REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė po daugiau nei metų pertraukos vėl džiaugiasi pergale. Valdo Urbono auklėtiniai Vilniuje draugiškose rungtynėse 1:0 palaužė Naująja Zelandiją. Tai buvo pirmosios istorijoje Lietuvos rinktinės rungtynės su Okeanijos atstovais.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė po daugiau nei metų pertraukos vėl džiaugiasi pergale. Valdo Urbono auklėtiniai Vilniuje draugiškose rungtynėse 1:0 palaužė Naująja Zelandiją. Tai buvo pirmosios istorijoje Lietuvos rinktinės rungtynės su Okeanijos atstovais.

REKLAMA

Besibaigiant pirmajam kėliniui lietuviai pasiuntė įvartį varžovams į rūbinę. 45-ą minutę Arvydas Novikovas pasitaisė kamuolį šalia baudos aikštelės prieigų ir galingu smūgiu nukreipė kamuolį į vartų kampą.

Vėliau abi rinktinės turėjo dar ne vieną šansą pelnyti įvarčius, bet jais nepasinaudojo.

Tai buvo pirma mūsų rinktinės pergalė nuo praėjusių metų liepos 11 dienos. Tada taip pat draugiškose rungtynėse 2:0 buvo įveikta Šri Lanka.

Vėliau sekė 13 pralaimėjimų ir dvejos lygiosios.

Primename, kad lietuviai ketvirtadienį net 0:6 pralaimėjo Portugalijai ir atrankos ciklą baigė per devynerias rungtynes neiškovoję nė vienos pergalės ir surinkę vos tašką.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinė B grupėje liko paskutinėį, įmušusi vos 5 įvarčius ir praleidusi 25.

Naujoji Zelandija FIFA reitinge užima 121 vietą, Lietuva žengia 132.

***

Antras kėlinys: Lietuva – Naujoji Zelandija 1:0

85 min. Greitos atakos metu F.Černychas atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, kur vienas prieš vartininką likęs A.Novikovas nesugebėjo įveikti jo gynybos ir smūgiavo tiesiai į varžovą.

REKLAMA

70 min. 62-ą minutę N.Zelandija vėl buvo arti įvarčio, kai greitos atakos metu M.Rojasas sulaukė perdavimo baudos aikštelėje, tačiau nesėkmingai smūgiavo pro šalį. 67-ą minutę J.Lasickas įspūdingu soliniu reidu prasiveržė baudos aikštelės link ir atliko gerą smūgį, tačiau laiku sureagavęs vartininkas sugebėjo sugauti kamuolį.

55 min. 52-ą minutę Rolandas Baravykas atliko perdavimą P.Golubickui, kuriam nepavyko gerai pataikyti į kamuolį, todėl jo smūgis tapo lengvu grobiu varžovų vartininkui.

Pirmas kėlinys: Lietuva – Naujoji Zelandija 1:0

45 min. ĮVARTIS. Besibaigiant pirmajam kėliniui lietuviai pasiuntė įvartį varžovams į rūbinę. 45-ą minutę A.Novikovas pasitaisė kamuolį šalia baudos aikštelės prieigų ir galingu smūgiu nukreipė kamuolį į vartų kampą – 1:0.

REKLAMA
REKLAMA

32 min. N.Zelandija buvo labai arti įvarčio, kai kampinio metu gynėjas Tommy Smithas atliko itin pavojingą smūgį galva, o nuo įvarčio lietuvius išgelbėjo tik laiku sureagavęs vartininkas, kuris atmušė kamuolį.

30 min. P.Golubickas ir toliau demonstravo savo žaidimo kokybę. 19-ą minutę jis išvedė F.Černychą į baudos aikštelę, tačiau pastarajam pritrūko kelių akimirkų, jog nukreiptų kamuolį į vartus. Kitos atakos metu jau A.Novikovas maitino P.Golubicką perdavimu baudos aikštelėje, bet ir jo smūgiuotas kamuolys riedėjo šalia virpsto.

15 min. Vos nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui Paulius Golubickas atliko įžvalgų perdavimą Arvydui Novikovui, kuris iššoko prieš vartininką ir tik dėl blokuoto smūgio nepasiuntė kamuolio į vartus. Netrukus šalia vartų smūgiavo ir Justas Lasickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų