REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Madride (Ispanija) tęsiasi atnaujinto formato Daviso taurės pasaulio grupės finalų savaitė. Antrajame ketvirtfinalyje Rusijos rinktinė 2:1 išplėšė pergalę prieš Serbiją.

Madride (Ispanija) tęsiasi atnaujinto formato Daviso taurės pasaulio grupės finalų savaitė. Antrajame ketvirtfinalyje Rusijos rinktinė 2:1 išplėšė pergalę prieš Serbiją.

REKLAMA

Rusai susitikimą pradėjo galingai. Andrejus Rubliovas (ATP 23) vos per 53 minutes 6:1, 6:2 sutriuškino Filipą Krajinovičių (ATP 40). Rusas atliko 13 neatremiamų padavimų (serbas – 2) ir nepadarė nė vienos dvigubos klaidos (serbas – 1).

Tuomet į kortą žengė antroji pasaulio raketė serbas Novakas Džokovičius (ATP 2). Jis per 1 valandą ir 16 minučių 6:3, 6:3 įveikė Kareną Chačianovą (ATP 17). Pirmajame sete rusas turėjo daugiau „break pointų“ nei varžovas, bet abi savo progas iššvaistė, o antrajame sete serbo padavimų metu nenuveikė nieko ypatingo.

Prieš lemiamą dvejetų mačą serbai atliko keitimą – N. Džokovičius pakeitė Janko Tipsarevičių ir kartu su Viktoru Troickiu stojo į kovą prieš K. Chačianovą su A. Rubliovu. Lemiama akistata truko 2 valandas ir 16 minučių, o rusai šventė dramatišką pergalę – 6:4, 4:6, 7:6 (10:8).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį setą serbai pradėjo geriau (3:1), bet vėliau tiek N. Džokovičius, tiek V. Troickis pralaimėjo savo padavimų serijas, o rusai surengė galingą spurtą 4:0. Antrajame sete serbai vėl pirmavo 3:1 ir vėl iššvaistė persvarą (4:4). Tiesa, šį kartą jiems pavyko susigrąžinti pranašumą – dešimtajame geime jie laimėjo rusų padavimų seriją ir baigė setą.

REKLAMA

Lemiamo seto metu du „break pointus“ turėjo tik rusai, bet jų nerealizavo, tad teko žaisti pratęsimą.

N. Džokovičius ir V. Troickis ilgą laiką turėjo iniciatyvą ir susikūrė tris progas tašku baigti mačą. Visgi rusai dramatiškai gelbėjosi, laimėjo du iš eilės serbų paduotus kamuoliukus, pirmą kartą susikūrė progą tašku iškovoti pergalę ir nesuklydo.

Pusfinalyje rusų lauks kanadiečiai. Jie pirmajame ketvirtfinalyje ketvirtadienį 2:1 įveikė australus.

Penktadienį vakare bus sužaisti likę ketvirtfinalio mačai. Ispanai susitiks su argentiniečiais, o britai – su vokiečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų