REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (2/2) trečiadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje sieks trečiosios Eurolygos pergalės iš eilės. Lietuvos čempionų kelyje – nelabai pažįstama Sankt-Peterburgo „Zenit“ (1/3) komanda su labai artimai pažįstamu generolu Joanu Plaza.

Kauno „Žalgiris“ (2/2) trečiadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje sieks trečiosios Eurolygos pergalės iš eilės. Lietuvos čempionų kelyje – nelabai pažįstama Sankt-Peterburgo „Zenit“ (1/3) komanda su labai artimai pažįstamu generolu Joanu Plaza.

REKLAMA

„Žalgiris“ sieks pratęsti sėkmingą seriją. Į kovą dėl trečiosios pergalės žalgiriečiai stos nugalėję Ispanijos ir Prancūzijos čempionus – Madrido „Real“ ir Vilerbano ASVEL komandas.

„Zenit“ – į Eurolygą paskutinį vardinį kvietimą išsikovojusi, o tiksliau išspirkusi Europos komanda. Dėl vietos prestižiniame turnyre su Sankt-Peterburgo klubas neakivaizdžiai kovojo ne tik su serbų grandu Belgrado „Partizan“, bet ir su Vilniaus „Rytu“.

Paskelbus, kad paskutinę laisvą Eurolygos traukinio vietą užims būtent Rusijos klubas, paaiškėjo, kad „Partizan“ ir „Rytas“ šiuo atveju turėjo labai mažai vilčių – mat „Zenit“ šiam sezonui sukaupė maždaug 12 mln. eurų biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginimui, „Žalgirio“ biudžetas siekia kiek daugiau nei 10, o „Ryto“ – ne daugiau kaip 4 mln. eurų.

Prie „Zenit“ vairo tarpsezonio metu stojo 2012-2013 metais „Žalgiryje“ dirbęs treneris J. Plaza. Kaune šis ispanas greitai spėjo užkariauti gerbėjų širdis. Žaliai-baltų sirgalių atmintyje specialistas iki šiol įstrigęs kaip savo komandai itin atsidavęs ir malonus strategas.

REKLAMA

Simboliška, kad „Žalgirio“ dvikova su „Zenit“ vyks būtent trečiadienį. Tai bus trečias kartas, kuomet J. Plaza Kaune žais ne su, o prieš „Žalgirį“.

2008-aisiais J. Plazos vadovaujama Madrido „Real“ Kaune iškovojo lengvą pergalę 83:69. Po dešimties metų, pernai, 2018-aisiais, J. Plazos vadovaujama Malagos „Unicaja“ Kaune krito 77:79.

Dabar ispaną pasitiks dar labiau išaugusi „Žalgirio“ komanda.

„Malonu matyti, kad klubas taip išaugo. Paulius Motiejūnas, Šarūnas Jasikevičius atlieka nuostabų darbą“, – atvykęs į Kauną kalbėjo pats J. Plaza.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris pripažino, kad iš „Žalgirio“ organizacijos jo vadovaujamai komandai netgi derėtų pasimokyti.

„Puikiai suprantame, kad esame naujokai, kurie dar turi daug ko išmokti. „Žalgiris“ yra puikus pavyzdys tokioms komandoms kaip mes. Turime išmokti tobulėti su kiekvienomis rungtynėmis. Žinome, kokie stiprūs kauniečiai yra namuose. Labai sudėtinga laimėti Kaune, bet pabandysime parodyti geriausią savo žaidimą ir žiūrėsime, kur tai gali nuvesti“, – kalbėjo strategas.

Du metus iš eilės į Eurolygos atkrintamąsias patekusios kauniečių ekipos pergalės Europoje jau nebestebina nieko, bet šis 2019-2020 m. sezono „Žalgiris“ – panašu, dar sunkiau įkandamas riešutas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus diriguojami Lietuvos čempionai šiame sezone iš kitų komandų išsiskiria vienu labai svarbiu ir ilgai lauktu rodikliu – gynyba. 

Po ketverių pirmųjų Eurolygos sezono rungtynių „Žalgiris“ yra antra mažiausiai taškų turnyre praleidžianti komanda. Š. Jasikevičiaus kariauna į savo krepšį vidutiniškai praleidžia po 71 tašką, o tai yra maždaug 10 taškų mažiau, nei komanda įprastai praleisdavo per visą Š. Jasikevičiaus erą.

71 praleidžiamas taškas – tikrai solidus pasiekimas. Geriau už žalgiriečius šiame sezone ginasi tik žvaigždžių perpildyta „Barcelona“ (69).

Savo ruožtu „Zenit“ šiame sezone fiksuoja identišką skaičių puolime, bet šiuo rodikliu Rusijos klubas pasigirti tikrai negali – 71 pelnomas taškas kol kas yra vienas prasčiausių rezultatų visame turnyre.

REKLAMA

„Žalgirio“ žaidėjai taip pat daug taikliau meta tritaškius (atitinkamai 39 ir 31 proc.) bei baudas (81 ir 73 proc.). Pagal šį statistikos komponentą mūsiškiai rikiuojasi antri pirmenybėse.

Lietuvos čempionai turi visus kozirius savo rankose. Be įvardytų pranašumų, prieš Rusijos klubą žalgiriečiai turės ir vieną, jau įprastu tapusį malonumą – daugiatūkstantinės sirgalių armijos užnugarį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų