REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau po savaitės turės naują vyriausiąjį trenerį. Ir tai bus specialistas iš Lietuvos.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau po savaitės turės naują vyriausiąjį trenerį. Ir tai bus specialistas iš Lietuvos.

REKLAMA

Antradienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, kalbėdamas su žiniasklaidos atstovais, sukėlė nemenką nepasitenkinimą – lapkričio 12 d. turi būti paskelbtos kandidatų pavardės, tačiau A. Sabonis į klausimus pats dažniau atsakė klausimais ir realios informacijos nei žurnalistams, nei, žinoma, skaitytojams, nesuteikė.

Lietuvos krepšinio generolas tik leido suprasti, kad rinktinės vairo tikrai neperims ilgai su šiomis pareigomis sietas Kazys Maksvytis ir visi Eurolygoje dirbantys specialistai: Kęstutis Kemzūra, Rimas Kurtinaitis ir Šarūnas Jasikevičius.

„O kaip jūs galvojate? Vasario mėnesio gali atvažiuoti?“, – apie Eurolygoje dirbantį K. Kemzūrą žurnalistų retoriškai klausė ir tokią kandidatūrą atmetė A. Sabonis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva – krepšinio šalis, tačiau bene pirmą kartą istorijoje, renkantis trenerį, gana garsiai buvo kalbama apie trenerio iš užsienio variantą.

Vis tik, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, trečiadienį kalbėdamas su naujienų portalu tv3.lt, patvirtino, kad rinktinę treniruos lietuvis.

REKLAMA

„Ne. Kiek aš žinau, tai tikrai ne“, – į klausimą dėl galimo užsieniečio atvykimo iškart atsakė M. Špokas.

Antradienį tos lakoniškos spaudos konferencijos pabaigoje A. Sabonis užsiminė, kad savo kandidatą į trenerio postą siūlys ir Lietuvos trenerių asociacija.

Netrukus tapo aišku, kad trenerių asociacija kels vieną aiškų kandidatą – tai Šiauliuose dirbantis ir ilgametę patirtį rinktinėje turintis Antanas Sireika.

A. Sireika vyriausiuoju treneriu rinktinėje dirbo 2003–2006 m., prieš tai užėmė ir trenerio asistento pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Tv3.lt pasidomėjo, ar LKF ir trenerių asociacijos nuomonė dėl A. Sireikos sutampa ir ar tai – tikrai vienas rimčiausių kandidatų.

Įvardyti A. Sireiką kaip rimčiausią kandidatą LKF dar neskuba ir žvelgia į jau minėtą datą – lapkričio 12-ąją.

„Vienas iš kandidatų, kodėl gi ne. Vykdomasis komitetas renka, vyks balsavimas, todėl palaukite dvyliktos dienos ir viską sužinosime“, – sakė M. Špokas.

Tą jau mįslingomis aplinkybėmis apipintą 12 dieną LKF turi paskelbti kandidatus, bet neprivalo pranešti apie galutinį savo sprendimą.

Tiesa, LKF generalinis sekretorius tv3.lt patvirtino, kad tą dieną bus ne tik pristatytos pavardės, bet ir paskirtas naujasis treneris. Na, bent LKF taip tikisi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bus. Mes tikimės, kad bus sprendimas“, – sakė M. Špokas.

Vis tik, prognozuoti, kaip reikalai pakryps konkrečiai 12 dieną, M. Špoko teigimu, nėra lengva. Vykdomojo komiteto posėdžio metu vyks pristatymai, keliamos kandidatūros, vėliau vyks svarstymai ir balsavimas.

Primename, kad Lietuvos rinktinė be trenerio liko tuomet, kai dar rugsėjį vykusio pasaulio čempionato metu, po rungtynių su Prancūzija, iš šių pareigų atsistatydino Dainius Adomaitis.

Lietuvos rinktinė vasarą su kitomis Europos nacionalinėmis komandomis varžysis dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes. Būtent bilietas į Olimpiadą šiuo metu yra pagrindinis rinktinės siekis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų