REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos „Neptūno“ naujokas Matas Jogėla greitai ir efektingai prisistatė uostamiesčio ekipos sirgaliams. Ketvirtadienį prie klubo prisijungęs puolėjas, po dviejų dienų jau tikrino „Švyturio“ arenos lankų stiprumą.

Klaipėdos „Neptūno“ naujokas Matas Jogėla greitai ir efektingai prisistatė uostamiesčio ekipos sirgaliams. Ketvirtadienį prie klubo prisijungęs puolėjas, po dviejų dienų jau tikrino „Švyturio“ arenos lankų stiprumą.

REKLAMA

Klaipėdiečiai sezono atidarymo mače pranoko Utenos „Juventus“, o vos kojas komandoje spėjęs apšilti M. Jogėla dukart galingai sugrūdo kamuolį iš viršaus, taip įsitvirtindamas pirmoje „Betsafe–LKL“ savaitės epizodų vietoje.

„Atrodėme labai gerai, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ pirmąsias „Neptūno“ rungtynes įvertino M. Jogėla. – Man pačiam dar sunku įsipaišyti į naują komandą, dar kai kur grybauju. Vis dėlto viskas ateis su laiku. Įsivažiuosiu ir viskas bus gerai.“

Klaipėdoje M. Jogėla atsidūrė beveik sezono išvakarėse. Sutartį su Kauno „Žalgiriu“ turėjęs puolėjas nepanoro keltis į Prienų ekipą. Proga žaibiškai pasinaudojęs „Neptūnas“ su perspektyviu krepšininku sukirto rankomis dėl dvejų metų sutarties.

REKLAMA
REKLAMA

„Su Žalgiriu“ išsiskyrėme draugiškai ir be jokių pykčių. Aš tiesiog norėjau kilti į aukštesnį lygį, žaisti Čempionų lygoje. Treneris Tomas Rinkevičius labai norėjo, kad atvykčiau. Aš irgi norėjau į Klaipėdą, nes „Neptūnas“ yra puiki organizacija. Taip ir gavosi“, – situaciją atskleidė krepšininkas.

REKLAMA

Iš Tauragės kilęs 201 cm ūgio atletiškas žaidėjas užaugo krepšininkų šeimoje. Jo tėtis Ridas buvo krepšininkas, o vėliau treniravo gimtojo miesto komandą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Tuo metu brolis Tauras – profesionalus krepšininkas antrą sezoną iš eilės rungtyniaujantis Lenkijoje, 2009-aisiais Lietuvos jaunučių rinktinę (U16) atvedęs iki Europos čempionato sidabro apdovanojimų.

„Nuo mažų dienų su tėčiu ir broliu tekdavo eiti į krepšinio treniruotes, stebėti jas. Krepšinis man įaugęs į kraują“, – prisiminimais dalijosi M. Jogėla.

REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio treniruotes M. Jogėla gimtojoje Tauragėje ėmė lankyti būdamas 7 metų amžiaus. Savo talentu bei geru žaidimu moksleivių lygoje išsiskyręs žaidėjas būdamas 15 metų persikėlė į sostinę, į Šarūno Marčiulionio krepšinio mokyklą.

Po trejų metų Vilniuje – kvietimas į „Žalgirio“ dublerius, kuriuose praleido dvejus metus. Tuomet stažuotė Alytaus „Dzūkijoje“, po kurio likimas M. Jogėlą atvedė į Klaipėdą.

„Klaipėdoje man viskas labai patinka. Puikus miestas, skanus maistas“, – šypsodamasis pirmaisiais įspūdžiais dalinosi atletas.

M. Jogėlos adaptaciją uostamiestyje lengvina ir sutiktas būrys bičiulių „Neptūno“ ekipoje. Čia jis rado dar keturis 1998-ųjų metų laidos žaidėjus, su kuriais teko petys į petį kautis įvairiose Lietuvos jaunimo rinktinėse. Tai – Gytis Masiulis, Tadas Sedekerskis, Džiugas Slavinskas bei Tadas Pažėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Smagu atvažiuoti į komandą, kurioje yra pažįstamų žmonių. Su šiais žaidėjais kartu praleidome daugybę vasarų bei vis dar palaikome ryšį, bendraujame. Komandoje yra tikrai gera atmosfera, adaptuotis tokioje kompanijoje yra lengviau“, – teigė prieš mažiau nei savaitę prie „Neptūno“ prisijungęs M. Jogėla.

Išskirtines atletines savybes turintis puolėjas yra laikomas vienu iš perspektyviausių Lietuvos krepšininku. Tauragiškis šią vasarą buvo padavęs paraišką NBA naujoke biržoje, tačiau savo pavardės tarp 60 laimingųjų neišgirdo.

„NBA išlieka mano svajone ir tikslu, – sakė M. Jogėla, tarp NBA skautų lyginamas su ispanu Rudy Fernandezu. – Susidomėjimo tarp NBA komandų buvo, tačiau manęs nepašaukė. Nepašaukė, tai nepašaukė. Nenuleidžiu rankų ir bandysiu toliau kabintis. Tikiuosi, kad kažkada pavyks praverti NBA duris.“

REKLAMA

Dėl savo svajonės lietuvis įnirtingai liejo prakaitą šią vasarą – tiek stiprindamas kūno sporto salėje, tiek gerindamas individualius įgūdžius krepšinio aikštelėje.

„Gerinau metimą, driblingą, metimą po driblingo, žaidimą nugara į krepšį, – vasaros darbus vardino krepšininkas. – Svarbiausia buvo pastiprėti fiziškai. Manau, kad tai pavyko – nuo praėjusio sezono pradžios priaugau 5 kilogramus. Esu jaunas žaidėjas, dar daug ko trūksta. Tikiu, kad viskas susitvarkys, nes tikrai daug dirbu.”

Tobulėti žaidėjas stengiasi ir stebėdamas oranžinio kamuolio meistrus. „Mėgstu Bogdano Bogdanovičiaus žaidimą. Stebiu kaip jis juda be kamuolio ar su kamuoliu. Mėgstu pažiūrėti ir kaip žaidžia Kevinas Durantas“, – sakė M. Jogėla.

REKLAMA

„Neptūno“ naujoko rytoj laukia antrasis egzaminas vilkinti mėlynai-baltus marškinėlius. Puolėjas žais prieš komandą, kurioje rungtyniavo dar pernai – Alytaus „Dzūkija“.

Tiesa, debiutinis sezonas „Betsafe–LKL“ galėjo krepšininkui susiklostyti ir sėkmingiau. Dėl čiurnos traumos bei pėdoje atsiradusio guzo operacijos M. Jogėla praleido tris mėnesius. 27-eriose rungtynėse „Dzūkijoje“ sužaidęs krepšininkas rinko po 7,3 taško bei 3,6 atkovoto kamuolio.

„Jei ne traumos, tai sezonas būtų dar geresnis. Pernai žaidėme septynis pratęsimus, o pralaimėjimus patyrėme šešiuose. Dėl to yra šiek tiek apmaudu. Svarbiausia, kad dabar viskas yra gerai, jaučiuosi pasiruošęs žaisti. Džiaugiuosi galėdamas rungtyniauti pilna jėga“, – teigė krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvikova „Švyturio“ arenoje trečiadienį startuos 19.30 val. Būsimoji „Neptūno“ varžovė išsaugojo aštuonis praėjusiame sezone žaidusius krepšininkus, o vairininku paskyrė buvusį trenerio Andrejaus Urlepo asistentą Valdemarą Chomičių.

„Alytaus komanda išlaikė branduolį ir vėl bus konkurencinga. Turėsime gerai gintis, gerai bėgti į greitą puolimą bei neleisti varžovams pelnyti lengvų taškų. Tuomet viskas bus gerai“, – raktą į pergalę atskleidė „Neptūno“ naujokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų