REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arvydas Sabonis šeštadienį po teisėjavimo skandalu pasibaigusio pralaimėjimo Prancūzijai ėmėsi visų veiksmų, kad Lietuvos rinktinės pasirodymas pasaulio čempionate dar būtų išgelbėtas, bet visos pastangos buvo bergždžios.

Arvydas Sabonis šeštadienį po teisėjavimo skandalu pasibaigusio pralaimėjimo Prancūzijai ėmėsi visų veiksmų, kad Lietuvos rinktinės pasirodymas pasaulio čempionate dar būtų išgelbėtas, bet visos pastangos buvo bergždžios.

REKLAMA

FIBA sekmadienį ryte atsiuntė atsakymą, kad mūsiškių protestas yra atmetamas ir lieka galioti skaudūs skaičiai 75:78, lėmę baigtą kovą dėl patekimo į ketvirtfinalį.

FIBA pripažino teisėjų klaidą – Rudy Gobertas neteisėtai lietė lanką ir turėjo būti įskaitytas taškas. Tokiu atveju rezultatas būtų buvęs lygus 76:76.

Tačiau jis liko 75:76, Nando de Colo smeigė dvitaškį, o desperatiškas Lietuvos tritaškis buvo netaiklus.

Iš karto po šio epizodo visa rinktinė puolė protestuoti, rašė oficialius raštus, bet pasiekė tik tiek, kad mače dirbę arbitrai daugiau nebedirs čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus beveik parai A. Sabonis nenoriai, bet sutiko pasidalinti mintimis apie įvykius Nandzingo arenoje.

Ko siekėte protestu?

Ko siekėme? Užprotestuoti rezultatą. Galų gale, kad peržiūrėtų video įrašą. Protestas buvo atmestas, niekas nieko nežiūrėjo. Tuo ir baigėsi.

REKLAMA

Turėjote realių vilčių?

Ne. Kada čia taip buvo, kada nors... FIBA organizacijoje (kad patvirtintų protestą, – aut. past.). Turėjome atlikti, ką reikėjo.

Kaip argumentavo savo atsakymą, gal jums sakė daugiau?

Nieko, atsiųsta, kad atmestas ir viskas. Viskas, ką surašėme, kad tą ir tą, viskas tas pats ir pabaigoje parašyta, kad ne.

Planuojate dar kalbėti?

Manau, kad jie ir patys mato. Reikės paskambinti ryt ar poryt, kai baigsis mūsų čempionatas. Ne tai, kad pasiklaust, bet padėkot už viską. Kad papasakotų. Juk gaila, kad sporte taip yra, jog sportininkas negali nulemti rezultato. Įvyksta tokie dalykai, kur kažkada kalbėjome prieš čempionatą. Kaip bebūtų, stipriausių teisėjų nebuvo, tikėjomės, kad bus (problemų, – aut. past.), bet kad šitaip įvyko... Gaila.

REKLAMA
REKLAMA

Ar jums žinomas naujo FIBA vadovo požiūris į Eurolygos teisėjų blokadą?

Nežinomas.

Tai, kad buvo teisėjai nušalinti, savotiška jūsų pergalė?

Jūsų daugiau, nes turėsit, ką rašyt. Mums tai nei šilta, nei šalta. Na, bent jau į tai reagavo, nubaudė. Kaip ir pripažino, kad buvo klaida.

Ar buvo ir daugiau klaidų?

Mes, iš kur sėdėjome, taip ryškiai nematėme. Nekalbu jau, kaip per televizorių matėsi. Klaidų visada būna. Bet jeigu taip pažiūrėjus, su australais švilpė trys Pietų Amerikos teisėjai. Australai visada tokie, jeigu leidžia, tai leidžia. Su prancūzais vėl kitaip. Žinant rungtynių svarbą, galėjo įnešti daugiau meilės į teisėjų parinkimą. Tas pats, kai 1995 metais Europos čempionate mums švilpė NBA teisėjas. Kur čia ta logika? Suprantu, kad pasaulio čempionate. Bet ar šitoje taurėje yra NBA teisėjų? Europoje yra, pasaulio taurėje nėra. Tai velnias žino.

Kaip vertinate rinktinės pasirodymą?

Gerai. Vyrai kovėsi, komandos nėra silpnos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų