REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vandensvydžio rinktinė ketvirtadienį išvyko į atrankos turnyrą Nyderlanduose, kur susitiks su šeimininkais olandais ir Turkijos vandensvydininkais.

Lietuvos vandensvydžio rinktinė ketvirtadienį išvyko į atrankos turnyrą Nyderlanduose, kur susitiks su šeimininkais olandais ir Turkijos vandensvydininkais.

REKLAMA

Sėkmingai sužaidę Utrechte, mūsų šalies sportininkai įgytų teisę pirmą kartą dalyvauti Europos čempionato finaliniame ture.

Vienintelis šansas patekti į Europos pirmenybes

Kaip pažymėjo Lietuvos vandensvydžio rinktinės treneris Anatolijus Asajavičius, tai yra atranka į 2020-ųjų Europos vandensvydžio čempionato finalinį turą, kuris vyks Budapešte. Nyderlanduose spalio 11-13 d. rengiamame turnyre lietuviai turės vienintelį šansą iškovoti teisę dalyvauti 2020 m.  Europos čempionate.

„Turėjo būti turai, tačiau nuspręsta daryti turnyro formatą. Iš kiekvieno turnyro dvi komandos papuola tiesiai į Europos čempionatą. Kitos ekipos taip pat žaidžia atrankose – mes susitiksime su olandais ir turkais“, – aiškino strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Lietuva laimės bent vienas rungtynes, o realiausia nugalėti Turkijos rinktinę, automatiškai pateks į čempionatą. Olandai, anot A. Asajavičiaus, namuose yra stiprūs, su jais bus sunku kovoti, bet įveikti turkus tikrai įmanoma.

REKLAMA

„Manau, Turkijos vandensvydininkai olandams, kurie yra šio turnyro favoritai, taip pat turėtų pralošti, o mes su turkais spręsime, kas praeina toliau. Atrankose Lietuvos rinktinė keliskart yra žaidusi, tačiau finaliniame Europos čempionato ture dar niekad nedalyvavo. Tai būtų istorinis įvykis, tačiau nenoriu užbėgti įvykiams už akių – pirmiausia reikia sužaisti“, – apdairiai mintimis dalijosi treneris.

Kapitonas prisijungs Nyderlanduose

Lietuvos vandensvydžio rinktinės pagrindą sudaro EVK „Žaibo“, taip pat treniruojamo A. Asajavičiaus, žaidėjai, mat ši ekipa suburta iš stipriausių šalies vandensvydininkų. Nyderlanduose  prie rinktinės prisijungs profesionaliai Vokietijoje žaidžiantis, komados kapitonas, Janas Bakulo, o JAV studijuojantis ir žaidžiantis Marius Jakimčikas atrankoje nepasirodys.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu su Janu klausimas išspręstas ir jis galės mums padėti – kadangi vokiečiai irgi dalyvauja atrankoje, pas juos šiam reikalui yra pertrauka – Mariaus treneris neišleido atvykti ir atstovauti Lietuvai“, – pasakojo A. Asajavičius, pridūręs, kad tai du vandensvydininkai-profesionalai, ir M. Jakimčiko neatvykimas yra nemažas praradimas.

 

 

 

„Praėjusią savaitę vyko rinktinės treniruočių stovykla, kurioje dalyvavo ir J. Bakulo – prie komandos ketvirtadienį jis prisijungs jau Nyderlanduose“, – pasirengimą komentavo treneris.

Kadangi didžiąją dalį rinktinės dalį sudaro EVK „Žaibas“, kita vertus, Europos čempionatui praktiškai ruošiamasi jau kurį laiką. Tiek klubiniai turnyrai Lvove, tiek Prahoje ir kitur buvo orientuoti į pasiruošimą Senojo Žemyno pirmenybėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerai žino vieni kitų žaidimą

Nuo praėjusio ketvirtadienio iki sekmadienio Lietuvoje viešėjęs nacionalinės rinktinės kapitonas J. Bakulo tuščiai laiko tikrai neleido – per keturias dienas su komandos draugais turėjo šešias treniruotes.

„Manau, rinktinė tobulėja kas mėnesį. Dėl geresnio finansavimo vaikinai turi galimybę daugiau treniruotis klubuose visus metus, ne tik per treniruočių stovyklas, o tai labai svarbu. Dvi treniruotės per dieną padaro juos stipresnius fiziškai ir techniškai“, – sakė sportininkas, pridėjęs, kad komanda paliko gerą įspūdį. Lietuviai sužaidė prieš baltarusius, turėjo laiko ir galimybių paanalizuoti klaidas.

REKLAMA

Savo šaliai rinktinėje bene ilgiausiai, jo skaičiavimu – 14 metų – atstovaujantis J. Bakulo teigė pažįstantis visus vaikinus ir žinantis, kaip jie žaidžia, o komandos draugai žino, ko laukti iš kapitono. Sujungti Vokietijos ir Lietuvos vandensvydžio gijas padeda turnyrai, treniruočių stovyklos, kurių profesionalus vandensvydininkas stengiasi nepraleisti.

„Su kai kuriais jų kartu žaidžiau klube Vilniuje, su kai kuriais, galima sakyti, užaugau, todėl jie man ne tik komandos nariai, bet ir geri draugai. Be abejo, komanda jauna ir visada yra naujokų, bet jie jau turi taikytis prie vyresnių“, – svarstė J. Bakulo.

Anot jo, profesionalų indėlis labai svarbus kiekvienai sporto šakai – vandensvydyje daug lemia ištvermė, kurią ištreniruoti galima tik intensyviai dirbant.

REKLAMA

„Turbūt kiekvienas yra buvęs pasiplaukioti ir dažniausiai po 2-3 min. net ramiai plaukdamas pailsta. O vandensvydininkai turi žaisti apie valandą ir aikštelėje visą laiką judėti“, - palygino rinktinės kapitonas, pridūręs, kad kiekvienas savo šaliai atstovaujantis žaidėjas yra maksimaliai motyvuotas ir treniruotėse bei varžybose atiduoda visas jėgas.

Vandensvydis Lietuvoje juda teisinga linkme

Paprašytas įvertinti būsimus priešininkus, J. Bakulo prisiminė Lietuvos rinktinę su olandais kovojus prieš pusantrų metų – tuomet pajėgių vandensvydininkų įveikti nepavyko. „Šie varžovai rikiuojasi tarp 10-ties stipriausių Europoje. Turkija irgi stipri, bet mūsų tikslas – juos įveikti. Visgi čia yra sportas ir sporte gali visko nutikti“, – sėkmės faktoriaus neatmetė sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kapitono vertinimu, mūsų šalies rinktinė yra pažengusi pirmyn ir Nyderlanduose turi visas galimybes užimti pirmąją vietą. Jeigu grupėje liks antri, irgi neblogai, nes į čempionatą, kaip jau minėjo A. Asajavičius, važiuos dvi komandos.

Vandensvydis Lietuvoje, pastebėjo J. Bakulo, į priekį juda devynmyliais žingsniais. Dėl išaugusio rėmimo vaikinai klubuose gali treniruotis dukart per dieną, ir nors daugelis profesionaliai dirba tik pusantrų metų, rezultatai jau matosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų