REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darius Maskoliūnas sulaukė didžiausio karjeros iššūkio ir nuo šiol vadovaus Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei. 48-erių trenerį palaikė dauguma Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto narių. D. Maskoliūnas iššūkio nesibaimina ir teigia, kad tiek palaikymo ir sveikinimų seniai nėra gavęs.

Darius Maskoliūnas sulaukė didžiausio karjeros iššūkio ir nuo šiol vadovaus Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei. 48-erių trenerį palaikė dauguma Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto narių. D. Maskoliūnas iššūkio nesibaimina ir teigia, kad tiek palaikymo ir sveikinimų seniai nėra gavęs.

REKLAMA

Buvęs rinktinės narys ir dabartinis Šarūno Jasikevičiaus asistentas Kauno „Žalgiryje“ nacionalinės komandos strategu patvirtintas per antradienį vykusį LKF posėdį.

Posėdžio metu buvo pateiktos dvi kandidatūros. Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos prezidentas Vydas Gedvilas į šias pareigas pasiūlė Antaną Sireiką, o LKF prezidentas Arvydas Sabonis – Darių Maskoliūną.

Po pasitarimų ir diskusijų LKF Vykdomojo komiteto nariai už A. Sireiką atidavė 1 balsą, už D. Maskoliūną – 13.

Trenerio karjerą jis pradėjo 2007 metais, o nuo 2015 m. dirba „Žalgiryje“. D. Maskoliūnas jau yra dirbęs rinktinėje, kai 2013 metais buvo Jono Kazlausko asistentas.

REKLAMA
REKLAMA

Artimiausias iššūkis naujojo stratego lauks jau kitų metų vasario mėnesį, kai Lietuvos rinktinė pradės kovas 2021 metų Europos čempionato atrankoje. Lietuviai vasario 21 dieną išvykoje susitiks su Belgijos rinktine, o vasario 24 namuose priims Čekijos komandą.

REKLAMA

Dar vienas išbandymas įvyks birželio 23-28 dienomis, kai Lietuvos rinktinė dalyvaus olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

D. Maskoliūnas iš karto po naujienų paskelbimo davė ir pirmą interviu kaip rinktinės treneris. Jis papasakojo, kad Donatas Motiejūnas vėl sugrįš į kandidatų sąrašus ir pripažino, jog rinktinėje bus naudojamos „Žalgirio“ žaidimo sistemos.

Plačiau – interviu.

Ar ilgai svarstėte pasiūlymą?

Sąžiningai nežinau kaip tiksliai atsakyti. Buvome prikūrę visokių planų, bet jam neišdegus, svarstymams daug laiko neliko. Po pokalbio su Saboniu, antrą ar trečią dieną daviau atsakymą.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti planai gal buvo susiję su tuo, kad Šarūnas Jasikevičius būtų perėmęs rinktinės vairą vasarą?

Visokių minčių buvo, dabar nenoriu plėstis. Dėlionių buvo visokių, truputį daugiau, bet išėjo, kaip išėjo.

Situacija neeilinė. Kiek buvo baisu lįsti į degantį reikalą?

Kaip sakė Sireika – eiti ant neužkurto laužo. Kokios gali būti baimės? Kažkiek jaudulio ir nežinomybės – taip. Meluočiau sakydamas, kad ne. Situacija dvejopa. Pirma langas, kuriame žaidi dvejas rungtynes be pagrindinių žaidėjų, kurie žais atrankoje į olimpines. Tada turi daugiausiai dvi savaites pasiruošimui. Kažką perteikti, sistemą, ką tu nori, tiesiog nėra laiko. Nerimas ir jaudulys yra, bet bandysime padaryti viską, kas įmanoma geriausiai. Turime daug gerų žaidėjų ir sieksime užsibrėžto tikslo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar nesinorėjo ilgesnio susitarimo nei iki olimpinių žaidynių pabaigos?

Net nežinau, kokiam laikotarpiui sutarėm. Nebuvo, turbūt. Kalbėjome apie dabartinę situaciją ir tai, kas svarbiausia dabar – gerai sudalyvauti atrankoje ir papulti į žaidynes.

Kaip derinsite darbą „Žalgiryje“ ir rinktinėje?

Viskas buvo apkalbėta anksčiau, „Žalgiris“ problemų nesudarys, vyriausio trenerio labai labai prašiau ir problemų nesudarys (juokiasi).

Kokia bus asistentų komanda?

Vieną tikrai turiu ir manau, kad kitą turiu. Gavau patvirtinimą žinute. Turiu. Jokių paslapčių. Noriu turėti Tomą Masiulį ir Beną Matkevičių.

Jums netrūksta patirties, bet pastaruoju dirbote asistentu. Ar nebus dėl to sunkumų?

Rezultatas parodys. Neslėpsiu, kad paskutinius ketverius metus sėdžiu labai komfortabilioje vietoje ir situacijoje, dirbdamas puikiame klube, su vienu geriausiu trenerių Europoje. Tai man lyg yra pasitikrinimas paties savęs, kaip paaugau per tuos metus, nes tikiuosi, kad paaugau ir patobulėjau. Viską pamatysime dirbant. Faktas, kad gali būti žmonėms dėl to klausimai. Manau, kad esu pasiruošęs, todėl ir priėmiau šį iššūkį.

REKLAMA

Su kuo tarėtės dėl sprendimo?

Su artimais žmonėmis ir su tais, kurie daro didžiausią įtaką man kaip treneriui. Su visais kalbėjau ir iš visų gavau tik postūmį į priekį. Visi mane palaikė ir tai davė man dar didesnę nugarą jaustis stipriam.

Kazlauskas buvo vienas jų?

Tikrai taip. O kitų – tebūnie, palikite tai man.

Kiek palengvino sprendimą tai, kad turite patirties rinktinėje?

Kažkiek gal ir taip. Manęs nebaugino rinktinės situacija. Rinktinėje visada yra kosminė atmosfera. Sąlygos rinktinėje sukuriamos kaip įmanoma geriausios. Tai man pažįstama ir žinau, kad rasiu tą atėjęs ir dabar. Vienintelis klausimas man buvo laiko neturėjimas ir minimali galimybė paruošti ir perteikti filosofiją žaidėjams. Laukia žiaurus iššūkis.

REKLAMA

Ar Donatas Motiejūnas gali sulaukti kvietimo?

Vienareikšmiškai jį galima tikėtis pamatyti sąraše tarp kandidatų. Mintys prabėga, bet dėlioti sąrašą – to dar nebuvo, ateis laikas tam.

Ar teko kalbėti su rinktinės senbuviais?

Kalbėti ne, susirašinėti – teko. Su rinktinės nariais, kurie žaidžia mūsų komandoje. Su didžiąja dalimi teko susirašinėti.

Turbūt stebėjote kaip rinktinė žaidė Kinijoje. Ar matomi dalykai, kuriuos reikia taisyti? Ir ar matote Sabonį ir Valančiūną žaidžiančius kartu?

Taip, rinktinės rezultatai netenkino, bet pats žaidimas tikrai nebuvo blogas. Žaidimas žiūrėjosi, momentais net labai gražiai. Pralošta komandoms, kurios buvo tarp keturių geriausių. Viskas galėjo pasisukti į kitą pusę. Kad yra taisytinių dalykų – tikrai taip, taip visada bus, pakeitus bet kokį trenerį. Turime daug gerų žaidėjų ir gerą rinktinę, reikia bandyti išgauti iš jų daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl Domanto ir Valančiūno – sąžiningai, galvoju, kad ne. Bet čia šiai dienai.

Ar situacija gali keistis dėl „Žalgirio“ žaidėjų išleidimo į rinktinę langų metu?

Viskas priklauso nuo situacijos. Aš norėčiau, kad rinktinėje būtų kuo daugiau žalgiriečių. Nėra ko slėpti, bandysime žaisti „Žalgirio“ sistemomis gynyboje ir puolime.

Ar jau suprantate, kokioje kėdėje sėdite?

Žinau, kur patekau. Gimtadienio proga turbūt negaunu tiek sveikinimų, kiek gavau šiandien. Labai visiems ačiū. Suprantu atsakomybę, kas manęs laukia ir stengsimės padaryti, kad viskas būtų gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų