REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praūžė istorinis vakaras Lietuvos futbolui. Ant dirbtinės vejos Vilniuje išbėgo geriausias pasaulyje iki šiol šiame stadione lankęsis futbolininkas Cristiano Ronaldo. Perpirkę bilietus už šimtus eurų tikrai nepasigailėjo pamatę futbolo spektaklį gyvai, o šimtai netilpusių į stadioną sukėlė sąmyšį jo prieigose. Be to, niekada įprastai interviu nedalinantis Ronaldo, sumušęs istorinį rekordą, po rungtynių mūsų žurnalistams prabilo portugališkai.

Praūžė istorinis vakaras Lietuvos futbolui. Ant dirbtinės vejos Vilniuje išbėgo geriausias pasaulyje iki šiol šiame stadione lankęsis futbolininkas Cristiano Ronaldo. Perpirkę bilietus už šimtus eurų tikrai nepasigailėjo pamatę futbolo spektaklį gyvai, o šimtai netilpusių į stadioną sukėlė sąmyšį jo prieigose. Be to, niekada įprastai interviu nedalinantis Ronaldo, sumušęs istorinį rekordą, po rungtynių mūsų žurnalistams prabilo portugališkai.

REKLAMA

Tarp 5000 laimingųjų, kurie neturi bilietų, būriuojasi už tvoros. Šimtai sirgalių tarp medžių, laužydami šakas ir su skanduotėmis štai taip laukia legendinio Lietuvai mačo Europos čempionato atrankoje.

Jau šeštą minutę lietuviai užsidirba baudinį, kadangi vidurio gynėjas paliečia kamuolį ranka.

Jį užtikrintai realizuoja pats Ronaldo – Portugalija jau priekyje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai su Europos čempionais žaidžia kūrybingai ir neturi ko prarasti. O visų nuostabai po pakelto kampinio įvyksta stebuklas.

Vytautas Andriuškevičius – laiku ir vietoje, tad puikiai sužaidžia galva ir kamuolys atsiduria Europos čempionų vartuose.

REKLAMA

Lietuvos rinktinė, pilnutėlis stadionas ir tūkstančiai Lietuvių namuose prie televizijos euforijoje. Vienas – vienas žaidžiant su Europos čempionais.

Tiek pilnutėlės tribūnos, tiek šimtai sirgalių už tvoros tiesiog siautėja.

Lietuvos futbolo aistruoliai pagaliau pasijunta futbolo šalimi ir tokia euforija užtrunka palyginti ilgai, net 34 minutes. Ją nutraukia pyktelėjęs portugalų komandos kapitonas pradėjęs demonstruoti tai ką sugeba geriausiai.

Ne veltui žmonės norėję žūt būt pamatyti šį vaizdą gyvai bilietų perpardavinėtojams paklojo mažiausiai po kelis šimtus eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus vos trims minutėms – dar vienas Ronaldo įvartis. O fenomenalusis futbolininkas pademonstruoja už ką Turino „Juventus“ per metus jam moka 30 mln. eurų. Štai ir ketvirtasis jo įvartis Vilniuje. Turėdamas taip vadinamąjį „pokerį“ savo kišenėje, 79-ą minutę lydimas ovacijų palieka aikštelę. Negana to, Ronaldo ant dirbtinės stadiono vejos sumušė ir visų laikų įvarčių rekordą Europos čempionato atrankos rungtynėse. Dabar jo sąskaitoje – net 24 įvarčiai.

Pro apsaugą prasibrovęs lietuvis su buvusios Ronaldo komandos Madrido „Real“ marškinėliais atbėga ir priklaupia ant kelių. Ronaldo jį apsikabina, bet išsvajotos asmenukės gerbėjas gauti nespėjo – tam sutrugdo apsauginiai. TV3 žiniomis, sirgaliui jau šiandien teko prisistatyti į policijos nuovadą, gresia atsakomybė už administracinį pažeidimą ir 30 eurų bauda. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didesnės sankcijos gali laukti pačios federacijos. Greičiausiai FIFA gali paprašyti iki 20 tūkstančių eurų. Tą TV3 žinioms patvirtino komunikacijos vadovas Antanas Martusevičius. Jis teigia, kad tokiu atveju prašytų susimokėti apsaugos bendrovės ir pačio aistruolio.

Pokalbį su į aikštę išbėgusiu Ronaldo gerbėju žiūrėkite vaizdo įraše teksto viršuje.

Įprastai Portugalų superžvaigždė niekam neduoda interviu – tiesiog pražingsniuoja pro žurnalistus. Šįkart keletas laimingųjų koridoriuje spėja pasidaryti asmenukę, o žengdamas pro interviu zoną šįkart superžvaigždė sustoja. Mat šis mačas jam tapo istoriniu – sumušė įvarčių rekordą Europos čempionato atrankoje. Būtent apie tai paklausta futbolo superžvaigždė maloniai nusijuokia, bet išlieka gana santūrus.

REKLAMA

Futbolas nėra tik rekordų vaikymasis ir mintys apie individualius trofėjus. Žinoma, negaliu meluoti, man malonūs tokie pasiekimai. Svarbiausia buvo pasiekti pergalę Lietuvoje ir tęsti darbus toliau“, – kalbėjo Portugalijos futbolininkas Cristiano Ronaldo. 

Tarp gausios sirgalių minios istorines rungtynes gyvai stebi ir daugiametis portugalų rinktinės gerbėjas prezidentas Gitanas Nausėda. Beje, TV3 šaltinių teigimu šalies vadovo komanda derino susitikimą su pačiu Ronaldo, bet šis neskyrė jam laiko. O Nausėdai eiti į susitikimą su futbolininku viešbutyje nebuvo solidu. O iškart po rungtynių Nausėda apsilankė Lietuvos rinktinės rūbinėje ir pagyrė komandos žaidimą. Spėjo paguosti ir penkis kamuolius iš vartų traukusį vartininką Šetkų.

REKLAMA

Anksčiau jis tikino, kad Portugalijos rinktinė turi svarbią vietą širdyje jau 15 metų, tačiau šis mačas viską pakeitė.

„Susitikau su vartininku ir sakau nu nepergyvenk tu taip. Matėsi, kad sėdi žmogus ir jaudinasi labai. Keistas jausmas, žinote, aš sėdžiu ir suprantu, kad visiškai už portugalus nesergu. Nė mažiausiu lašeliu, nes tai yra mano komanda. Sirgau už ją nuo kokių 2004 metų. Ir visada sirgau tik už Portugaliją, bet šiandien nulis emocijų. Visiškai, ta prasme“, – teigia prezidentas Gitanas Nausėda. 

O stadiono ribų niekas nepalieka. Nepaisant to, kad yra savaitės vidurys, gerokai po vidurnakčio čia būriuojasi minios žmonių ir laukia futbolo dievaičių:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes labai jaudinomės, mes čia labai veržėmės. Jokūbas ten po striuke yra apsirengęs Ronaldo marškinėliais. Mes taip stengėmės iki varžybų atsisiųsti aprangą, kad galėtume būti apsirengę su Ronaldo jau šiandien. Jokūbui Ronaldo yra dievas! Jėga! Mes galvojome, kad rezultatas bus, bet nustebome kaip gerai žaidžia lietuviai!“

 Iš Lietuvos žaidėjų laukiu parašo“

„Nuostabiai. Pokerį įmušė, tai nuostabu.“

„Na kaip, į vienus vartus. Žvėris, žvėris Ronaldo, ką padarysi.“

Tuo tarpu savo sričių specialistai dalinasi įžvalgomis iš savo varpinės.

„Aš labai gerai žinau jų psichologiją. Jiems nesvarbu su kokia komanda žaidžia, jie nori įmušti kuo daugiau įvarčių, pasigerinti statistiką. Portugalai ir ispanai labai mėgsta skaičius“, – pasakoja buvęs rinktinės treneris Edgaras Jankauskas. 

REKLAMA

„Portugalijos rinktinės vertė žaidėjų yra 800 milijonų eurų. Tai yra 200 milijonų eurų daugiau, nei Vilniaus metinis biudžetas. Nu tai ką gali padaryti“, – mano Vilniaus miesto tarybos narys Artūras Zuokas. 

„Jautėsi nuovargis iš tikrųjų mano žaidėjų po Europos lygos kovų. Jie tikrai pavargę šiek tiek, galbūt ir tas moralinis nuovargis“, – sako „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas.

Tuo tarpu Kaunas pasinaudojo proga įkasti Vilniui. Amžina opi žaizda Lietuvai dėl Nacionalinio stadiono. Kauno miesto savivaldybė pasidalijo nuotrauka su rekonstruojamu Dariaus ir Girėno stadionu, o ten pridėjo, kad jau kitą kartą Vilniaus sirgaliams rungtynes stebėti įsilipus į medį tikrai nebereikės, nes jie galės atvažiuoti į stadioną Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų