REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Londone (Didžioji Britanija) prasidėjo baigiamasis metų ATP turnyras – „ATP Finals“. Į jį pateko tik 8 geriausi viso sezono tenisininkai.

Sekmadienį Londone (Didžioji Britanija) prasidėjo baigiamasis metų ATP turnyras – „ATP Finals“. Į jį pateko tik 8 geriausi viso sezono tenisininkai.

REKLAMA

Jau po pirmojo mačo situaciją susikomplikavo šveicaras Rogeris Federeris (ATP-3). Jis per 1 valandą 41 minutę 5:7, 5:7 pralaimėjo austrui Dominicui Thiemui (ATP-5). Tai buvo penkta austro pergalė prieš šveicarą per septynis mačus, bet tik antra iš jų – žaidžiant ant kietos dangos.

D.Thiemas mačą pradėjo spurtu 2:0, bet per keletą minučių išbarstė pranašumą (2:2). Vėliau lygi kova tęsėsi iki vienuoliktojo geimo, kai R.Federeris atsiliko 30:40 ir pralaimėjo svarbią padavimų seriją. Austras dvyliktajame geime susitvarkė su įtampa ir sėkmingai baigė setą.

Antroje mačo dalyje R.Federeris turėjo progą perimti iniciatyvą, bet ketvirtajame geime pralaimėjo „break pointą“, o vėliau kartojosi pirmojo seto scenarijus. Vienuoliktajame geime R.Federeris „sausai“ pralaimėjo savo padavimų seriją ir atsidūrė ant prarajos ribos. D.Thiemas šį kartą sunkiau tvarkėsi su įtampa ir suteikė R.Federeriui du „break pointus“, bet maestro jų nerealizavo ir patyrė nesėkmę.

REKLAMA
REKLAMA

R.Federerio situacija grupėje dabar itin sudėtinga. Jam veikiausiai neužteks pergalės prieš italą Matteo Berrettini (ATP-8), o reikės nugalėti ir serbą Novaką Djokovičių (ATP-2), nes į pusfinalį pateks tik du geriausi grupės žaidėjai.

REKLAMA

N.Djokovičius Londone gali susigrąžinti pirmosios pasaulio raketės statusą. 5 pergalės šiame turnyre užtikrina 1500 ATP vienetų reitingo taškų, o jam iki R.Nadalio trūksta 640 tšk. Taigi, jei ispanas kris pusfinalyje, o serbas triumfuos finale, tuomet N.Djokovičius taps pirmąja pasaulio rakete.

R.Federeris su 6 titulais yra visų laikų „ATP Finals“ turnyrų rekordininkas. Jį gali pavyti N.Djokovičius, turintis 5 tokius trofėjus. Sunku tuo patikėti, bet R.Nadalis „ATP Finals“ turnyro niekada nėra laimėjęs.

Bendrą turnyro prizų fondą sudaro 9 mln. JAV dolerių. 5 pergalės iš tiek pat galimų užtikrintų 2,712 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų