REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ pradės Eurolygos sezoną, kuriame varžysis 18 klubų, o vis didesnes ambicijas rodys vasarą išlaidavę turtingieji. Vis žiauresnėje stipriausių Europos komandų mėsmalėje Lietuvos čempionai turės išskirtinį bruožą. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai bus jauniausia lygos komanda ir šiuo titulu dalinsis su Berlyno ALBA, kurios marškinėlius vilkės Rokas Giedraitis.

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ pradės Eurolygos sezoną, kuriame varžysis 18 klubų, o vis didesnes ambicijas rodys vasarą išlaidavę turtingieji. Vis žiauresnėje stipriausių Europos komandų mėsmalėje Lietuvos čempionai turės išskirtinį bruožą. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai bus jauniausia lygos komanda ir šiuo titulu dalinsis su Berlyno ALBA, kurios marškinėlius vilkės Rokas Giedraitis.

REKLAMA

Abiejų klubų amžiaus vidurkis – 24,9. Jokios kitos Eurolygos narės amžiaus vidurkis nėra mažesnis 26-erių metų.

„Žalgiris“ savo sudėtyje turės net dešimt žaidėjų, kurie sezoną pradės būdami 25-erių arba jaunesni. 

Jauniausias jų – lapkritį 19-ąjį gimtadienį švęsiantis Rokas Jokubaitis, Eurolygoje spėjęs debiutuoti dar praėjusiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu jam, Erikui Venskui (19 metų), Karoliui Lukošiūnui (22), Laurynui Biručiui (22) itin didelio vaidmens numatyti nereikėtų – galbūt jie net retai bus registruojami Eurolygos kovoms, ypač pastarieji trys, tai kiti „Žalgirio“ „jaunėliai“ į žaidimą tikrai įneš nemažą svorį.

REKLAMA

Marius Grigonis jau praėjusį sezoną įrodė savo svarbą, o dabar ji turėtų tik augti, kaip ir grįžtančio Luko Lekavičiaus. Svarbūs vaidmenys numatomi ir užsieniečiams Jockui Landale’ui, Nigeliui Hayesui ir Zachui LeDay. Savo vietą rotacijoje turėtų rasti Antaną Kavaliauską pakeitęs Martinas Gebenas.

Vyriausias „Žalgirio“ narys – 35-erių Paulius Jankūnas, o Artūrui Milakniui jau 33-eji. Tai yra vieninteliai kauniečių nariai, įkopę į ketvirtą dešimtį. Trečias vyriausias komandos žaidėjas yra.. Edgaras Ulanovas, kuriam vos 27-eri.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausia turnyro ekipa taps Milano „Olimpia“, kurios amžiaus vidurkis sieks  kiek daugiau nei 30 metų. Tuo tarpu tarp žaidėjų lygių neturės Madrido „Real“ legenda Felipe Reyesas, kuris kitų metų kovą sulauks 40-ies. Karališkajame klube jis rungtyniauja nuo 2004-ųjų. Balandį tokią pačią sukaktį minės ir Luisas Scola.

Daugiausiai žaidėjų, kuriems jau virš trisdešimties, sudėtyje turės vasarą laisvųjų agentų rinką drebinusi „Barcelona“ – net 7. Tiesa, prancūzas Thomas Heurtelis mažiausiai iki vasario gydysis traumą ir nerungtyniaus.

1. Milano „Olimpia“ – 30,3 m.

26-erių Artūras Gudaitis bus vienas iš keturių jauniausių „Olimpia“ žaidėjų. Vyriausiu ekipos nariu prieš pat sezoną tapo Luisas Scola, žibėjęs pasaulio čempionate. Balandį argentinietis minės 40-ąją gimtadienį, bet jau pirmose Eurolygos rungtynėse buvo rezultatyviausias su 17 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Sankt Peterburgo „Zenit“ – 30 m.

Jauniausias „Zenit“ žaidėjas bus lenkas Mateušas Ponitka, kuriam 25-eri. Komandą sudarys keletas Rusijos veteranų, o lyderiais neabejotinai bus užsieniečiai. Skambiausias vasaros pirkinys – „Real“ žaidęs Gustavo Ayonas bus ir vyriausias debiutantų narys. Meksikietis sezoną pradės būdamas 34-erių.

3. Maskvos srities „Chimki“ – 29,7 m.

Rimas Kurtinaitis vasarą kaip reikiant „pasitaškė“ žaidėjų turguje ir prisipirko daugybę patyrusių krepšininkų, kurie turės nors kiek nuimti Aleksejaus Švedo naštą puolime. Vyriausias „Chimki“ žaidėjas – 36-erių klubo kapitonas Sergejus Monia, kuris vienose ar kitose rungtynėse dar gali įnešti naudos, tačiau geriausios dienos jau praeityje.

REKLAMA

4-5. „Barcelona“ – 28,6 m.

Iš esmės visi svarbiausi katalonų žaidėjai yra pasiekę produktyviausią krepšininkų amžių – sulaukę 28-32 metų. Vyriausi jų – Ante Tomičius ir Pau Ribas, kuriems yra 32-eji.

4-5. Madrido „Real“ – 28,6 m.

„Real“ vidurkį itin augina trys veteranai, kurių veidas jau tapo neatsiejamu nuo karališkojo klubo – Felipe Reysas (39), Jaycee Carrollas (36) ir Rudy Fernandezas (34). Pastarieji du vis dar yra labai svarbūs žaidėjai, galintys nulemti ir rungtynių baigtį.

„Real“ sudėtyje turės ir jauniausią lygos žaidėją, 17-metį Usmaną Garubą. Fantastiškomis fizinėmis savybėmis išsiskiriantis centras yra vertinamas kaip vienas perspektyviausių Europos krepšininkų.

REKLAMA

6. Belgrado „Crvena Zvezda“ – 28,3 m.

Į Eurolygą grįžtanti „Crvena Zvezda“ turės keletą veteranų, kurie tikrai užims svarbią vietą aikštėje. Graikas Stratos Perperoglou (35 m.) bus vyriausias serbų žaidėjas, nuo jo ženkliai neatsilieka Mouhammadas Faye (34 m.), gerus rezultatus aukščiausiame lygyje pradėjęs demonstruoti tik pastaraisiais metais.

7-9. Maskvos CSKA – 28 m.

Stipriai vasarą atsinaujinusi lygos čempionė neteko keleto lyderio, bet išsaugojo klubo veteraną ir vyriausią žaidėją Kyle’ą Hinesą (33 m.).

7-9. Miuncheno „Bayern“ – 28 m.

Vyriausias „Bayern“ žaidėjas bus Alexas Kingas, niekada nespindėjęs net Europos taurėje, tad Eurolygoje didelio vaidmens taip pat negaus. Bus labai įdomu stebėti du atvykėlius iš NBA – Gregą Monroe ir Joshą Huestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7-9. Atėnų „Panathinaikos“ – 28 m.

Vieni įdomiausių „Pao“ pirkinių šią vasarą bus ir tie, iš kurių tikimasi nemažo indėlio. Iš NBA ilgai žaidusio Wesley Johnsono (32 m.) ir Kinijoje siautėjusio Jimmerio Fredette’o (30 m.) laukiama tritaškių lietaus, o Tyrese’as Rice’as (32 m.) sieks įrodyti, kad vis dar gali žaisti šiame lygyje.

Už visus juos vyresnis bus tik Ianas Vougioukas (34 m.), jau praėjusį sezoną nebuvęs pirmuose žaidėjų sąrašuose.

10. Stambulo „Anadolu Efes“ – 27,9 m.

Vyriausi vicečempionų žaidėjai – Krunoslavas Simonas (34) ir Bryantas Dunstonas (33) vis dar bus svarbūs rotacijos, o galbūt ir starto penketo žaidėjai.

REKLAMA

11. Valensijos „Valencia Basket“ – 27,7 m.

Fernando San Emeterio jau 35-eri, bet jis turėtų toliau būti vienu iš svarbiausių Valensijos komandos narių. Eurolygoje jis paskutinį kartą žaidė prieš penkerius metus ir tada rinko po 10 taškų per rungtynes. Panašią statistiką jis fiksavo ir praėjusį sezoną Europos taurėje.

12. Stambulo „Fenerbahče“ – 26,5 m.

„Fenerbahče“ amžiaus vidurkį kiek mažina keli vietiniai jaunuoliai, kurie negaus progos pasireikšti, o kelia  mažylis Ali Muhammedas arba Bobby Dixonas, kuriam jau 36-eri. Vis tik veteranas vis dar duoda nemenką paspirtį Željko Obradovičiaus kariaunai – praėjusį sezoną rinko po 9,3 taško.

REKLAMA

13. Tel Avivo „Maccabi“ – 26,3 m.

Vyriausias ne pačius šlovingiausius laikus išgyvenančios „Maccabi“ žaidėjas bus iš CSKA atvykstantis Othelo Hunteris, vis dar galintis būti naudingas abejose aikštės pusėse.

14-16. Vitorijos „Baskonia“ – 26,1 m.

Vyriausiu baskų žaidėju taps praėjusį sezoną Eurolygoje užsirekomendavęs centras Michaelas Ericas (31), rinkęs po 11,1 taško ir atkovodavęs po 5 kamuolius.

14-16. Pirėjo „Olympiakos“ – 26,1 m.

„Olympiakos“ veidu toliau išliks Vassilis Spanoulis. Graikijos krepšinio legendai jau 37-eri, bet lemiamais momentais greičiausiai visi ir vėl dairysis į paskutinių minučių specialistą.

14-16. Vilerbano ASVEL – 26,1 m.

Vyriausiam Tony Parkerio valdomos komandos žaidėjui Davidui Lighty bus 31-eri, bet rimčiausią įtaką žaidimui greičiausiai darys metais jaunesnis Edwinas Jacksonas. Bus įdomu stebėti ir vieno jauniausių lygos žaidėjų – 18-mečio Theo Maledono progresą, kuriam žadamas nemažas žaidimo laikas ir šviesi ateitis. Praėjusį sezoną Europos taurėje įžaidėjas rinko po 7,1 taško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

17-18. Berlyno ALBA – 24,9 m.

ALBA turi vienintelį trisdešimtmečio sulaukusį žaidėją – Luke’ą Sikmą, Berlyne pradėsiantį trečią sezoną.

17-18. Kauno „Žalgiris“ – 24,9 m.

Kauniečių amžiaus vidurkis iš esmės „teisingiausiai“ atspindintis realią situaciją – galima spėti, kad „Žalgirio“ starto penketą Eurolygoje sudarys Alexas Perezas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas ir du iš trijų aukštaūgiai – Zachas LeDay, Nigelis Hayesas arba Jockas Landale’as. Visi numatomi klubo lyderiai yra dar toli nuo karjeros „zenito“ amžiaus ir dar tik įpusėję trečią dešimtį. Toliau svarbiais rotacijos žaidėjais liks veteranai P. Jankūnas ir A. Milaknis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų