REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį prasidėjęs naujas NBA lygos sezonas žada ne vieną intrigą: ko iš tiesų vertos nemenkai tarpsezoniu pasistiprinusios komandos, ką parodys praėjusio sezono finalininkai, ar žais lietuviai atkrintamosiose varžybose? Tai analizavo ir mintimis apie savo ateitį dalinosi pavasarį trumpam į NBA grįžęs, o šį sezoną Šanchajaus „Sharks“ ekipoje žaidžiantis Donatas Motiejūnas.

Trečiadienį prasidėjęs naujas NBA lygos sezonas žada ne vieną intrigą: ko iš tiesų vertos nemenkai tarpsezoniu pasistiprinusios komandos, ką parodys praėjusio sezono finalininkai, ar žais lietuviai atkrintamosiose varžybose? Tai analizavo ir mintimis apie savo ateitį dalinosi pavasarį trumpam į NBA grįžęs, o šį sezoną Šanchajaus „Sharks“ ekipoje žaidžiantis Donatas Motiejūnas.

REKLAMA

Naująjį sezoną pradėjo praėjusio sezono čempionas Toronto „Raptors“, kuris tarpsezoniu prarado vieną pagrindinių pergalės kalvių Kawhi Leonardą (vid. 26,6 tšk. reguliariajame sezone ir vid. 30,5 tšk. atkrintamosiose varžybose). Nors sezono atidarymo rungtynėse su Naujojo Orleano „Pelicans“ kanadiečiai buvo laikomi akivaizdžiais favoritais, tačiau dvikovą laimėti pavyko tik po pratęsimo rezultatu 130:122. Pagal prognozes panašu, kad ir pabaigti reguliarųjį sezoną pirmoje Rytų konferencijos vietoje gali būti itin sudėtinga.

To priežastys – ne tik susilpnėjusi sudėtis, bet ir itin stiprūs varžovai. Pavyzdžiui, Milvokio „Bucks“ komanda prarado gerai tiek puolime, tiek gynyboje atrodantį Malcomą Brogdoną, tačiau buvo išlaikytas 18,3 taško rinkęs ir po 4,3 rez. perdavimo atlikdavęs Khrisas Middletonas ir realiausias kandidatas į sezono naudingiausio žaidėjo titulą – Giannis Antetokounmpo. Vid. 27,7 taško rinkusio, 12,5 kamuolio atkovodavusio ir 5,9 rez. perdavimo atlikdavusio graiko galimybės tapti sezono MVP, pasak „Betsafe“ analitikų, siekia net 27 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„Bus gera kova Rytų konferencijoje, nes nemažai komandų pasistiprino tikrai ne vienu ar dviem gerais žaidėjais. Yra ir daugybė komandų, kurios gali pateikti staigmenų. Pirmasis ketvirtadalis – 20 reguliariojo sezono rungtynių, parodys, kurios komandos yra geriausiai pasirengusios“, – neskubėti su prognozėmis siūlo D. Motiejūnas.

REKLAMA

„Laukiniai Vakarai“

Anot D. Motiejūno, ir Rytų, ir Vakarų konferencijose paprastai yra po keturias komandas, kurios pretenduoja patekti į finalą. Tiek pastarojoje, tiek kalbant apie tai, kas turi didžiausias tikimybes pirmąkart pasipuošti NBA nugalėtojų žiedais, minima Los Andželo „Clippers“ komanda – tokia galimybė, anot „Betsafe“ analitikų, siekia 24 proc., kai didesniojo kaimyno „Lakers“ – 20 proc.

Tai neturėtų stebinti, mat „Clippers“ į savo gretas priviliojo K. Leonardą, Paulą George`ą (vid. 28 tšk. reguliariajame sezone) ir jiems galintį leisti pailsėti Maurice`ą Harklessą. Tuo metu „Lakers“ papildė Anthony Davisas (vid. 25,9 tšk., 15 atk. kam.), Danny Greenas ir Avery Bradley. Dar prieš pirmąjį šio sezono derbį pašnekovas prognozavo, kad „Clippers“ pavyks mesti iššūkį „Lakers“ komandai ir neklydo – ši ekipa namie šventė pergalę rezultatu 112:102.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau, mano nuomone, „Clippers“ suolelis „minkštas“, o sezonas yra ilgas. Taip pat nenuvertinčiau ir „Golden State Warriors“, kurią palikęs Kevinas Durantas šiaip ar taip šiemet nežais dėl Achilo sausgyslės traumos. Beje, GSW ir su tokia sudėtimi parodė, kad gali laimėti titulą. Nereikėtų pamiršti ir Hjustono „Rockets“ komandos, kurioje yra ilgas atsarginių suolelis ir vieni geriausių puolime dominuojančių žaidėjų – Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas. Vakarų konferenciją, kaip ir kiekvienais metais, vėl bus galima pavadinti „laukiniais Vakarais“, tikrai bus daug įdomių dvikovų“, – įsitikinęs D. Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip seksis lietuviams?

Kalbėdamas apie kitą lietuvius itin dominančią intrigą – ar pamatysime savo tautiečius atkrintamosiose – pašnekovas buvo išties konkretus: Domanto Sabonio atstovaujama Indianapolio „Pacers“ turi didelius šansus patekti į atkrintamąsias, o Jono Valančiūno Memfio „Grizzlies“ bus labai sunku. Anot Kinijoje žaidžiančio lietuvio, praėjusiame sezone toli nuo šio sezono etapo likusi JV komanda yra atsinaujinimo procese, jos svarbiausias tikslas užsiauginti kuo rimtesnį branduolį. Taip mano ir „Betsafe“ analitikai, kurie „Grizzlies“ šansus pakliūti į atkrintamąsias vertina vos 6 procentais.

Tiesa, gali būti, kad atkrintamosiose varžybose išvysime ir daugiau lietuvių. D. Motiejūnas  praėjusį pavasarį padėjo San Antonijaus „Spurs“ komandai, o ir šiemet neatsisakytų pakartoti tokios patirties. Tačiau sutrukdyti gali ir kiti dalykai.

REKLAMA

„Praėjusį sezoną nelabai pasisekė Kinijos čempionate – užėmėme tik 8 vietą ir iškritome po pirmo rato. Šiemet žiūrėsime, kaip seksis, tikslai ne žemesni nei praėjusiais metais. Tad jei pavyktų toli nukeliauti šalies čempionato atkrintamosiose, tiesiog nepakaktų laiko prisijungti prie NBA komandos. Jei kažkas nenusiseks čia, atsiras galimybė, komanda, kuri nori su manimi pasirašyti kontraktą, nematau problemų. Kodėl gi ne?“ – atvirauja krepšininkas.

Neatsisakytų padėti jis ir Lietuvos rinktinei, į kurią pastaraisiais metais nebuvo kviečiamas jau buvusio nacionalinės komandos vairininko Dainiaus Adomaičio sprendimu.

„Padėčiau, tikrai nebūtų klausimų. Buvau pasiruošęs padėti ir praėjusiais metais, ir prieš tai, nemačiau problemų dalyvauti. Dabar žiūrėsime, kaip bus, ar sulauksiu kvietimo, judėsim į priekį. Svarbiausia sezoną pabaigti be traumų, nesklandumų, tada žingsnis po žingsnio bus galima ruoštis tolimesniems savo karjeros žingsniams“, – teigia D. Motiejūnas.

O dabar jo artimiausiuose planuose – kuo sėkmingesnis žaidimas „ryklių“ ekipoje ir prasidedančio NBA sezono dvikovų stebėjimas. Jų laukia ir Kinijos gyventojai, kurie, anot pašnekovo, net ir nepaisant kilusių skandalų vis dar palaiko savo mėgstamas ekipas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų