REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Domantas Sabonis sulaukė pelningiausio kontrakto Lietuvos krepšinio istorijoje – su Indianos „Pacers“ klubu jis sudarė ketverių metų 77 mln. JAV dolerių vertės sandorį. Su premijomis ši suma gali išaugti iki 85 mln.

Domantas Sabonis sulaukė pelningiausio kontrakto Lietuvos krepšinio istorijoje – su Indianos „Pacers“ klubu jis sudarė ketverių metų 77 mln. JAV dolerių vertės sandorį. Su premijomis ši suma gali išaugti iki 85 mln.

REKLAMA

Pateikiame „Indianapolis Star“ žurnalistas Jay‘aus Michaelo, kuris rašo tik apie „Pacers“ klubo reikalus, įžvalgas ir išvadas apie lietuvio pasirašytą naują sutartį.

Kodėl nebuvo laukiama iki vasaros?

Visada to klausiama, kai žaidėjas pasirašo sutartį taip anksti. Rinko nustato, ar tas žaidėjas yra vertas sumos, kurią gavo, ar ne. Kiekvienas klubas sau kelia klausimą, ar tas žaidėjas yra geras. Akivaizdu, kad Sabonis toks yra. Tai yra labai svarbus faktorius mažos rinkos klubui, koks yra „Pacers“. Pavyzdžiui, Los Andželo „Lakers“ gali sau leisti prarasti tokį žaidėją kaip Sabonis, nes jie gali pasirašyti kitą aukščiausio kalibro krepšininką. To tikrai negali padaryti „Pacers“.

„Pacers“ pratęsia visus įmanomus kontraktus ir taip sumažina riziką, kad nenutiktų taip, kaip buvo su Toronto „Raptors“ klubu, kai Kawhi Leonardas tiesiog išvyko kaip laisvasis agentas. Žinoma, kad turint omenyje, ką K.Leonardo atvykimas praėjusiame sezone atnešė Kanados klubui, tai yra buvo vertas to sandoris.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jokia komanda nenori, kad kažkas žaistų tik statistikai, kaip praėjusiame sezone, kai daug „Pacers“ žaidėjų laukė laisvųjų agentų rinkos. O kas, jeigu Sabonis būtų strigęs ir daugiau laiko leistų ant suolo? Dabar jis yra situacijoje, kur jo vertė jam automatiškai garantuos nemažai žaidimų minučių ir nebus nereikalingos dramos. Tikrai niekas nenori situacijos, kai prieš kelis metus Vašingtono „Wizards“ leido Otto Porteriui tapti apribotu laisvuoju agentu. Jis gavo maksimalios vertės pasiūlymą iš Bruklino „Nets“ ir „Wizards“ teko pasiūlyti tiek pat. Galbūt šitoje situacijoje „Pacers“ net sutaupė. Prisimename, kad Solomonas Hillas iš Naujojo Orleano „Pelicans“ gavo 48 mln. vertės kontraktą. Žvelgiant į D.Sabonio žaidimą ir potencialo, galima tikėtis visko.

REKLAMA

Ar D. Sabonis gali būti iškeistas?

Taip, gali, bet „Pacers“ išsiųstų tik labai mažos vertės sutartį – 3,5 mln. JAV dolerių, kuriuos lietuvis uždirbs šiame sezone. Jo gerokai didesnė alga įsigalios nuo kito sezono, kas yra vidutiniškai 18 mln. per sezoną. Tai gerokai apsunkintų visą sandorį, nes D.Sabonį norinti gauti ekipa turėtų numatyti tokią ženklią sumą kito sezono „algų kepurėje“. Ar toks sandoris gali įvykti šiame sezone? Taip. Ar tai tikėtina? Ne.

Kodėl D. Sabonis „ketvirto numerio“ pozicijoje gali suveikti ir kodėl ne?

Viskas priklausys nuo to, prieš ką jam reikės žaisti. Prieš aukštas komandas, kaip Filadelfijos „76ers“, turėti D.Sabonį kovoje su Alu Horfordu ar Joeliu Embiidu yra būtina. Kai varžovai turi greitą sunkųjį kraštą, kuris gerai veržiasi, daug bėga į greitą puolimą, tada tai yra jau problema D.Saboniui. Turėjau pokalbių su žaidėjais, treneriais ir NBA aplinkos žmonėmis, visi jie nusiteikę skeptiškai, kad dviejų centrų tandemas suveiks. „Pacers“ reikia atkovotų kamuolių dėl to, kad tai prastai daro Turneris. Jeigu D.Sabonis su savo vaidmeniu susitvarkyti neblogai, „Pacers“ bus patenkinti. Jeigu ne, yra opcijų greitai pakeisti vieną iš aukštaūgių ir rungtyniauti žemesniu penketuku. Tikiuosi daug pasikeitimų nuo sezono starto iki pat jo vėlyvos stadijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų