REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Lietuva – Dominikos Respublika akimirka (nuotr. SCANPIX)

Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis ir visa komanda apie Dainiaus Adomaičio pasitraukimą sužinojo iš žiniasklaidos. Įžaidėjo šis sprendimas per daug nenustebino, o ir pats M. Kalnietis nežino, ar dar apsivilks rinktinės marškinėlius.

14

Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis ir visa komanda apie Dainiaus Adomaičio pasitraukimą sužinojo iš žiniasklaidos. Įžaidėjo šis sprendimas per daug nenustebino, o ir pats M. Kalnietis nežino, ar dar apsivilks rinktinės marškinėlius.

REKLAMA

Lietuva paskutiniame mače pasaulio čempionate Kinijoje įveikė Dominikos Respubliką ir vėliau sužinos, kokią vietą užėmė. Greičiausiai tai bus devintoji pozicija, kuri netenkino nei trenerio, nei žaidėjų.

Po atsisveikinimo M. Kalnietis atsivėrė ir kalbėjo apie rinktinės žaidimą bei ateitį, dėl kurios nėra tikras.

„Mes kažkaip nežinau.. Pradedame rungtynes kaip ir sutarę, ką darysime, bet tiek su australais, tiek su prancūzais trūko to kietumo, kovos. Pas mus nėra tiek daug talento, kad ne iki galo daužydamiesi išspręstume reikalus. Kai mums dega šiknos tada pradedame kažką daryti, kurti ir didžiulių pastangų dėka grįžtame, o tai kainuoja daug jėgų. Tada ir jų trūkumas ir dar kažkas, išsimušimas kažkoks būna, lengvas chaosėlis. Manau, kad tai pagrindinė vietą, kodėl nelaimėjome prieš juos“, - teigė jis.

Kaip reagavote į FIBA sprendimą atmesti protestą, tą neįskaitytą metimą?

Panašiai, kaip ir visų lietuvių. Buvo apmaudu, nemiegota. Bet gyvenimas eina į priekį ir nieko negali padaryti, kad ir kaip ten būtų.

REKLAMA
REKLAMA

D. Adomaičio pasitraukimas buvo netikėtas?

Mes iš jūsų patys sužinojome. Galėjai nujausti. Kaip jis pakomentvo, ne žaidimas, o rezultatas Lietuvai buvo prastas. Normalu, keičiasi treneriai ir nebuvo labai didžiulė staigmena, bet mes to nežinojome.

REKLAMA

Koks D. Adomaitis buvo treneris?

Sunku vertinti viską, daug trenerių turėjau. Minėjau, kad jie keičiasi ir su nė vienu nebuvo problemų. Yra tokia situacija, vieni išeina, kiti grįžta. Tu užsivilkai tuos trenerio marškinėlius ar kostiumą ir lieki toje šeimoje. Žmonės keičiasi, bet Lietuvos rinktinė visada išliks.

Ar pats dar apsivilksite rinktinės marškinėlius?

Nežinau, dabar sunku pasakyti. Mintys dar užvakar rungtynėse, todėl nenoriu nieko sakyti.

Ar su Lietuvos rinktine yra kažkas blogai?

Reikia labai ilgai galvoti. Nemanau, kad čia kažkas labai negerai. Sakyčiau, kad dabar turime stipresnę komandą nei prieš ketverius ar penkerius metus, nes prisidėjo tie žaidėjai - Sabonis, Ulė, Grigonis, Lukas, kurie yra jau žaidėjai. Anksčiau žaidėme 7-8, o dabar turime ilgą suolą. Neturiu kompetencijos jaunimo krepšiniui, bet rinktinė, tvirtų žaidėjų skaičiumi, kurie prisideda, tikrai padaugėjo. Tuo krepšinis įdomus, kad keli sprendimai ir būtų kelios laimėtos rungtynės ir apie tai nekalbėtume. Aišku, yra problemų, bet kad kas drastiško tai nežinau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų