turnyrus, užsiimanti įvairių paslaugų teikimu.

REKLAMA
REKLAMA

Ji turi ambicijų užkariauti Prancūzijos ir Afrikos MMA rinkas, o „Ares FC 1“ transliuos per pagrindinį prancūzų TV kanalą „Canal+“, taip pat internetinėje platformoje „fightpass.com".

REKLAMA

Kova vyks naujai pastatytoje ir daugiau nei 15 tūkst. žmonių talpinančioje arenoje, kuri greičiausiai bus pilnutėlė.

Tai, kad šiam projektui organizatoriai skiria didelį dėmesį įrodo ir tai, kaip jie šį reklamuoja. Pavyzdžiui L. Urbonavičius neseniai Lietuvoje buvo sulaukęs filmavimo grupės, kuri dvi dienas jį nuolat filmavo ir sekė gyvenimą.

Su „Ares FC“ organizacija L. Urbonavičius sutarė dėl trijų kovų sutarties, tad prie dėmesio ir rimtų iššūkių reikės priprasti, bet būtent dėl to daug metų ir dirbo „Kapitonas Lietuva“.

REKLAMA
REKLAMA

Ši kova išskirtinė ir tuo, kad sulauki milžiniško dėmesio, būsi didelio turnyro pagrindinės vakaro kovos dalyvis. Kaip sekasi susidoroti su šiuo dėmesiu?, – tv3.lt paklausė L. Urbonavičiaus.

Man tai  pirmas toks kartas. Tai nauja organizacija, bet ji žada būti didelė. Spaudimas yra, bet kuo daugiau kovoji ir turi daugiau patirties, tuo lengviau susitvarkyti. Kadangi kovosiu užsienyje, kur nėra savos publikos, sakyčiau, kad spaudimas nėra toks didelis, kaip kovojant Lietuvoje pagrindinėje vakaro kovoje.

Khabibas Nurmagomedovas, kai kovojo Abu Dabyje, sakė, kad kai savi palaiko ir stebi, spaudimas būna didesnis negu užsienyje. Tai yra išoriniai dirgikliai, į kuriuos neverta kreipti dėmesio, nes tavo darbas bus nuėjus į narvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai yra šou, bet malonu. Kai stebi didžiuosius turnyrus, kaip ten filmuoja kovotojus, ima iš jų interviu, visą laiką pagalvoji, kaip tau būtų, jeigu tu būtum jų vietoje. Kažką panašaus jaučiu, bet įsivaizduojant iš šalies viskas atrodo visiškai kitaip nei tada, kai tai atsitinka tau.

Pagrindinės vakaros kovos titulas neslegia?

Čia didelis turnyras, dideli pinigai. Aš jaučiuosi ramiai, išvengiau traumų, sunkiausios treniruotės baigėsi. Sukovojęs jausiuosi ramiai, nes visus tuos metus aš ėjau link kažko tokio. Investavau savo, šeimos laiką, finansus  patys žinote, ką reiškia Lietuvoje ruoštis profesionalioms kovoms. Turi dirbti kitus darbus ir dar sportuoti. Visa tai pradės atsipirkti po šios kovos. Aš jau ramus, kad kažką pasiekiau, ko tikėjausi. Visus šiuos metus ėjome link tikrų kovų, tikrų pinigų.

REKLAMA

Tai, kaip svajonė ir ji yra apčiuopiama. Sukovojus bus pasiektas tikslas, o kaip toliau bus žiūrėsime.

Pasiruošimas pavyko sklandžiai?

Palyginus su kitais pasiruošimais  tikrai ėjosi sklandžiai. Kai kaudavausi žemesnio lygio turnyruose, visus metus išlikdavau sportinėje formoje, nes nežinodavau, kada tau paskambins ir reikės kautis. Dabar apie kovą žinojau apie pusmetį prieš, susidėliojome planą ir intensyviai sportavome. Jaučiuosi tikrai gerai, kiek esu ruošęsis kovoms, turbūt esu geriausioje sportinėje formoje.

Koks varžovas laukia?

Kaip ir visi brazilai jis yra pavojingas, turi juodą džiudžitsu diržą. Smūgiuoja alkūnėmis, kojomis, apgaudinėja  tikras MMA kovotojas, su kuriuo turėsi būti budrus. Tokiame lygyje jau nėra lengvų kovų, pasivaikščiojimų. Yra tik sunkus darbas ir kova. Svarbiausia bus psichologinis pasiruošimas. Kad ir kokios fizinės formos būsi, jeigu nesusitvarkysi su galva, būsi dvigubai blogesnis negu esi treniruotėse. Esu jau turėjęs keletą sunkių kovų, todėl manau, kad pavyks susitvarkyti.

REKLAMA

Kaip tvarkytis su tuo spaudimu?

Dirbi su vizualizacijomis mintyse. Analizuoji varžovą, kovoji mintyse, bandai įsivaizduoti, kaip pasinaudoti silpnomis vietomis. Kai tu galvoji, o tai būna beveik kiekvieną dieną, mintį turi pabaigti pergale. Visą laiką turi žmogų įveikti pirmiausia mintyse. Jeigu to nepadarysi, būsi įsitempęs, stresuosi. Kai išeini į narvą, jau viskas kitaip. Išsijungia išoriniai dirgikliai. Sunku yra išėjimas, laukimas. Tai man yra sunku. Bet su kiekvienu kartu yra vis lengviau.

Geriausia būtų, kad užmiegi, kažkas pažadina ir sako eik kovok (juokiasi).

Svarbiausia nesudegti. Naujokams peilis yra stresas, nes tada išsiskiria kortizolis, kuris užrūgština raumenį. Jeigu treniruotėse nepavargsti per dešimt raundų, kovoje jau po pirmo raundo rankų negali pakelti, nes nuos streso užsirūgština raumenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug kovotojų turi savo metodų, kaip kovoti su stresu. Kad kuo mažiau pergyventų.

O kaip tu kovoji su tuo?

Juokaujame, bendraujame su treneriu. Kaupiesi. Visada matai save nugalėtoju, o kaip bus taip. Bet reikia eiti kaip laimėtojui.

Man geriausia pabūti su savo mintimis, pergyventi viską, perkovoti.

Paminėjai, kad kova duos atpildą. Kiek Lietuvoje reikėtų turėti kovų, kad uždirbtum tiek pat, kiek dabar per vieną vakarą Dakare?

Mažiausiai 20 (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų