REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pilki ir jau šablonais tapę išsireiškimai, santūrumas ir noras „viską įrodyti tik ringe“. Iš prigimties kukliems ir mažakalbiams Lietuvos kovotojams visą laiką buvo svetimos tokios asmenybės kaip Conoras McGregoras, kurie savo žodžiais ir veiksmais verčia dar labiau laukti kovos. Dvidešimtmetis Dovydas Rimkus bando būti kitokiu ir tai jau atsiperka.

Pilki ir jau šablonais tapę išsireiškimai, santūrumas ir noras „viską įrodyti tik ringe“. Iš prigimties kukliems ir mažakalbiams Lietuvos kovotojams visą laiką buvo svetimos tokios asmenybės kaip Conoras McGregoras, kurie savo žodžiais ir veiksmais verčia dar labiau laukti kovos. Dvidešimtmetis Dovydas Rimkus bando būti kitokiu ir tai jau atsiperka.

REKLAMA

Prieš aštuonerius metus į kovos menų salę atklydęs „Fighter House“ klubo auklėtinis tik pradeda profesionalo karjerą, bet jau dabar D. Rimkaus arba „Rimkenzo“ kovos susilaukia didelio dėmesio. Priežastis paprasta – jis nebijo kalbėti ir reklamuoti kovas.

Jau lapkričio 16 d. D. Rimkus lips į ringą „Siemens“ arenoje, kur susikaus su Matu Pultaražinsku „KOK World Series 2019“ turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš ją „Instagram“ tinkle jis siuntė ironiškas ir kandžias vaizdo žinutes varžovui – pavyzdžiui pirko arbatą, kad šio „imuninė sveikata būtų gera, nes nori geros kovos“.

REKLAMA

O štai jis vienoje nuotraukoje pozuoja su ant stalo gražiai išdėstytomis eurų kupiūromis ir parodijuoja Floydą Mayweatherį, o kitoje jau laiko dulkių siurblį sporto salėje, taip pamėgdžiodamas Khabibą Nurmagomedovą.

„Manau, kad tai padeda. Kai daugiau kalbi, apsikrauni ir didesne atsakomybe. Na, tu privalai tai padaryti. Visada planuoju pasirodymus prieš kovą – išėjimus į ringą. Kuo daugiau atsakomybių prieš kovą turi ir kai visa tai padarai, lieka tik sukovoti. Tada ir į kovą žiūri lengviau nei prieš tai.

Ir norisi įtraukti ne vien agresyvius, bet ir meniškus žmones. Nes pačiam įstringa tokie žmonės, kurie yra įdomesni, turi įdomesnį stilių“, – tv3.lt sakė D. Rimkus.

REKLAMA
REKLAMA

Kad turi savitą požiūrį ir kovos menuose mato ne tik raundus, kuriuos reikia sukovoti išėjus į ringą, jaunuolis įrodė ir praėjusiame turnyre, kai į „Žalgirio“ areną žengė šokio judesiu. Toks pasirodymas jam „kainavo“ dvi savaites pratybų ir nemažai streso.

„Apie dvi savaites užtrukau. Idėjas stengiuosi pats sugalvoti, kažką pamatau internete, pagalvoju, kaip aš atrodyčiau. Viskas gaunasi tiesiog automatiškai, kad ir pamačius kažką praeinant gatve.

Streso sukelia tikrai nemažai. Būna baimių, kad kažkas neateis, kas turi eiti kartu, kad nespėsiu pagal dainą“, – juokiasi kovotojas.

Dėl lietuviams dar neįprasto ir iš minios išsiskiriančio charakterio D. Rimkus dažnai susilaukia piktų komentarų. Kad ir ties tuo pačiu vaizdo siužetu, kuriame varžovui pirko arbatą – viena mergina piktai rašė, kad „žiūrėk, jog pačiam netektų gerti šitos arbatos per šiaudelį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiek tiek pralinksmina, pusė tų proflių yra iš netikrų anketų. Tai dar labiau juokina ir stumia į priekį. Bet būna tokių žmonių, kurie parašo asmeniškai, kad palaiko ir malonu, kad toks esu. Du kartus esu gavęs ir piktų žinučių“, – linksmai pasakoja D. Rimkus.

Kad kalbos neliktų tik kalbomis „Fighter House“ narys stipriai sportuoja – visas jo gyvenimas sukasi aplink kovos menus, net ir dirba „Fighter Shop“ parduotuvėje. O tapti geriausia savo versija jam padeda vienas labiausiai patyrusių šalies kovotojų Matas Stebuliauskas.

„Stengiuosi būti nenuspėjamu. Daug judėti ant kojų ir nebūti vien tuo, kuris eina į priekį ir persimušinėja. Na, bet praėjusioje kovoje daug ėjau į priekį ir persimušinėjau.. (juokiasi). Bet stengsiuosi šioje kovoje sudirbti šiek tiek protingiau.

REKLAMA

Smagu, kad turiu trenerį, mąstantį taip pat ir visapusiškai kūrybingą, kuris ne vien galvoja apie tai, kad reikia eiti ir nokautuoti. Daug analizuojame, eksperimentuojame, stebime kitus kovotojus ir mokomės. Tai labai smagu“, – darbu su M. Stebuliausku džiaugiasi jis.

D. Rimkus turi ir aiškią viziją, ką norėtų pasiekti – tapti dviejų svorio kategorijų čempionu KOK organizacijoje. Jis taip pat tikisi, kad ateis diena, kad ir Lietuvoje kovotojai uždirbs nemažus pinigus.

„Labai norėčiau diržų poroje kategorijų, pradžioje KOK. Nenoriu būti tiesiog vienos kategorijos čempionu, noriu būti tikru čempionu. Ir Lietuvoje nesu matęs, kad kas nors turėtų kelių kategorijų diržus. Tai viena iš svajonių“, – tv3.lt sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų