REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę baigsis 2020 metų Europos futbolo čempionato atrankos turnyras. Jame verda įnirtinga kova dėl kelialapių į finalinį žemyno pirmenybių etapą.

Kitą savaitę baigsis 2020 metų Europos futbolo čempionato atrankos turnyras. Jame verda įnirtinga kova dėl kelialapių į finalinį žemyno pirmenybių etapą.

REKLAMA

Iš viso lemiamame čempionato etape žais 24 rinktinės. 2020-ųjų Europos čempionatas vyks net 12-oje šalių.

Atrankos varžybose yra 10 grupių. Pirmąsias dvi vietas užėmusios ekipos automatiškai pateks į žemyno pirmenybes. Dar keturioms rinktinėms, kurios nepateks tarp dviejų stipriausiųjų grupėse, teks žaisti atkrintamąsias varžybas. Jose galės dalyvauti 2018-2019 m. Tautų lygos turnyre geriausiai pasirodžiusios rinktinės.

Šansus prasibrauti į čempionatą seniai prarado latviai. Jie G grupėje per 8 rungtynes taškų nesurinko. Mūsų kaimynai šeštadienį žais su slovėnais, o kitą savaitę, antradienį, savo aikštėje išbandys jėgas su austrais.

Ypač didelį dėmesį kelia šią savaitę vyksiantis Serbijos ir Ukrainos futbolininkų mačas. Ukrainiečiai jau užsitikrino pirmąją vietą grupėje, o dėl antrosios serbai kaunasi su 2016 metų Europos čempionais portugalais. B grupėje po 6 rungtynių Portugalija turi 11 taškų, o Serbija – 10. Komandos sužais po 8 dvikovas.

REKLAMA
REKLAMA

Ne ką mažiau intriguojanti turėtų būti Rumunijos ir Švedijos akistata. F grupėje , kurioje varžosi 6 komandos, jau gali būti ramūs tik 20 taškų sukaupę ispanai. Švedai surinko 15, rumunai – 14 taškų.

REKLAMA

A grupės, kurioje rungtyniauja 8 ekipos, mače ketvirtadienį susitiks Čekijos ir Kosovo futbolininkai. Pastarosios rinktinės puikus žaidimas yra viena didžiausių atrankos turnyro staigmenų. Kosovas vis dar pretenduoja į antrąją vietą. Anglų kraityje po 6 dvikovų – 15 taškų, čekų – 12, kosoviečių – 11. Sekmadienį Kosovas namie kausis su anglais.

C grupės favoritų Vokietijos ir Nyderlandų futbolininkų ramybę drumsčia Šiaurės Airija. Pastaroji rinktinė šią savaitę priims Nyderlandų komandą. Šiaurės airiai, pelnę 12 taškų, rikiuojasi treti. Vokietija ir Nyderlandai surinko po 15. Šioje grupėje galynėjasi 5 komandos. Kitą savaitę Šiaurės Airija svečiuose grumsis su vokiečiais.

REKLAMA
REKLAMA

Dėmesio centre – ir Danijos-Airijos mūšis. Šios rinktinių kraičiuose – po 12 taškų. Tiesa, airiai žaidė 7 rungtynes, o danai – 6. Jiems ant kulnų lipa tašku mažiau turintys šveicarai, sužaidę 6 dvikovas.

Be Ukrainos, vietas Europos čempionate jau užsitikrino Ispanijos, Lenkijos, Belgijos, Rusijos ir Italijos futbolininkai.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai lapkričio 14-19 dienomis parodys net 11 atrankos rungtynių.

Transliacijų tvarkaraštis:

Lapkričio 14 d.

21.35 val. Čekija – Kosovas (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“);

Lapkričio 15 d.

21.35 val. Rumunija – Švedija (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“);

Lapkričio 16 d.

18.50 val. Slovėnija – Latvija (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“),

18.50 val. Rusija – Belgija (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

21.35 val. Šiaurės Airija – Nyderlandai (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“);

Lapkričio 17 d.

15.50 val. Serbija- Ukraina (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

18.50 val. Kosovas – Anglija (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

21.35 val. Albanija – Prancūzija (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“);

Lapkričio 18 d.

21.35 val. Airija – Danija (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“);

Lapkričio 19 d.

21.35 val. Latvija – Austrija (tvplaypremium.lt),

21.35 val. Vokietija – Šiaurės Airija (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų