REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujuoju Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu tapo didžiausią karjeros iššūkį priimantis Darius Maskoliūnas. Kauno „Žalgiryje“ trenerio asistentu dirbančiu D. Maskoliūnu pasitikėjimą išreiškė dauguma (12) Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto narių.

Naujuoju Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu tapo didžiausią karjeros iššūkį priimantis Darius Maskoliūnas. Kauno „Žalgiryje“ trenerio asistentu dirbančiu D. Maskoliūnu pasitikėjimą išreiškė dauguma (12) Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto narių.

REKLAMA

Balsavime LKF vykdomojo komiteto nariai rinkosi iš dviejų kandidatų: LKF pasiūlyto D. Maskoliūno ir trenerių asociacijos iškelto Antano Sireikos.

Tiesioginėje tv3.lt konferencijoje apsilankęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas sako, kad šiuo atveju buvo pasirinktas geriausias variantas.

„Su Dariumi buvo viskas apkalbėta ir sutarta. Sprendimas negimė per vieną dieną, vykdomojo komiteto nariai viską žinojo. Antaną mes tikrai gerbiame. Gerbiame viską, ką jis daro, ką yra pasiekęs, bet tai buvo trenerių asociacijos sumanymas. Džiaugiamės, kad buvo du kandidatai ir buvo pasirinktas turbūt tinkamiausias“, – kalbėjo M. Špokas.

D. Maskoliūnas pirmosios savo, kaip vyr. trenerio, konferencijos metu pajuokavo, kad net nežino, kuriam laikui yra paskirtas čia dirbti. M. Špokas patikina – jei rezultatai bus geri, viskas priklausys tik nuo paties trenerio.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikslas yra siekti patekti į olimpines žaidynes. Patekus į olimpines žaidynes viskas priklausys nuo jo paties. Penktadienį paaiškės, ar mes gauname šansą rengti olimpinę atranką Lietuvoje. Taip pat sužinosime grupes, pamatysime, kaip viskas susidėlios. Mes nesame tokie turtingi, kad keistume trenerius dažnai. Viskas priklausys nuo paties trenerio“, – sako M. Špokas.

REKLAMA

Ar D. Maskoliūnas į rinktinę pakvies visus geriausius žaidėjus?

Tai be abejo. Darius turi griežtą savo discipliną, aiškų bendravimo stilių. Jei nebus kokių traumų, tai turėtų visi geriausi žaidėjai atvažiuoti į rinktinę. Norime patekti į olimpiadą ir tęsti istoriją.

Dėl FIBA ir Eurolygos nesutarimų tuos žaidėjus prikviesti nėra lengva. Kaip bus su „Žalgiriu“?

Su Pauliumi Motiejūnu mes palaikome gerus ryšius, visuomet diskutuojame apie įvairias situacijas. Visi suprantame, kad viskas daroma krepšinio labui. Esame dėkingi „Žalgiriui“ už tokią betarpišką pagalbą, už tokį nuoširdų supratingumą. Ir Šarūnas Jasikevičius juk leido Dariui juk žengti tokį žingsnį. Manau, kad ir personale atsiras daugiau „Žalgirio“ žmonių. Manau, kad geriausia patirtis bus atvesta čia, nepamirškime, kad į galutinį rinktinės sąrašą kandidatuoja keli „Žalgirio“ žaidėjai, tai jiems bus lengviau adaptuotis.

REKLAMA
REKLAMA

D. Maskoliūnas dirba asistentu. Ar jis turi vyr. trenerio savybių?

Dirba asistentu, bet kitokių savybių yra, dėl šito neabejojame. Jonas Kazlauskas darė nemažą įtaką Dariui, paskutiniai penkeri metai darbo su Š. Jasikevičiumi yra fantastinė patirtis.

Rinktinė sieks patekti į Europos čempionatą ir olimpines žaidynes. Kokias strategijas pasirinks D. Maskoliūnas?

Aš matau, kad bus geriausi žaidėjai, visi stengsimės padaryti, kad jie būtų čia. Visi deriniai, visos taktikos priklauso tik nuo trenerio. Matysime, kokiais deriniais galime žaisti prieš konkrečią komandą. Šie dalykai priklauso jau nuo to, kokius namų darbus padaro treneriai. Darbą atliks ir asistentai Tomas Masiulis bei Benas Matkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Federacijai dabar ramiau? Juk buvo nemažai vargo...

Tikrai nelengva, tokioje situacijoje, kokioje esame dabar. Dėkingi esame Dariui, už tą ryžtą, už žengtą žingsnį. Gera nata viskas užbaigta, bet kaip bus, parodys laikas.

Vasarą, patekus į olimpines žaidynes, reikės per dvi savaites paruošti komandą. Kaip tai padaryti?

Bendromis jėgomis sėsime su medikais, mokslininkais ir spręsime šį reikalą. Per dvi savaites reikės padaryti komandą. Unikalus dalykas. Stengsimės pasiekti maksimalų rezultatą su turimais žaidėjais, su turimais resursais.

Šioks toks akmuo dabar nukrito?

Darbas vyksta, nukrito vienas akmuo, ateina kitas.

Lietuva ketina rengti olimpinę atranką Kaune. Kaip atrodys tas FIBA pasirinkimas?

FIBA vykdomasis komitetas rinksis ir balsuos už keturias šalis. Bus išrinktos keturios šalys, kuriose žais keturios grupės. Dėl tos vietos yra trys stiprūs varžovai: kroatai, serbai ir mes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų