REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaras po antros nesėkmės: mano vyrai kol kas – berniukai

Kauno „Žalgirio“ komanda labai blankiai pradėjo antrąsias Eurolygos rungtynes šį sezoną, tačiau sugrįžo į kovą Milane. Vis dėlto pergalę pasiekė „AX Armani“ ekipa – 85:81.

Kauno „Žalgirio“ komanda labai blankiai pradėjo antrąsias Eurolygos rungtynes šį sezoną, tačiau sugrįžo į kovą Milane. Vis dėlto pergalę pasiekė „AX Armani“ ekipa – 85:81.

REKLAMA

Po dvikovos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pažymėjo, kad pralaimėjimą lėmė pirmasis kėlinys, kuriame žalgiriečiai atsiliko nuo varžovų dviženkliu skirtumu ir visiškai panaikinti deficito taip ir nepavyko.

„Pradėjome katastrofiškai, ko labai ir bijojome. „AX Armani“ supranta namų aikštės pranašumą, supranta, kas yra žaisti tokį mačą. Gaila, kad pirmas kėlinys mums kainavo viską“, – sakė specialistas.

– Kas lėmė tokį startą?

– Aukštas penketukas išmušė iš vėžių, bet labai daug prametėme laisvų metimų. Labai įdomu, kaip būtų atrodę, jeigu būtume pataikę tuos metimus. Kita problema – mes neapsigynėme. Vėl tos pačios pražangos. Pagrindinis dalykas yra tas, kad dabar esame su 7 naujais žaidėjais ir dar dauguma esame berniukai, o čia laimi vyrai. Čia yra kova dėl kiekvieno centimetro. Tada jau prasideda kalbos apie krepšinį ir taktikas. Mes tą kovą dėl kiekvieno centimetro pirmoje dalyje tikrai pralaimėjome. Pametė galvas ir tie, kurie buvo patyrę Eurolygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Labai malonu dėl tų trečių kėlinių, bet daug situacijų, kai tu turi kamuolį, o ateina Milano žaidėjas ir pasiima jį. Čia kažkoks yra jaunatviškumas, nepatyrimas. Noriu, kad žaidėjai suprastų, jog čia 10 mėnesių bus kova už kiekvieną centimetrą, o tada tik bus krepšinis. Kai jie tai supras, o ne ateis gerai praleisti laiko ir pamėtyti tritaškių, tada mes parodysime kažką.

REKLAMA

– Tas adaptacijos laikotarpis per ilgas ar logiškas?

– Logiškas. Mūsų paskaičiavimais, kai kurie dalykai vyksta per greitai. Iš manęs neišgirsite daug pasiaiškinimų, nes ta pati komanda tris kėlinius atrodė gerai savo pirmoje išvykoje ir tokioje fainoje atmosferoje prieš tikrai neblogą komandą. Dar nesuprantame ir tai tikrai logiška. Deja, man nuo to šilčiau nėra.

– Ko dar trūksta A. Perezui, kad lemiamu metu jis būtų ant parketo?

– Ant Alexo nugaros tarsi nupieštas kažkoks kryžius.

Kai pasirašėme Alexą, žinojome, kad komandoje yra keturi įžaidėjai ir dabar kažkodėl visi klausia apie Perezą tik, nors turime daug naujokų. Jis dirba gerai. Kai situacija pasiekia kritinę ribą, yra normalu, kad treneris dairosi į kitus žaidėjus. Taip buvo kiekvienais metais. Dabar žaidėjai, kurie žaidžia už kelis milijonus, tuomet atrodė apgailėtinai ir juos kažkas skalpuodavo. Dabar atėjo Alexo eilė. Jis yra savo rogėse ir viskas su juo gerai. Jeigu kažkas būtų pataikęs tritaškius ir laikęsis komandinių taisyklių, mes dabar apie Alexą nekalbėtume. Reikia žiūrėti bendrą situaciją, nes vienas žaidėjas tikrai nėra taip svarbu kaip visuma. Mes pralaimėjome pirmą kėlinį ir tai kainavo mums rungtynes. 

REKLAMA
REKLAMA

R. Jokubaitis dar šiame sezone nežaidė Eurolygoje. Ko jam trūksta?

– Nežinau. Trūksta, kad komandoje būtų mažiau žaidėjų, nes visi 12 nežais atkakliose rungtynėse. Kai žaidėjas nuo antro kėlinio gali patemti komandą ir žinau, kad jis gali atlaikyti didelius fizinius krūvius, kalbėti apie Jokubaitį nėra reikalo.

– Th. Walkupas jau daro tą žingsnį į kitą lygį?

– Nereikia dabar daryti spėlionių. Čia nėra tenisas – mums reikia, kad komanda funkcionuotų kaip vienas kumštis. Nebus taip, kad visi naujokai funkcionuos iškart gerai su mūsų resursais. Taip nebūna, tai būtų utopija.

– Kiek dar trūksta fiziškumo supratimo lygio?

– Toks vaikiškumo ir nesupratimo lygis. Tą patį sakėme rūbinėje, kad dar esame vaikučiai. Atrodo, kad turime kamuolį, bet jį iš mūsų pasiima. Jie dar nesupranta, kad čia yra kiečiausia lyga pasaulyje. Tai nieko neturi bendro su NBA – čia žymiai sunkiau, žymiai didesnis fiziškumas ir čia reikia luptis. Jeigu „Fenerbahče“ žaidėjai nesuprato dar, tai ką apie mūsų vyrus kalbėti. Reikia laiko.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kas buvo paskutinėje situacijoje M. Rollu?

– Nemačiau. Jūs tikrai padarysite savo išvadas – man jau keliauja žinutės.

– Ar situacija kažkuo skiriasi nuo pernykštės?

– Viskas labai panašiai. Žinote, čia yra žmonių žaidimas – arba jie persilauš, arba ne. Mes lauksime jų, neturime daugiau kitų variantų.

– Startiniame penketuke J. Landale’as ir N. Hayesas pradėjo mačą. Kokia buvo idėja?

– Buvo idėja, bet ji visiškai nepasiteisino. Galbūt kai kurie nesuprato, kokius pranašumus turi prieš savo žaidėjus. Jankūnas su Gebenu visai suprato. Tu gali aiškinti, pasiruošimui laiko Europos krepšinyje yra, bet reikia tai pačiam pajausti. 2,5 kėlinio ta idėja tikrai veikė. Šnekėti apie pranašumus spaudoje yra kažkiek negražu, bet patys viską matėte, kad viskas pasiteisino, ką norėjome daryti. Labai sunku atsilošti nuo minus 16.

– Nuo dvikovos pradžios atakavote varžovus per savo priekinę liniją. Ko pristigo iki geresnio pasirodymo?

– Kantrybės labai trūksta. Visi nori. Galbūt kai kurie svajojo apie žaidimą Eurolygoje, todėl jiems tai kitas žingsnis. Viskas logiška, bet kas man iš tos logikos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų