REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį bokso gerbėjų akys bus nukreiptos į Liverpulį. Čia dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos) planetos superčempiono titulo kovos britai – Callumas Smithas ir Johnas Ryderis. 

Šį šeštadienį bokso gerbėjų akys bus nukreiptos į Liverpulį. Čia dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos) planetos superčempiono titulo kovos britai – Callumas Smithas ir Johnas Ryderis. 

REKLAMA

Tai bus mūšis antrojo vidutinio svorio kategorijoje (iki 76,2 kg). Nugalėtojo vardą gins C. Smithas. 

29 metų 191 cm ūgio C. Smithas profesionalų ringe dar nepatyrė nė vienos nesėkmės. Jis laimėjo visas 26 kovas (19 nokautais). Jis titulą iškovojo pernai, kai į nokautą pasiuntė savo tėvynainį George'ą Grovesą. Kartu tai buvo C. Smitho triumfas prestižiniame „Wolrd Boxing Super Series“ turnyre. 

Šių metų sausio pradžioje Didžiosios Britanijos boksininkas superčempiono diržą apgynė, kai nokautavo Prancūzijos pilietybę turintį kamerūnietį Hassaną N'Damą N'Jikamą. Beje, 2013 metais C. Smithas nokautavo Lietuvos boksininką Kirilą Pšonko. 

REKLAMA
REKLAMA

31 metų J. Ryderis yra net 16 cm žemesnis už savo oponentą. Jis profesionalų varžybose iškovojo 28 pergales (16 nokautais), keturis kartus turėjo pripažinti oponentų pranašumą. Šis Gorilos pravardę turintis britas laimėjo pastarąsias keturias kovas – visas nokautais. 

REKLAMA

Dauguma bokso specialistų šeštadienio akistatos favoritu vadina iš Liverpulio kilusį C. Smithą, tačiau J. Ryderis tiki savo sėkme. 

„Esu be galo laimingas, kad titulą ginsiu gimtajame mieste. Liverpulyje kovojau daugiau nei prieš dvejus metus. Ryderis – pajėgus varžovas. Jis pastaruoju metu įgijo daug pasitikėjimo savo jėgomis, nes visus priešininkus siuntė į nokautą“, – kalbėjo C. Smithas. 

Pasak J. Ryderio, jis šiuo metu yra geriausios sportinės formos per visą karjerą: „Labai sunkiai dirbau, aš trokštu laimėti čempiono diržą. Smithas yra itin stiprus varžovas, bet dabar aš jaučiuosi nenugalimas. Galiu įveikti bet ką. Daugelis žmonių mano, kad būtų staigmena, jei aš palaužčiau Smithą. Su tuo nesutinku – tai būtų dėsninga.“ 

REKLAMA
REKLAMA

J. Ryderis yra laikinasis WBA čempionas. Jis šį trofėjų laimėjo, kai šių metų gegužę jau trečiajame raunde privertė pasiduoti pajėgų australą Bilalą Akkawy. 

Tiesioginė transliacija iš Liverpulio per tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“ kanalą šeštadienį prasidės 21.00 val. C. Smitho ir J. Ryderio kova numatyta maždaug 00.00 val. Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų