REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanija sekmadienį sieks dar vieno titulo spalvingoje rinktinės istorijoje, tuo tarpu Australija gyvens kitokiomis nuotaikomis ir turės per artimiausias dienas susikaupti kovai bei pamiršti svajones apie auksą.

Ispanija sekmadienį sieks dar vieno titulo spalvingoje rinktinės istorijoje, tuo tarpu Australija gyvens kitokiomis nuotaikomis ir turės per artimiausias dienas susikaupti kovai bei pamiršti svajones apie auksą.

REKLAMA

Pirmame pasaulio čempionato pusfinalyje užfiksuota neįtikėtina drama – po dviejų pratęsimų Ispanija 95:88 (22:20, 10:16, 19:18, 20:16, 9:9, 15:8) įveikė Australijos krepšininkus. Iki šių rungtynių abi rinktinės žygiavo be pralaimėjimų ir Kinijoje buvo pasiekusios po šešias pergales.

„Puikus jausmas būti finale. Noriu pasveikinti visus savo žaidėjus ir australus, tai buvo nuostabios rungtynės. Per paskutines minutes labai pagerinome sprendimų priėmimus, išlaikėme šaltą protą“, – po mačo sakė ispanų treneris Sergio Scariolo.

Nors prieš čempionatą apie ispanus, kaip galimus čempionato favoritus, nekalbėjo niekas, jie ir vėl atsidūrė tarp geriausių. S. Scariolo teigimu tą lemia iš kartos į kartą perduodamos vertybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Pergalės maitina galimybę laimėti. Kuo daugiau laimi, tuo geriau žinai, kaip tą padaryti“, – sakė jis.

33 taškus pelnęs Marcas Gasolis sekmadienį turės unikalią galimybę – pridėti pasaulio čempiono titulą prie šiais metais jau laimėto NBA titulo.

REKLAMA

„Dabar nematau daug šviesos ir tiesiog koncentruojiesi ties artimiausiu varžovu. Esu labai laimingas. Žinojau, kad žaidimas rinktinėje nebus lengvas fiziškai po ilgo sezono, bet buvo verta. Ne vien dėl finalo, bet dėl atsakomybės perduoti tą patirtį ir visą palikimą. Tai yra įsipareigojimas. Atvykimas į rinktinę dešimčiai savaičių galbūt nėra praktiška, nes negali dirbti ties dalykais, kuriuos reikėtų gerinti. Bet tai yra visiškai verta, dievinu buvimą čia“, – pabrėžė M. Gasolis.

„Tai buvo fantastiškos rungtynės. Garbė buvo dalyvauti. Negalime skųstis dėl įdėtų pastangų. Sunku pralaimėti, bet ispanai puiki komanda. Viską lėmė keli epizodai. Reikia pamiršti šias rungtynes ir vėl žaisti su tokiu pat intensyvumu.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie žaidėjai galbūt žaidė per ilgai ir buvo pavargę, turėjome šansą laimėti rungtynes“, – po mačo sakė A. Lemanis.

Pavyzdžiui, Patty Millsas žaidė 45, Joe Inglesas 44, Matthew Dellavedova beveik 40 minučių.

31 minutę aikštėje praleido ir dvigubą dublį surinkęs Nickas Kay, kurio sąskaitoje 16 taškų su 11 atkovotų kamuolių

„Turnyras nesibaigė, turime šansą laimėti pirmąjį savo medalį. Mūsų vaikinai daug iškentė, todėl į kitas rungtynes išeisime kautis“, – sunkiai žodžius rinko netikėtu australų lyderiu tapęs N. Kay.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų