REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Julius Anglickas nuėjo ilgą kelią iki to, ką turi dabar – šią savaitę oficialiai paskelbta, kad 28-erių kovotojas iš Lietuvos pasirašė sutartį su „Bellator“ organizacija. Prieš artėjantį debiutą J. Anglickas džiaugiasi gautu šansu, kurį tikisi išnaudoti maksimaliai sėkmingai ir ties čia nesustoti.

Julius Anglickas nuėjo ilgą kelią iki to, ką turi dabar – šią savaitę oficialiai paskelbta, kad 28-erių kovotojas iš Lietuvos pasirašė sutartį su „Bellator“ organizacija. Prieš artėjantį debiutą J. Anglickas džiaugiasi gautu šansu, kurį tikisi išnaudoti maksimaliai sėkmingai ir ties čia nesustoti.

REKLAMA

Rugpjūčio mėnesį lietuvis Las Vegase rodė, ką moka „Dana White Contender Series“ turnyre, kuriame galingiausios pasaulio mišrių kovos menų (MMA) organizacijos – UFC – bosas Dana White’as ieško talentų ir sėkmingiausiai pasirodžiusiems pasiūlo sutartis.

Nors ir laimėjo, sutarties J. Anglickas negavo.

„Manau, kad Juliui reikia padirbėti ties tam tikrais aspektais, kad taptų universaliu. Pasikartosiu – jo rezultatai puikūs, o amžius tinkamas. Reikia pataisyti kelis dalykus ir galės patekti į UFC“, – tada sakė D. White’as.

Vis tik ilgai laukti J. Anglickas nenorėjo – sulaukęs pelningo keturių kovų kontrakto iš „Bellator“ priėmė jį ir netrukus debiutuos antroje pagal pajėgumą organizacijoje. Nors dar negali atskleisti datos ir varžovo, tačiau laukti liko tikrai nedaug.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus rimčiausias iššūkis J. Anglicko karjeroje, kurios metus jis spėjo tapti LFA organizacijos čempionu, kurie dažniausiai iš karto praveria UFC duris. Vis tik J. Anglickui teko ilgesnis ir sunkesnis kelias.

REKLAMA

Kalbant paprastai – UFC lyg krepšinio NBA, o „Bellator“ būtų galima lyginti su Eurolyga. Tačiau tai nebūtų visiškai teisingas – atitikmuo  „Bellator“ yra žymiai arčiau UFC, nei Eurolyga – NBA.

7 pergales per 8 profesionalios karjeros kovas iškovojęs J. Anglickas taps trečiuoju lietuviu „Bellator“ kovose – čia kumščiai mosuoja Arūnas Andriuškevičius ir Mindaugas Gervė. Anksčiau „Bellator“ kovose dalyvavo ir Marius Žaromskis.

J. Anglickas žengia į pusvidutinio svorio kategorijos divizioną, kurio čempiono diržą valdo UFC veteranas Ryanas Baderis.

REKLAMA
REKLAMA

Patirties iš pastarosios organizacijos atsineš ir Julius – „St. Charles MMA“ klube, kuriame treniruojasi, jis pluša su buvusiais UFC kovotojais Lance’u Benoistu, Alpu Ozkilicu, Joshu Sampo.

Jie lietuviui turėjo paprastą, bet svarbų patarimą. Tv3.lt pokalbis su J. Anglicku – apie gautą šansą ir ambicijas.

Juliau, kaip sulaukei „Bellator“ kvietimo?, – tv3.lt paklausė kovotojo.

Klausinėjome „Bellator“ ir kitų organizacijų ar turi pasiūlymų. Visi buvo susidomėję, bet „Bellator“ pasiūlė kovoti su stipriu varžovu už gerą pinigų sumą ir neblogu kontraktu. Galėjau eiti čia, pradėti kažką daryti arba laukti UFC kvietimo, kovojant kažkur kitur. Tai būtų žaidimai pirmyn atgal. Todėl sutikome su keturių kovų kontraktu. Vaikinas, su kuriuo kovosiu – geras, bet aš galiu laimėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek įtemptos buvo tos laukimo savaitės po paskutinės kovos, kai nežinojai, kas bus toliau?

Buvo, bet nenorėjau apie tai galvoti daug. Kovos man kelia daug streso, tad joms pasibaigus noriu savaitę negirdėti nieko apie kovojimą. Tai šį kartą buvau pas šeimą Niujorke. Vadybininkas vis sakydavo, kad vieni ar kiti domisi, tik negaudavome pasiūlymo. Galiausiai sulaukėme.

Ar gali sakyti, kad įgyvendinai vieną iš svajonių? Juk svajojai apie UFC, bet „Bellator“ – taip pat galinga organizacija.

Tikrai taip, stipri. Jeigu viskas gerai seksis, pasirodysiu, galbūt susirasiu daugiau rėmėjų. Sutartis tokia pati, kalbant apie pinigus, kaip ir pradedant UFC. UFC kopiant aukščiau gauni daugiau, tačiau „Bellator“ gali papildomai užsidirbti iš rėmėjų.

REKLAMA

Galbūt gausiu jų, nes pagrindinė esmė – pinigai ir išgyvenimas. Tai du svarbiausi dalykai. Esu laimingas, patekęs į „Bellator“. Dabar garantuotai turėsiu kovą po kovos, tikėkimės, kad gerai seksis. Tačiau tai tik pradžia. tai daugiau nei buvo anksčiau, bet tai tik pradžia ir visko gali būti daugiau. Turiu negalvoti, kad „va patekau, esu maladec“. Turiu eiti sportuoti, negalvoti apie nieką kitą tik kaip laimėti ir eiti tolyn.

Kad pasirašiau kontraktą dar nieko nereiškia. Kalbėjausi su keliais mano klubo kovotojais, kurie yra patekę į UFC. Jie man pasakė: „Juliau, kai kažkur pateksi, negalvok apie tai, kad patekai ir viskas, nereikia stengtis“. Taip jie ir pralošė. Pasakė, kad nesidžiauk ir galvok tai, apie ką galvodavai anksčiau – treniruokis, stenkis laimėti, o visa kita išsispręs savaime.

REKLAMA

Dabar galvoju tik apie treniruotes. Tikėjimas yra laimėti daugiau nei pralošti.

Būsi trečias lietuvis „Bellator“ organizacijoje. Su kokiomis ambicijomis ateini į  organizaciją?

Turiu rimčiau imti šią karjerą. Žaidimai baigėsi, visos kovos bus rimtos. Dabar tik išgyvenimas, išgyvenimas, išgyvenimas. Tai jau ne vietinė kova, už kurią gauni 500 dolerių ir dar tiek pat, jeigu laimi. Dabar tai darbas.

Ką labiausiai nori patobulinti prieš debiutą organizacijoje? Po paskutinės kovos dėl nuovargio vos nebuvai išgabentas į ligoninę, tai buvo nutikę ir anksčiau.

Stengiuosi dirbti ties viskuo. Daug dėl nuovargio nežiūrėjau, bet vis dar manau, kad pagrindinis dalykas buvo tai, kad turiu daug raumens ir tikrai labai stengiausi. Dabar treniruotėse kiek daugiau dirbu ties tuo, kad labai pavargčiau. Anksčiau irgi darydavau daug, bet dabar stengiuosi dar labiau. Daugiau bėgioju, varome taip, kad per treniruotes būčiau lyg zombis. Daug smulkmenų. Stengiuosi nesėdėti per treniruotes, eiti pabėgioti po treniruotės, kovoju su šešėliu poilsio metu.

Šiek tiek daugiau žaidžiu su dieta, stengiuosi gauti baltymų iš kitur, ne vien vištienos – tuno, žuvies. Valgau daugiau daržovių. Atrodo, kad dabar geriau jaučiuosi po visų pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų