REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Berankio sėkmė: prisiteisė beveik 100 tūkst. eurų

Kauno apygardos teismas antradienį nusprendė tenkinti garsaus tenisininko Ričardo Berankio ieškinį ir priteisė jam iš bendrovės „Birštono mineraliniai vandenys“ 87,5 tūkst. eurų skolą.

Kauno apygardos teismas antradienį nusprendė tenkinti garsaus tenisininko Ričardo Berankio ieškinį ir priteisė jam iš bendrovės „Birštono mineraliniai vandenys“ 87,5 tūkst. eurų skolą.

REKLAMA

Kaip pranešė teismas, bendrovė taip pat turės atlyginti per 12 tūkst. eurų tenisininko bylinėjimo išlaidų.

R. Berankis kreipėsi į teismą, prašydamas priteisti jam iš atsakovės skolą, kuri atsirado netinkamai vykdant 2015 metais tarp šalių sudarytą bendradarbiavimo sutartį.

Pagal šią sutartį tenisininkas penkerių metų laikotarpiui suteikė bendrovei teisę gaminamos produkcijos populiarinimo tikslais naudoti jo vardą, atvaizdą ir įvaizdį, taip pat įsipareigojo dalyvauti bendrovės organizuojamuose ar kuruojamuose viešuose renginiuose, filmavimuose ir fotografavimuose.

„Birštono mineraliniai vandenys“ teisme tikino negavę to, ko tikėjosi iš bendradarbiavo sutarties ir nurodė, kad R. Berankis beveik iš viso nedalyvavo jų renginiuose, iš esmės pažeidė sutarties sąlygas, todėl bendrovė sutartį nutraukė 2016 metų lapkritį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak teismo, šalys nesutarė, kaip vertinti tarp jų pagal bendradarbiavimo sutartį susiklosčiusius teisinius santykius, tačiau teismas sprendė, kad bendradarbiavimo sutartimi abi šalys prisiėmė teises ir pareigas, kurių turinys patvirtina, jog sutartis yra dvišalė ir atlygintinė.

REKLAMA

Sutartis buvo sudaryta penkeriems metams, joje numatyta, kad kasmet iki gruodžio 24 dienos „Birštono mineraliniai vandenys“ turi sumokėti R. Berankiui po 20 tūkst. eurų, o ieškovas įgijo teisėtą lūkestį gauti sutartyje nustatytais terminais, nustatyto dydžio pinigines lėšas ir papildomą 2,5 tūkst. eurų paramą už kiekvieną dalyvavimą turnyruose.

Teismas nepripažino, kad šalių sudaryta sutartis buvo nutraukta 2016 metų lapkritį, todėl atsakovė turėjo ir toliau vykdyti sutartimi prisiimtus įpareigojimus.

Atsižvelgiant į tai, teismas ieškovo ieškinį tenkino ir priteisė iš bendrovės R. Berankiui sutartyje numatyta tvarka ir terminais neatliktus mokėjimus.

Šis sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų