REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
D. Sabonis (nuotr. FIBA)

Antradienį Kaune iškilmingai išdalinti „Krepšinio namų apdovanojimai“, kurių metu paskelbti geriausi šalies krepšininkai.

Antradienį Kaune iškilmingai išdalinti „Krepšinio namų apdovanojimai“, kurių metu paskelbti geriausi šalies krepšininkai.

REKLAMA

Tarp vyrų geriausiu antrus metus iš eilės pripažintas Indianos „Pacers“ aukštaūgis Domantas Sabonis, įveikęs Joną Valančiūną ir Marių Grigonį.

„Ačiū visiems, kurie mane ir vėl išrinko geriausiu šalies krepšininku. Noriu padėkoti treneriams ir komandos draugams, kurie man padeda tobulėti. Dėkoju šeimai ir sirgaliams, kurie mane visada palaiko. Linkiu visiems geros šventės ir susitiksime birželį Kaune“, – atsiųstame vaizdo įraše teigė D.Sabonis.

Geriausia tarp moterų išrinkta Gintarė Petronytė. Tai buvo jau ketvirtas toks apdovanojimas jai.

„Norėjau labai padėkoti visiems atidavusiems balsus šiuose rinkimuose. Tikrai labai dėkoju už pasitikėjimą ir siunčiu visiems linkėjimus“, – sakė Gintarė Petronytė.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausia šių metų šalies rinktine tapo merginų U16 komanda.

Prizą nuskynė ir moterų krepšinio sensacija Justė Veronika Jocytė. 14-metė tapo geriausia U16 krepšininke.

REKLAMA

Geriausiu U18 krepšininku pripažintas Vilniaus „Ryto“ talentas Marekas Blaževičius. Prizą gavo ir Kauno „Žalgirio“ atstovas Rokas Jokubaitis, išrinktas geriausiu U20 krepšininku.

Už gyvenimo nuopelnus krepšiniui pagerbtas olimpinis čempionas Modestas Paulauskas.

Geriausių krepšininkų ir krepšininkių rinkimai, kuriuos pristato degalinių tinklas EMSI, vyko daugiau nei mėnesį, o sirgaliai savo balsus galėjo atiduoti specialioje balsavimo platformoje ir EMSI degalinėse. Tą padarė daugiau nei 65 000 sirgalių.

Geriausių Lietuvos metų krepšininkų ir krepšininkių rinkimai surengti dvyliktą kartą. 2008-aisiais geriausiu buvo išrinktas Ramūnas Šiškauskas (vyko bendri moterų ir vyrų rinkimai), 2009-aisiais – Gintarė Petronytė ir Linas Kleiza, 2010-aisiais – S.Linkevičienė ir L.Kleiza, 2011-aisiais R.Valentienė ir J. Valančiūnas, 2012-aisiais – S. Linkevičienė ir J.Valančiūnas, 2013-aisiais – L. Pikčiutė ir M. Kalnietis, 2014-aisiais – G. Petronytė ir J. Valančiūnas, 2015-aisiais – G. Petronytė ir J.Mačiulis. 2016-ųjų metų laureatais tapo pirmą kartą geriausiais šalyje krepšininkais išrinkti Mindaugas Kuzminskas ir Kamilė Nacickaitė.  Dar po metų, 2017-aisais vėl triumfavo K.Nacickaitė ir J.Valančiūnas, o 2018-aisiais geriausiais išrinkti Domantas Sabonis ir Kamilė Nacickaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Visi laureatai:

Geriausias metų krepšininkas: Domantas Sabonis

Geriausia metų krepšininkė: Gintarė Petronytė

Metų Lietuvos rinktinė: Lietuvos merginų U16 rinktinė

Už gyvenimo nuopelnus krepšiniui: Modestas Paulauskas

Geriausias jaunimo treneris: Vilius Stanišauskas

Geriausia U20 krepšininkė: Gabija Šegždaitė

Geriausias U20 krepšininkas: Rokas Jokubaitis

Geriausia U18 krepšininkė: Simona Visockaitė

Geriausias U18 krepšininkas: Marekas Blaževičius

Geriausia U16 krepšininkė: Justė Jocytė

Geriausias U16 krepšininkas: Paulius Murauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų