REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pajėgiausiose krepšinio lygose, tarp kurių ir Lietuvos čempionate, įsibegėjant naujiems 2019-2020 m. sezonams po truputį ryškėja ir svarbiausios kiekvienos komandos figūros. Dažnai komandų lyderiais tampa legionieriai krepšininkai, o tokiais svetimose šalyse kasmet tampa ir bent keli lietuviai.

Pajėgiausiose krepšinio lygose, tarp kurių ir Lietuvos čempionate, įsibegėjant naujiems 2019-2020 m. sezonams po truputį ryškėja ir svarbiausios kiekvienos komandos figūros. Dažnai komandų lyderiais tampa legionieriai krepšininkai, o tokiais svetimose šalyse kasmet tampa ir bent keli lietuviai.

REKLAMA

Portalas tv3.lt trumpai apžvelgia ir įvertina dešimt pačių įdomiausių ir tuo pačiu geriausių Lietuvos krepšininkų, šį sezoną rungtyniausiančių užsienyje.

10. Edgaras Želionis

Ūgis. 206 cm.

Svoris. 98 kg.

Lyga ir klubas. Egiptas, „Al Ittihad“.

Lietuvių centras, prieš porą metų rungtyniavęs Klaipėdoje, pastaruosius metus nusprendė savo karjerą sieti ir su kiek egzotiškesnių šalių lankymu bei apsigyvenimu jose. Pernai Turkijoje žaidęs E. Želionis šiemet apsivilks Egipto grandų marškinėlius. „Al Ittihad“ vienareikšmiškai žinomiausias ir galingiausias Egipto krepšinio klubas, savo sąskaitoje turintis 14 vietinės lygos čempionų trofėjų. 

9. Eigirdas Žukauskas.

Ūgis. 206 cm.

Svoris. 104 kg.

Lyga ir klubas. Vieningoji lyga, Rusija, Permės „Parma“

Antrą sezoną Permėje pasitinkantis E. Žukauskas gali tikėtis daugiau laiko aikštelėje, nes prie rusų klubo vairo stojo Kazys Maksvytis. Sunkusis kraštas iš Lietuvos nebus pagrindiniu talentu kuriant atakas, tačiau gynyboje E. Žukausko paslaugų treneriui tikrai prireiks. 

REKLAMA
REKLAMA

8. Ovidijus Varanauskas.

Ūgis. 187 cm.

Svoris. 75 kg.

Lyga ir klubas. Prancūzija, Limožo CSP.

Ketvirtą klubą per tris sezonus keičiantis įžaidėjas dar kartą grįžta į Prancūziją. Tiesa, šįkart jis rungtyniaus aukščiausioje šalies lygoje ir dar varžysis Europos taurėje. Praėjusiais metais Prienuose ir Lenkijoje žaidęs staigusis krepšininkas turėtų tapti antru-trečiu komandos įžaidėju.

REKLAMA

7. Arnoldas Kulboka

Ūgis. 208 cm.

Svoris. 100 kg.

Lyga ir klubas. Ispanija, „Bilbao basket“ 

Jaunasis Lietuvos krepšinio talentas, kuriam dar tik 21-eri, po ketverių metų Vokietijoje keliasi į Ispanijos čempionatą ir vidutiniokų iš Bilbao klubą. Čia jis taps vienu kertinių žaidėjų, o tai parodė ir sezono pradžia, kur per kelias rungtynes A. Kulboka atsidūrė tarp rezultatyviausių komandos žaidėjų. 

6. Renaldas Seibutis

Ūgis. 196 cm.

Svoris. 82 kg.

Lyga ir klubas. Ispanija, „Zaragoza“

34-erių krepšininkas startuoja antrame iš eilės sezone Ispanijos pirmenybėse,. Galbūt R. Seibučio staigumas ir mažėja, bet akivaizdu, kad nuolat auga jo patirtis. Saragosos klubas praėjusiame sezone nustebino ne kartą ir panašu, kad staigmenių bus ir šiemet. Pats R. Seibutis klube užima reikšmingą funkciją ir neretai lietuviui kamuolys patikimas tuomet, kai komandai taškų reikia labiausiai.

REKLAMA
REKLAMA

5. Jonas Mačiulis.

Ūgis. 198 cm.

Svoris. 107 kg.

Lyga ir klubas. Graikija, Atėnų AEK.

Rankos lūžį praėjusiame sezone patyręs 34-erių lietuvis spėjo ne tik pilnai pasveikti, bet ir garbingai atstovauti Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate. Dabar, antrojo sezono Atėnuose metu, J. Mačiulį komandos draugai išrinko kapitonu, todėl tai nebus tik tvirta figūra aikštėje, bet ir už jos ribų.

4. Mindaugas Kuzminskas

Ūgis. 205 cm

Svoris. 98 kg.

Lyga ir klubas. Eurolyga, Pirėjo „Olympiacos“.

Praėjusiame sezone Milane rungtyniavęs M. Kuzminskas ryškių asmenybių perpildytoje komandoje taip ir nespėjo atsiskleisti geriausiomis savo spalvomis, todėl dar sezono metu praktiškai nebuvo abejonių, kad kitąmet lietuvis patrauks į kitą pusę. Iš bent kelių Europos grandų pasiūlymus gavęs krepšininkas pasirinko Graikiją, bet ne jos čempionatą. Pirėjo klubas nusprendė dalyvauti tik Eurolygoje. Lengvasis kraštas Pirėjuje atliks svarbų ir, veikiausiai, didesnį vaidmenį nei Milane, o tai parodo ir jau įvykusios kelios dvikovos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Donatas Motiejūnas

Ūgis. 213 cm.

Svoris. 101 kg.

Lyga ir klubas. Kinija, Šanchajaus „Sharks“.

D. Motiejūnas praėjusiais metais spėjo pabaigti sezoną Kinijoje, tuomet dar apsivilkti San Antonijaus „Spurs“ marškinėlius ir vėl likti be klubo. Kinijoje lietuvis jaučiasi kaip žuvis vandenyje. Jis Šandogo „Golden Stars“ komandoje buvo bene pati ryškiausia figūra, o kaip sakė pats, jis jaučia, kad žaidimo kreivė nuolat kyla tik aukštyn. Vasarą D. Motiejūnu domėjosi keli Eurolygos ir NBA klubai, bet aukštaūgis dar kartą pasirinko Kiniją. Bus įdomu stebėti, kaip lietuvių centrui sekasi antrieji metai krepšinio žemėlapyje dar ryškaus pėdsako nepalikusioje šalyje.

REKLAMA

2. Adas Juškevičius

Ūgis. 194 cm.

Svoris. 90 kg.

Lyga ir klubas. Vieningoji lyga, Rusija, Permės „Parma“

Prancūzijoje praėjusiais metais rungtyniavęs A. Juškevičius pirmą kartą karjeroje persikėlė į Rusiją, o ten jo laukia rimtos užduotys. K. Maksvyčio vadovaujamai „Parma“ komandai A. Juškevičius akivaizdžiai bus svarbiausias atakų dirigentas, o kovos ir vadovavimas puolimui 20-30 minučių prieš tokius grandus, kaip Maskvos CSKA ar Kazanės UNIKS, lietuviui taps kasdienybe.

1. Mantas Kalnietis

Ūgis. 196 cm.

Svoris. 90 kg.

Lyga ir klubas. Europos taurė, Rusija, Krasnodaro „Lokomotiv“

2012-2015 metais Krasnodare rungtyniavęs M. Kalnietis grįžo į visiškai atsinaujinusią ir nebeatpažįstamą komandą. Šiuo metu „Lokomotiv“ gretose neliko nė vieno krepšininko, su kuriuo Mantas čia žaidė anksčiau, tačiau klubo tikslai toli gražu nesumažėjo. Vienas tikslų – triumfas Europos taurėje. M. Kalnietis Krasnodaro komandos puolimui diriguos apie 20-30 minučių, o vienu svarbiausių tikslų taps Johnny O'Bryanto ir Alano Williamso ieškojimas varžovų aikštelės pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų