REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Iki Socca Pasaulio futbolo čempionato liko lygiai viena savaitė, o Lietuvos mažojo futbolo rinktinė intensyviai ruošiasi savo debiutui Pasaulio pirmenybėse.

 Iki Socca Pasaulio futbolo čempionato liko lygiai viena savaitė, o Lietuvos mažojo futbolo rinktinė intensyviai ruošiasi savo debiutui Pasaulio pirmenybėse.

REKLAMA

Kretos salos Retimno mieste spalio 12-20 dienomis vyksiančiame Pasaulio čempionate Lietuva žais C grupėje kartu su Lenkija, Velsu, Belgija ir Maroku.

Lietuvai tai bus debiutas Pasaulio čempionate, kurį tarptautinė Socca federacija rengia antrus metus iš eilės, o šiais metais dėl stipriausios mažojo futbolo rinktinės vardo kovos net 40 valstybių.

Nors Lietuvos mažojo futbolo rinktinei tai bus debiutas, tačiau patirties tarptautinėje arenoje ji turi. Lietuvos rinktinė žaidė keturiuose Europos čempionatuose, kuriuos rengė Europos mažojo futbolo federacija, bei keturis kartus dalyvavo Baltijos mažojo futbolo taurės turnyruose.

Kol šių metų Lietuvos mažojo futbolo rinktinė dar pluša treniruotėse, siūlome Jums prisiminti kaip Lietuvai sekėsi iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Europos čempionatai

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė Europos čempionatuose debiutavo dar 2013 metais, tačiau debiutas buvo gan prisvilęs.

Nors pirmajame savo mače Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 su Italija, tačiau po to 0:2 pralaimėjo Čekijai ir net 0:6 nusileido Turkijai. Likusi su vienu tašku Lietuva nepateko į atkrintamąsias ir baigė savo pasirodymą grupių etape.

REKLAMA

Reikia paminėti tik vieną įdomų faktą. 2013 metų Europos čempionatas vyko Retimno mieste, o būtent šiame mieste jau po savaitės Lietuva debiutuos ir Pasaulio čempionate

2014 metais Lietuvos mažojo futbolo rinktinė jau vyko į Juodkalnijos Igalo miestą, kur vyko Europos mažojo futbolo čempionatas.

Čia Lietuvai taškų iškovoti išvis nepavyko ir buvo pralaimėti visi trys mačai. Lietuva 0:5 nepasipriešino Graikijai, Rumunija lietuvius sutriuškino 8:0, o Slovėnija pasiekė pergalę 5:2.

2015 metais Lietuvai Europos čempionate pagaliau pavyko iškovoti pirmąją pergalę. Kroatijoje vykusiose pirmenybėse Lietuva laimėjo trečiąsias grupės rungtynes. Pirmąjį mačą šeimininkei Kroatijai lietuviai pralaimėjo 1:7, antrose rungtynėse Izraeliui nusileido 1:3, tačiau paskutines rungtynes laimėjo 7:1 prieš Liuksemburgą. Visgi su trimis taškais Lietuva liko trečioje grupės vietoje ir vėl neįveikė grupių etapo.

REKLAMA
REKLAMA

Turbūt sėkmingiausiu pasirodymu Europos čempionate galime laikyti 2016 metus. Vengrijoje vykusiame Europos čempionate Lietuva ne tik intensyviai priešinosi galingiems varžovams, bet ir iškovojo istorinę pergalę.

Pirmajame savo mače Lietuvos mažojo futbolo rinktinė 1:3 nusileido Ispanijai, kitose rungtynėse po atkaklios kovos 1:2 pralaimėjo galingai Rumunijos rinktinei, o trečiajame savo mače sugebėjo 3:2 patiesti Prancūzijos futbolininkus ir iškovoti istorinę pergalę. Visgi vienos pergalės taip pat nepakako žengti į kitą etapą ir grupių barjeras Europos čempionatuose Lietuvai taip ir liko neįveiktas.

2016 metai ir buvo paskutiniai, kuomet Lietuva žaidė Europos čempionate. Dėl tam tikrų priežasčių Lietuva praleido 2017 metų Europos čempionatą, o 2018 metais jau perėjo iš Europos mažojo futbolo federacijos į Socca federaciją, kurios organizuojamame Pasaulio čempionate Lietuva debiutuos po savaitės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltijos mažojo futbolo taurė

Kuomet Lietuva pradėjo dalyvauti Europos mažojo futbolo čempionatuose, neilgai trukus gimė idėja rengti ir Baltijos mažojo futbolo čempionatus, kuris pasitarnautų kaip pasiruošimo platforma Europos čempionatui.

Pirmasis toks čempionatas buvo suorganizuotas 2015 metais Vilniuje. Jame Lietuva liko be pergalių – 1:2 pralaimėjo Latvijai ir 3:3 sužaidė su Estija, kuri po to įveikė latvius ir iškovojo pirmąją Baltijos mažojo futbolo taurę.

2016 metais čempionatas jau buvo organizuojamas Taline, kur Lietuvos mažojo futbolo rinktinei išvis nepavyko iškovoti taškų. Lietuva 3:5 pralaimėjo latviams ir 0:1 nusileido Estijai, kurie ir vėl sugebėjo iškovoti Baltijos taurę.

REKLAMA

2017 metais Baltijos mažojo futbolo taurės turnyras jau vyko Latvijos sostinėje Rygoje, tačiau čia buvo sulaukta ir naujų svečių. Be trijų Baltijos valstybių dėl Baltijos taurės kovojo ir Vokietijos rinktinė, kuri ir tapo turnyro čempione.

Lietuvai jai pralaimėjo 1:3, tuo metu Latvijai nusileido 0:2, bet Estijos rinktinę lietuviai sutriuškino 6:1.

Triumfo akimirka Lietuvai išaušo 2018 metais, kuomet Baltijos mažojo futbolo taurės turnyras buvo organizuojamas Alytuje. Šiame mieste Lietuvai triumfuoti užteko vos vieno įvarčio.

Pauliaus Sakalio tikslus smūgis prieš Estiją padovanojo Lietuvai pergalę 1:0, o nulinės lygiosios su Latvija lėmė tai, kad Lietuva su 4 taškais užėmė pirmą vietą bei pirmą kartą istorijoje iškovojo Baltijos taurę.

REKLAMA

Būtent šios rinktinės pagrindu ir buvo sudaryta 2019 metų Lietuvos mažojo futbolo rinktinę, kuriai naujų spalvų įnešti ketina naujasis rinktinės treneris – brazilas Mandinho. Jo treniruojama Lietuvos rinktinė jau nekantriai laukia savo debiuto Socca Pasaulio čempionate!

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis Socca Pasaulio čempionatui:

Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1)

Gynėjai: Dmitrij Krupovič (Nr. 2), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5), Ernestas Komarovas (Nr. 9).

Saugai: Dominikas Stankevič (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10), Valentin Baranovskij (kapitonas) (Nr. 11).

Puolėjai: Valdemar Šaveiko (Nr. 4), Aivydas Ruškys (Nr. 8).

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis Socca Pasaulio čempionate:

Spalio 12d., 20:00 val. prieš Belgiją;

Spalio 14d., 23:00 val. prieš Maroką;

Spalio 16d., 18:00val. prieš Velsą;

Spalio 17d., 15:00val. prieš Lenkiją;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų