REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyks pirmasis praėjusio sezono finalininkų susitikimas tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ komandų.

Jau sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyks pirmasis praėjusio sezono finalininkų susitikimas tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ komandų.

REKLAMA

Prieš šias rungtynes „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis kalbėjo apie „Žalgirio“ stiprybes, papasakojo, ko pasimokė iš mačo su Belgrado „Partizan“ ir patvirtino, kad į Lietuvos rinktinės trenerio postą sugrįžti tikrai neketina.

„Žalgirio“ žaidime yra daug kontakto, daug kieto žaidimo. Turime susikoncentruoti į gynybą baudos aikštelėje, o puolime svarbiausia vengti klaidų“, – sakė D.Adomaitis.

Ar „Žalgiris“ yra panašus į kokį nors varžovą prieš kurį teko žaisti šiame sezone?

Agresyvumo ir atletiškumo kažkiek turėjo Limožo ekipa. „Partizan“ taip pat turėjo fiziškumą baudos aikštelėje, bet faktas, kad „Žalgiris“ yra aukštesnio lygio komanda.

Ar „Žalgiris“ yra mažiau nuspėjama komanda šį sezoną? Matėme, kad ir aukštaūgiai sugeba gerai pataikyti tritaškius.

REKLAMA
REKLAMA

Matėte rungtynėse su „Real“, kuriose „Žalgiris“ parodė skirtingą veidą, ypač pirmojo ketvirčio pradžioje. Žiūrint pirmą ir ketvirtą ketvirčius – visiškai skirtingas žaidimas. Pas juos atsirado papildomų opcijų.

REKLAMA

Ko reikėtų nekartoti žiūrint į jūsų prieš tai buvusias rungtynes

Kartoti nereikėtų to, apie ką jau kalbėjome – varžovų antro šanso taškai ir mūsų klaidos. Išanalizavus visas rungtynes – jos buvo geros, vienos geresnių mūsų komandinės gynybos atžvilgiu. Puolime daug situacijų, kur turėjome abejonių dėl atakavimų ir žaidimo su antra opcija. Reikia turėti labiau užtikrintus sprendimus. Gaila, kad įtakos turėjo ir keli teisėjų sprendimai.

Z.LeDay LKL žaidžia daug jėga paremtą krepšinį. Ar tai yra vienas neparankesnių varžovų žaidėjų jūsų komandai?

REKLAMA
REKLAMA

Jis ir praeitais, ir šiais metais įrodinėja, kad savo pozicijoje yra vienas geriausių žaidėjų. Pasirodymas prieš „Real“ yra geriausias pavyzdys, todėl nėra siurprizas, kad jis ir LKL dominuoja.

Tos papildomos poilsio dienos galėjo daryti kokią nors įtaką jūsų žaidimui?

Ne, nes bandėme išsispręsti savo sveikatos problemas. Kai kurie žaidėjai siuvosi antakius, kiti gydėsi smulkias traumas. Pasiruošimas vyko iškarto dviem rungtynėms – sekmadienio mačui su „Žalgiriu“ ir antradienio išvykai. Bet visi yra sveiki ir atrodo gerai.

Atslūgus emocijoms: Lietuvos rinktinė vis dar yra be vyriausiojo trenerio ir neaišku, kaip viskas klostysis toliau. Ar yra tikimybė, kad jūs persigalvotumėte?

Jūs juokaujate? Tikrai ne. Sprendimas yra pasakytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų