REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien bandys nutraukti keturių iš eilės nesėkmių seriją Eurolygoje. Žalgiriečiai išvykoje galynėsis su Berlyno ALBA, kurios aprangą vilki Lietuvos rinktinės lengvasis puolėjas Rokas Giedraitis.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien bandys nutraukti keturių iš eilės nesėkmių seriją Eurolygoje. Žalgiriečiai išvykoje galynėsis su Berlyno ALBA, kurios aprangą vilki Lietuvos rinktinės lengvasis puolėjas Rokas Giedraitis.

REKLAMA

Kauniečiai užima 14-ąją vietą. Žalgiriečių sąskaitoje – trys pergalės. Tiek pat jų surinko ir Vokietijos komanda. Ji dėl prastesnio taškų santykio yra priešpaskutinė, 17-ta.

Labai greitą krepšinį demonstruojanti ir dažniausiai trumpas pozicines atakas organizuojanti ALBA statistiškai yra akivaizdžiai prasčiausiai besiginanti turnyro ekipa . Ji į savo krepšį praleidžia net po 91 tašką. Kauniečiai varžovams leidžia įmesti 76,5.

Tiesa, Vokietijos klubas žaidžia rezultatyviau už Lietuvos komandą – pelno 84,6 taško. Tai ketvirtas rezultatas Eurolygoje. Žalgiriečiai renka po 74,8 – 14-oji vieta. Įdomu tai, kad ALBA kur kas daugiau taškų pelno svečiuose nei namie. Išvykose Vokietijos vicečempionai įmeta 88,8 taško ir pagal šį rodiklį neturi sau lygių. Tačiau savo aikštėje jie pelno tik po 80,4. Tai 14-tas rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

Berlyno krepšininkai atlieka daugiausia rezultatyvių perdavimų iš visų ekipų – vidutiniškai 20,3. „Žalgirio“ sąskaitoje – 15,3 rezultatyvių perdavimų.

REKLAMA

Kita vertus, ALBA žaidėjai dažniausiai klysta Eurolygoje – pameta vidutiniškai 14,6 kamuolio. Kauniečiai padaro 13,3 klaidos. Vokietijos klubo krepšininkai kur kas taikliau už Lietuvos čempionus meta tritaškius – atitinkamai 39,6 ir 33,8 procentai.

Be to, Aito Garcios Reneseso auklėtiniai iš toli atakuoja kur kas dažniau ir realizuoja daugiau tolimų atakų – meta 28,3 karto, o pataiko 11,2. Kauniečių šie skaičiai – 21,6 ir 7,3.

ALBA klube rezultatyviausiai rungtyniauja Rokas Giedraitis. Jis pelno 13,7 taško, tritaškius meta 37,7 procentų tikslumu, sukaupia 14 naudingumo balų. Pastarasis rodiklis irgi geriausias ekipoje.

REKLAMA
REKLAMA

13,8 balo renka sunkusis puolėjas Luke'as Sikma. Jis įmeta 9,5 taško, atkovoja po 6 kamuolius, iš toli atakuoja 45,8 procentų taiklumu. P. Siva varžovams atseikėja 12,2 taško, be to, atlieka 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Svečiams dėl pėdos traumos nepadės Marius Grigonis. Šeimininkų gretose yra daugiau susižeidusių krepšininkų. Aikštėje nepasirodys Johannesas Thiemannas, Tyleris Cavanaugh, Timas Schneideris, šį sezoną dar nerungtyniavęs Stefanas Peno. Po traumos jau turėtų žaisti P. Siva.

ALBA su „Žalgiriu“ Eurolygoje kovos penktą kartą. Tarpusavio akistatų rezultatas lygus 2:2. Visas rungtynes laimėjo namie rungtyniavusi komanda. Pastarąjį kartą šie klubai varžėsi 2014-2015 metų sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai iš viso parodys šešis Eurolygos 11-ojo turo mačus.

Transliacijų tvarkaraštis:

Lapkričio 28 d.

19.30 val. „Fenerbahce“ - „Chimki“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“),

20.45 val. „Panathinaikos“ - „Baskonia“ (tvplaypremium.lt),

20.45 val. ALBA - „Žalgiris“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“);

Lapkričio 29 d.

19.15 val. „Anadolu Efes“ - „Bayern“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“),

21.15 val. „Olympiacos“ - „Armani“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“),

21.45 val. „Barcelona“ - CSKA (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų