REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indianos „Pacers“ (2-3) sezoną pradėjo ne taip, kaip tikėjosi ir pirmą pergalę įsirašę tik ketvirtu bandymu, tačiau su naujais iššūkiais ir užduotimis ketvirtus metus NBA lygoje pasitikęs Domantas Sabonis džiugina įspūdingais pasirodymais.

Indianos „Pacers“ (2-3) sezoną pradėjo ne taip, kaip tikėjosi ir pirmą pergalę įsirašę tik ketvirtu bandymu, tačiau su naujais iššūkiais ir užduotimis ketvirtus metus NBA lygoje pasitikęs Domantas Sabonis džiugina įspūdingais pasirodymais.

REKLAMA

23-ejų lietuvis prieš pat sezono startą buvo atsidūręs gandų sukūryje – vis nepasiekiant susitarimo dėl naujos sutarties buvo kalbama, kad D. Sabonis gali būti išmainytas.

Nenorėdami rizikuoti ir artėjančią vasarą veltui prarasti aukštaūgį Indianos atstovai jau ieškojo potencialių mainų partnerių, bet galiausiai abi pusės su šypsena suraitė parašus ant rekordinės Lietuvai sutarties.

Stebėkite rungtynes „Pacers“ -„Bulls“ tiesiogiai per TV6 kanalą ir „TV Play Premium“. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, 00.00 val.

REKLAMA
REKLAMA

D. Sabonis pasirašė pelningiausią visų laikų kontraktą šalies krepšinio istorijoje – 77 mln. dolerių už ketverius metus.

„Nuostabu sugrįžti į Indianą. Esu sujaudintas šia galimybe, taip pat dėl to, kad organizaciją ir komanda tiki manimi. Jaučiuosi pasirengęs kautis ir pasiekti kaip įmanoma daugiau pergalių“, – tv3.lt sakė D. Sabonis.

REKLAMA

Atrodo, kad tokia įvykių tėkmė užaugino sparnus D. Saboniui, kuris iš esmės pirmą kartą karjeroje tapo startinio penketo žaidėju.

Taip, debiutiniame sezone lietuvis, tuomet dar žaisdamas Oklahomos „Thunder“, 66 rungtynes pradėjo starto penkete, bet žaisdavo tik po 20 minučių ir visos užduotys apsiribodavo stovėjimu ties tritaškiu ir laukimu vieno kito Russello Westbrooko perdavimo, kai šis nuspręsdavo pasidalinti kamuoliu su lygos naujoku iš mažai kam žinomos šalies.

Dabar D. Sabonis nėra tik statistinis starto penketo žaidėjas, o tvirtai tokį statusą jau užsitarnavęs krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis vėl grįžo į sunkiojo krašto puolėjo poziciją, kurioje žaidė „Thunder“, kai sudarydavo tandemą su Stevenu Adamsu. Tačiau dabar D. Sabonis atlieka žymiai platesnį vaidmenį.

Tą įrodo ir galingas startas – per pirmas penkerias rungtynes aukštaūgis renka po 21,8 taško, atkovoja 11,4 kamuolio ir atlieka 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

Dukart jis buvo arti karjeros rezultatyvumo rekordo (30) – pelnė 29 ir 28 taškus.

Visa tai – per 36,2 aikštėje praleidžiamas minutes. Tiek laiko aikštėje D. Sabonis dar niekada nėra gavęs, o daugiausiai rungtyniaudavo praėjusį sezoną – po 24,8 minutės.

Lietuvis paleidžia po 1,4 tritaškio – tai antras didžiausias rodiklis karjeroje. Daugiau tritaškių (po 2) jis išmesdavo tik debiutiniame sezone. Tolimus metimus krepšininkas kol kas realizuoja 42,9 proc. tikslumu ir tai būtų geriausias rezultatas, jeigu neskaičiuotume praėjusio sezono, kai tritaškį išmesdavo kas penktas rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks kokybinis šuolis atliktas po vasaros, kurios metu D. Sabonis neturėjo daug laiko tobulinti individualius įgūdžius – jis ją praleido su Lietuvos rinktine, dalyvavusia pasaulio čempionate.

„Jaučiu, kad vasara su rinktine man labai padėjo. Įgavau patirties, žaisdamas prieš geriausius pasaulyje. Žaisti rinktinėje ir kautis dėl jos yra nuostabi patirtis, niekada nepriimu to kaip savaime suprantamo dalyko“, – tv3.lt sakė D. Sabonis.

Žvėrišką statistiką lietuvis fiksuoja žaisdamas penkete su kitu 211 ūgio centru Mylesu Turneriu. Už gynybinius sugebėjimus vertinamas D. Sabonio vienmetis kol kas žaidžia po 31,5 minutės ir renka 14,8 taško.

REKLAMA

Prieš sezono startą buvo daug skepticizmo – apžvalgininkai išvien skelbė, kad šiuolaikinėje NBA toks duetas yra pražūtingas ir vienas jų vis tiek bus iškeistas. Kol kas jie gali badyti pirštais į „Pacers“ sezono startą ir pralaimėjimus, bet D. Saboniui tai nerūpi.

„Manau, kad mūsų penketukas su Mylesu dera puikiai. Žmonės visada turės savo nuomonę, bet mes abu norime laimėti ir tai svarbiausia. Esame jauni ir darome tai, kas geriausia komandai. Mums reikia laiko, bet dirbame ties tuo. Esame sujaudinti, nes komanda tiki mumis, kaip ir mes patys. Tiesiog turime eiti ir laimėti.

Nejaučiame spaudimo. Norime žaisti kuo daugiau, padėti rinkti pergales. Aplinkinį triukšmą dažniausiai blokuojame, niekas nežino kas iš tikro vyksta komandoje, tik tie, kas būna rūbinėje ar dirba su ja“, – tv3.lt teigė krepšininkas.

REKLAMA

Buksuojantį „Pacers“ žaidimą lemia ir tai, kad vasarą klubas stipriai atsinaujino, o lyderis Victoras Oladipo vis dar gydosi traumą.

Bojanas Bogdanovičius, Thaddeusas Youngas, Darrenas Collisonas, Tyreke’as Evansas, Corey Josephas, Wesley Matthewsas – žaidėjai, palikę „Pacers“.

Juos pakeitė Malcolmas Brogdonas, TJ Warrenas, Jeremy Lambas, Justinas Holiday, TJ McConnellas.

„Turime daug naujų veidų, talento. Esame atletiškesni, didesni, greitesni. Turime tik suderinti visas naujas ekipos dalis tarpusavyje, o proceso greitis priklauso tik nuo mūsų sunkaus darbo. Galime eiti toli, turime didelių tikslų, bet reikia galvoti tik apie artėjančias rungtynes“, – tv3.lt sudėties pokyčius vertino D. Sabonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki tol abu sezonus lietuviui ir visai „Pacers“ ekipai diriguodavo D. Collisono bei C. Josepho duetas, o dabar vadžias dažniausiai laiko iš Milvokio „Bucks“ atvykęs M. Brogdonas.

Sezoną įžaidėjas pradėjo galingai – 22,6 taško ir 10,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

„Mums jis labai padeda, nes yra lyderis. Iki šiol jis turėjo puikią karjerą. Manau, kad mums reikėjo tokio įžaidėjo, gerai skaitančio situacijas, galinčio paversti komandos draugus geresniais“, – M. Brogdono atvykimu džiaugiasi mūsiškis.

Kaip seksis D. Saboniui ir visai „Pacers“ komandai siekti trečiosios pergalės NBA pirmenybėse galėsite išvysti jau naktį iš sekmadienio į pirmadienį, kai „Pacers“ namie priims Čikagos „Bulls“.

Rungtynes vidurnaktį tiesiogiai transliuos TV6 kanalas, taip pat „TVPlay Premium“ platforma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų