REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo A lygos sirgalių šeštadienį bei sekmadienį laukia trys itin įdomios turnyro lentelės kaimynų akistatos.

Lietuvos futbolo A lygos sirgalių šeštadienį bei sekmadienį laukia trys itin įdomios turnyro lentelės kaimynų akistatos.

REKLAMA

Vilniaus „Riteriai“ – „Kauno Žalgiris“. Spalio 19 dieną 13 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:3, 1:0, 0:1

Sostinėje bus sužaistos 27-ojo turo rungtynės, po kurių gali pasikeisti trečiąją vietą užimanti ekipa.

Dviejuose iš eilės mačuose identišku rezultatu 1:2 pralaimėję „Riteriai“ savo sąskaitoje turi 42 taškus ir vis dar žengia treti, tačiau nepasinaudojo dėkingais šansais padidinti pranašumą prieš 2 taškais mažiau turintį „Kauno Žalgirį“. Nepaisant pralaimėjimų, strategas Albertas Rybakas tiki savo komanda ir jos demonstruojamu žaidimu – svarbiausia, anot stratego iš Baltarusijos, neprarasti entuziazmo. „Riteriai“ bei tuometiniai „Trakai namuose prieš „Kauno Žalgirį“ taškų nebarsto net nuo 2016 metų balandžio mėnesio, bet visoms serijoms kažkada turi ateiti pabaiga.

Ar realu, kad „Kauno Žalgiris“ panaikins šį savotišką prakeiksmą? Tikrai taip. Kauniečiai šiemet su „SHARP LFF taurės“ varžybomis „Riterius“ įveikė net tris kartus. Šį sykį abi ekipos neturės netekčių dėl diskvalifikacijų, o kauniečiams dar daugiau pasitikėjimo turėjo suteikti pasiektos lygiosios 1:1 kontroliniame mače su Lvovo „Karpaty“ ekipa. Iškovota pergalė leistų „Kauno Žalgiriui“ išlaikyti trečią poziciją iki penkto rato pradžios. Kauniečiai 28-ajame ture įsirašys 3 taškus po techninės pergalės prieš Kauno „Stumbrą“, o „Riteriams“ dar teks susigrumti namuose su „Panevėžiu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Panevėžys“ – Klaipėdos „Atlantas“. Spalio 19 dieną 17 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2, 4:1, 2:0

27-ąjį turą užbaigs susitikimas Panevėžyje – mieste, kuriame „Atlantas“ šiemet sykį buvo sutriuškintas.

REKLAMA

Čempionato debiutantams pastaroji atkarpa nėra sėkminga. Per ketverias pastarąsias rungtynes „Panevėžys“ sužaidė lygiosiomis su „Kauno Žalgiriu“ ir patyrė nesėkmes akistatose su abiem pirmenybių lyderiais. Rafaelis Broetto yra solidus vartų sargas, tačiau jam pastaruoju metu tenka itin dažnai traukti kamuolį iš savo ginamų vartų tinklo. Jei ne vartininkas iš Brazilijos, dažnai trupanti „Panevėžio“ gynyba per pastaruosius keturis mačus būtų praleidusi daugiau negu 18 įvarčių. Strategas Aleksandras Kurtijanas rinktinių pertraukos metu gynybai turėjo skirti daugiau dėmesio – tam ir buvo sužaistos kontrolinės rungtynės prieš Rygos RFS klubą, kuriose panevėžiečiai pralaimėjo 0:3.

REKLAMA
REKLAMA

„Atlantas“ savo kraityje turi 25 taškus ir po pergalės prieš „Riterius“ horizonte gana aiškiai įžvelgia vos 5 taškais daugiau turintį tiesioginį konkurentą dėl penktosios vietos. Klaipėdos klubas po ilgesnės pertraukos vėl verčiasi savo svarbiausiais ginklais puolime ir pradėjo mušti įvarčius. Praėjusią savaitę klaipėdiečiai vizitavo Liepojoje, kur 3:4 buvo nusileista „Liepaja“ futbolininkams. „Atlantui“ šį kartą nepadės diskvalifikuotas Marius Činikas, o šeimininkų gretose dėl identiškos priežasties negalės rungtyniauti Mantas Fridrikas.

Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“. Spalio 20 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 0:1

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos futbolo grandai šiemet įvairiuose turnyruose susitiko tris kartus – visi jų susidūrimai buvo įsimintini bei itin atkaklūs.

Dvi savaites A lygoje nežaidęs „Žalgiris“ išnaudojo rinktinių pertrauką, kurios metu sužaidė kontrolines rungtynes su Daugpilio BFC „Daugavpils“ klubu. Nors gana netikėtai Latvijos ekipai buvo pralaimėta 0:1, tačiau tose rungtynėse žaidė traumą išsigydęs Matas Vareika, o ant atsarginių žaidėjų suolo buvo Pau Moreris. Akistatoje su Latvijos vienuolike nepasirodė pastaruoju metu neblogai rungtyniavęs Higoras Vidalis, be to, artėjančiam mačui su „Sūduva“ yra diskvalifikuotas Victoras Perezas. 22 įvarčius šio sezono A lygoje jau pelnęs Tomislavas Kišas yra pasižymėjęs net šešiuose mačuose iš eilės – būtent legionierius iš Kroatijos yra pavojingiausias vicečempionų ginklas.

„Sūduva“ pastaruoju metu savo dispozicijoje turi labai daug opcijų puolime. Rezultatyviai žaidžia tiek Andro Švrljuga, tiek ir atakuojantys žaidėjai – Josipas Tadičius, Mihretas Topčagičius ar pergalingo įvarčio mače su „Riteriais“ autorius Eligijus Jankauskas. Taip pat negalima pamiršti ir Renano Oliveiros, kuris tik pastarosiose rungtynėse sostinėje buvo kiek blankesnis. Šiame mače „Sūduvą“ tenkintų ir lygiosios – tai leistų užsitikrinti pirmąją vietą po ketvirtojo rato bei penktojo rato susitikimą žaisti namuose. Pralaimėjimo atveju, Lietuvos čempionus nuo „Žalgirio“ prieš ketvirtąjį šio sezono susidūrimą A lygoje skirtų vos 1 taškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų