REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Lietuvos rinktinė skaudžiu pralaimėjimu Prancūzijai baigė kovą dėl aukščiausių vietų Pasaulio taurėje ir dabar mūsiškiams liko tik nieko per daug nelemiantis mačas su Dominikos Respublika.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė skaudžiu pralaimėjimu Prancūzijai baigė kovą dėl aukščiausių vietų Pasaulio taurėje ir dabar mūsiškiams liko tik nieko per daug nelemiantis mačas su Dominikos Respublika.

REKLAMA

Rungtynės atkreipė didžiulį krepšinio sirgalių dėmesį, nes jose teisėjai lemiamu metu neužfiksavo prancūzo Rudy Goberto prisilietimo prie lanko prieš numušant kamuolį, o tai būtų leidę lietuviams išlyginti rezultatą likus žaisti vos 30 sekundžių.

Po šių rungtynių Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis per konferenciją emocingai kritikavo FIBA skiriamus teisėjus bei visą sistemą.

„Tai yra suknistas pokštas. Tai ne krepšinis. Tai ne sistema. Šie vaikinai praleido visą vasarą, du mėnesius be savo šeimų, jie negauna už tai pinigų, didžiausia jiems pagarba, bet kai kas negerbia šio sporto“, – konferencijoje pyko treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Lietuvos žurnalistams D. Adomaitis papasakojo ir keistą istoriją iš vienų rungtynių bei toliau pyko ant teisėjų ir FIBA.

„Rungtynių metu ketvirtajame kėlinyje vienas teisėjas sako žaidėjui, jog yra labai sujaudintas čia būdamas, nes jam tai pirmas tokio lygio susitikimas. Jūs juokaujat, b**t? Nėra to supratimo. Žiūri po to video ir nesupranti. Taip, dariau aš klaidas, žaidėjai irgi klydo, bet teisėjai nedaro savo darbo. Per daug pasakiau turbūt, bet tiek to – pasakiau viską. Turbūt paskutinį kartą“, – vėliau liejosi lietuvis.

REKLAMA

Po mažiau nei paros D. Adomaitis patvirtino apie pasitraukimą iš rinktinės. Tai jis padarys po paskutinių rungtynių čempionate.

Tą pačią dieną lietuviui dėl išsakytų minčių pritarė Kanados ekipos treneris Nickas Nurse‘as, kuris lietuvio kalbą pavadino „nuostabia“.

„Jis yra 100 proc. teisus. Mes turėjome tą patį teisėją iš Bulgarijos Martiną Horozovą trejose rungtynėse iš eilės. Yra 84 šalių teisėjai, tačiau mes turėjome tą patį trejose mačuose iš eilės. Lietuvos rinktinės treneris pasakė labai daug gerų dalykų“.

REKLAMA
REKLAMA

Pati FIBA pašalino Lietuvos ir Prancūzijos mačuose teisėjavusius arbitrus iš likusių Pasaulio taurės rungtynių bei teigė, kad „teisingas sprendimas turėjo būti skirtas vienas taškas Lietuvai“.

Pats N. Nurse‘as pirmą kartą nuo 2012 metų Londono olimpinių žaidynių, kuomet buvo Didžiosios Britanijos trenerio asistentas, dirbo komandoje, žaidžiančioje FIBA sistemoje.

„Buvau pamiršęs, kaip linksma su jais“, – sarkastiškai sakė N.Nurse‘as. „NBA teisėjai taip pat nėra neklystantis, tačiau yra sistema, dėl kurios tu gali su kažkuo pasikalbėti apie tai. Šie vaikinai tiesiog pradings elektroninėje erdvėje ir tai kas vyksta, niekam nerūpi“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų